Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, ZetorMisio napisał(a):

W Katex coś koło 1300. W bigbagu.

Jakiej firmy to jest 

Ile procent białka 

Coś mi Andrzej kiedyś wspominał że mają coś tańszego 

Teraz, Qwazi napisał(a):

Ja tyż...już mi zaczęło sposobów brakować prawie🤦

A co się tam dzieje u mnie na majątku 

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Dzień dobry...no i młoda mamusia znowu ognia mi dała 🤦...tak jak się spodziewałem 

Szymek gratuluję raz jeszcze...niech rośnie i rozrabia ku radości mamy i taty💪👌

Znów mnie rozśmieszasz...

Opublikowano
16 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Gratulacje 

To teraz krowiorzem już mus być 

Dopiero co przylasem z łobory

Też już jedna w niedzielę dopuszczona 🫣

3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

i już można gratulować?

Już tak ;)

3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Dzień dobry...no i młoda mamusia znowu ognia mi dała 🤦...tak jak się spodziewałem 

Szymek gratuluję raz jeszcze...niech rośnie i rozrabia ku radości mamy i taty💪👌

Dziękuję 😉 juz rozrabiał 🫣

• Like 2
Opublikowano
szymon09875 napisał:

🥱🥱🥱🥱 spać się chce 

-4 

Skończyć remont domu i może nie dosłownie ale obowiązek wobec ojczyzny wykonany 🥰🥰

to już doczytałem. Przyłączam się do Gratulacji . Gratuluje 👍👍👍👍👍 i jak to było w tym dowcipie masz teraz najlepsze dwa dni ojcostwa ,kiedy mama z dzieckiem nie wyjdzie że szpitala 😆😆😆 jakoś tak to szło

• Haha 1
Opublikowano
28 minut temu, szymon09875 napisał(a):

🥱🥱🥱🥱 spać się chce 

-4 

Skończyć remont domu i może nie dosłownie ale obowiązek wobec ojczyzny wykonany 🥰🥰

Ja również gratuluję ale dziwię się że tak późno jak tyle czasu już jesteście razem

Po co było się 10 lat zabezpieczać 🤔🤷

Opublikowano
29 minut temu, 6465 napisał(a):

Szczere gratulacje dla całej waszej trójki.. ode mnie i Magdy. Wysłałem jej zdjęcie 👏👏👏👍👍

Dzięki raz jeszcze ;)

28 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Współczuć tylko. 

Kurła, odczuwalna chyba z -10. Ale słońce wyłazi.

Przyjemniejszego uczucia w życiu nie miałem niż jak go na ręce wziąłem 😉

• Like 9
Opublikowano
6465 napisał:

Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Już 2 zrobiona. Sekretarka zrobiła mi kawe. Siedze pije i przeglądam internet i jeszcze mi za to płacą. Jednak dobrze mama mówiła że trzeba było się uczyć🥰.

Też mi coś🤭Ja bez szkoły i też mi płacą za siedzenie na fotelu i patrzeniu przez szybę😆😆

Dopiero słonko wstaje. A u was widno?

IMG_20250204_081750.jpg

leciałem przez Giżyce to na firmowej stacji tankowały się dwa takie jakim jeździsz przychamowalem bo myślałem że może Ty ale chwila zastanowienia i pomyślałem że wczoraj byłeś gdzieś za granicą

Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Jakiej firmy to jest 

Ile procent białka 

Coś mi Andrzej kiedyś wspominał że mają coś tańszego 

A co się tam dzieje u mnie na majątku 

18, a jakiej firmy to cholera wie trza by szukać na kartce na bigbagu. Dobre to że przywiezie samochodem z windą, ma wózek elektryczny ściągnie, gratis big bag i paleta 😁

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Też już jedna w niedzielę dopuszczona 🫣

Już tak ;)

Dziękuję 😉 juz rozrabiał 🫣

No ,to się zaczęło ;) ,póżniej drugie ,trzecie ,;)   ,o jak prawko zrobi to będzie komu zawieść na imprezę:$  [tak se będziesz myślał]😁😁 ,może z raz 😁👍.  Ale jak będzie biegło do Ciebie z otwartymi ramionami 9_9,to jest to .👍

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
szymon09875 napisał:

29 minut temu, 6465 napisał(a):

Szczere gratulacje dla całej waszej trójki.. ode mnie i Magdy. Wysłałem jej zdjęcie 👏👏👏👍👍

Dzięki raz jeszcze ;)

28 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Współczuć tylko. 

Kurła, odczuwalna chyba z -10. Ale słońce wyłazi.

byłeś przy porodzie ? przecinałem pępowinę?

Opublikowano
9 minut temu, wojtal24 napisał(a):

to już doczytałem. Przyłączam się do Gratulacji . Gratuluje 👍👍👍👍👍 i jak to było w tym dowcipie masz teraz najlepsze dwa dni ojcostwa ,kiedy mama z dzieckiem nie wyjdzie że szpitala 😆😆😆 jakoś tak to szło

Z tydzień pewnie posiedzą bo cesarką się skończyło 

8 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Ja również gratuluję ale dziwię się że tak późno jak tyle czasu już jesteście razem

Po co było się 10 lat zabezpieczać 🤔🤷

Dzięki 

1 minutę temu, kizak napisał(a):

No ,to się zaczęło ;) ,póżniej drugie ,trzecie ,;)   ,o jak prawko zrobi to będzie komu zawieść na imprezę:$  [tak se będziesz myślał]😁😁 ,może z raz 😁👍.  Ale jak będzie biegło do Ciebie z otwartymi ramionami 9_9,to jest to .👍

Jakoś się przeżyje ;)

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Dzięki raz jeszcze ;)

Pioter tak gada bo zazdrości . Sam też by pewnie chciał być ojcem ale nie może i pewnie dlatego takie nastawienie . Nie zwracaj uwagi na niego 🤷

Opublikowano
14 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Przyjemniejszego uczucia w życiu nie miałem niż jak go na ręce wziąłem

Szymon najlepsze gratulacje i niech zdrowo rośnie. 😃

Opublikowano
13 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

18, a jakiej firmy to cholera wie trza by szukać na kartce na bigbagu. Dobre to że przywiezie samochodem z windą, ma wózek elektryczny ściągnie, gratis big bag i paleta 😁

Bigbag zostawał 

Paletę oddawałem 

Opublikowano
17 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Co śmiesznego w tym że krowa kopie?🤔

Raczej w tym kolejnym zdaniu...

4 minuty temu, Michal2399 napisał(a):

Pioter tak gada bo zazdrości . Sam też by pewnie chciał być ojcem ale nie może i pewnie dlatego takie nastawienie . Nie zwracaj uwagi na niego 🤷

Nie ma czego. Pareset tysięcy stracisz i tyle.

Opublikowano
8 minut temu, radekz200 napisał(a):

Karol się paletami witaminy zamawia a nie po woreczku 

IMG_6279.jpeg

Tu dołożyć musisz jeszcze jeden bb, teraz miałem zapas

I to u takiego nikogo jak ja, a Ty taki ktoś i tylko paleta...

20250129_130938.jpg

Opublikowano
7 minut temu, Michal2399 napisał(a):

Pioter tak gada bo zazdrości . Sam też by pewnie chciał być ojcem ale nie może i pewnie dlatego takie nastawienie .

Jakby tak dobrze umoczył i przytrzmał kija dłużej to może może by coś z tego wyszło. 😂🤣

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Pareset tysięcy stracisz i tyle.

Co chcesz przez to powiedzieć?🤔

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie ma czego. Pareset tysięcy stracisz i tyle.

Też tak Ci rodzice w twarz wypominają ? Czasem wypadałoby się nie odezwać ,nawet jeśli język świerzbi  [chyba że w formie sarkazmu podciągniętego pod żart]

• Like 6
Opublikowano
7 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Tu dołożyć musisz jeszcze jeden bb, teraz miałem zapas

I to u takiego nikogo jak ja, a Ty taki ktoś i tylko paleta...

20250129_130938.jpg

takie rzeczy to do mnie przyjeżdżają już w mieszalni 😛 po co darmo przewalać big bagi 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v