Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał(a):

Debil wstawił fotki czyjegoś podwórka nie wiadomo czyjego.  a wy stare chłopy się tym jaracie i pier**lcie o tym 3 miesiące. Pokażcie swoje porządki. Nie bronie jacusia, ale czasami nie przystoi takim wysmiewiskom. 

Amen. 

Oj przestan.

Jacus lubi się przechwalać, to trochę mu należy przetrzeć nosa ..

Po za tym właściwie przyznał że to jego obejście....

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, PAN88 napisał(a):

Polska mentalność. W drodze 🤔 ja dopiero jutro 7 rano ruszam

Ta. Dobijam do Bordo. Jutro rano kurjerką musi być w Mirandzie. My jeździmy we dwóch na takim powiem expresie. Dziś zakaz we Francji a my lecimy bo mamy awizacje na poniedziałek 6rano. 

5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oj przestan.

Jacus lubi się przechwalać, to trochę mu należy przetrzeć nosa ..

Po za tym właściwie przyznał że to jego obejście....

Te jego przechwałki to wiadomo że takie pierdziele nie kotka. Ja tego nie biorę na poważnie bo to wiadomo że ściema. Ale żeby wrzucać fotki czyjegoś podwórka i drwić z tego to przesada. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Ale żeby wrzucać fotki czyjegoś podwórka i drwić z tego to przesada. 

No a jak mu wytłumaczyć że jego bogactwo to blew?

Jak on ubliża Polsce wschodniej to oki..?

Będę ciągle mu przypominał że ma biedę na podwórku.

Żeby nie było.

Też nie mam pałaców...

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Leszy napisał(a):

@Strongman i co to będzie z tymi plonami? Rano pochmurnie, potem słońce a teraz chmura wisi, ale nic nie pada. 

Mi się wydaje ze będzie urodzaj ,będą padali deszcze kiedy trzeba i jeszcze dużo śniegu napada.

Czasem taka brzydka pogoda była mglisto pochmurnie,śnieg z deszczem, dzisiaj to pogoda bajka.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No a jak mu wytłumaczyć że jego bogactwo to blew?

Jak on ubliża Polsce wschodniej to oki..?

Będę ciągle mu przypominał że ma biedę na podwórku.

Żeby nie było.

Też nie mam pałaców...

A no to twoja sprawa. Ja to mu po prostu nie odpisuje bo jakoś tak nic tam ciekawego nie piszę to i szkoda mi klawiatury.  Masz w kudze kamerę cofania?

Edytowane przez 6465
Opublikowano
1 minutę temu, tommy66692 napisał(a):

Nie żartuj

U mnie nierealne aby ktoś na coś mógł nie pozwolić - chyba, że byłbym to ja. Reszta - tylko i wyłącznie jak ja zagram. Właśnie dlatego na przykład, stopniowo, mimo, że pola ilościowo śmiech na sali to sprzęt będzie w 100% swój. 

Opublikowano

Właśnie może kiedy będę potrzebował to mi fotki podeślesz. Bo fajnie jak by była a nie ma. 

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jedynie dolozona w lusterku.

Fabrycznie nie, tylko czujniki...

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

U mnie nierealne aby ktoś na coś mógł nie pozwolić - chyba, że byłbym to ja. Reszta - tylko i wyłącznie jak ja zagram. Właśnie dlatego na przykład, stopniowo, mimo, że pola ilościowo śmiech na sali to sprzęt będzie w 100% swój. 

Ale rodzice to muszą cię mocno kochać że tak ma wszystko pozwalają. Pewnie też dlatego że tak mocno walczyli o ciebie jak byłeś mały w szpitalu. 

Opublikowano
30 minut temu, 6465 napisał(a):

Ale żeby wrzucać fotki czyjegoś podwórka i drwić z tego to przesada. 

Żadna przesada

„Chamstwu w życiu, należy się przeciwstawiać siłom, i godnościom osobistom”

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Właśnie może kiedy będę potrzebował to mi fotki podeślesz. Bo fajnie jak by była a nie ma

No fajnie.

Widzę że są w sprzedazy lepsze, przynajmniej w opisie.

Dopiero znalazłem jak zrobić by nagrywała co się dzieje na drodze.

Opublikowano
33 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To co na strych sypiesz? Nawet ja już zboża na strych nie sypię.

U nas strych to nad obora/chlewem też

15-20 ton tam co roku trzymam, wygodnie jest bo na dole stoi śrutownik i zsypem prosto leci. Także liczę na te 20 ton mieszanki i jęczmienia plus może tona łubinu i w silos żyto 

Opublikowano

Ale rodzice to muszą cię mocno kochać że tak ma wszystko pozwalają. Pewnie też dlatego że tak mocno walczyli o ciebie jak byłeś mały w szpitalu. 

A na co mają pozwalać? Tu już ich niewiele czegokolwiek zostało. Mają z babką dożywotnio zapewniony parter, auto. Jak zaniemogą to i jakieś zakupy, doktory itp ale póki co w miarę sprawni. Do tego nic nie dokładają. Dostają tyle co dla siebie za odrobek, głównie ojca bo mama to niewiele co już robi bo zdrowie niezbyt pozwala i się dolegliwości nasilają. Ojciec czasem do siana przyjdzie, słomy i czasem coś poskubie. 

Czy walczyli? Raczej nie. I tak pewnie lepiej byłoby jakby nic nie było robione.

Opublikowano (edytowane)

Mi chodzi o cofania taką co się załącza tylko jak się cofa do tyłu. Nie taka co nagrywa drogę przed autem. 

No jest to i to...

Jak cofam to automatycznie się włącza widok na tył.

Nie skręcają te znaczniki w takich kamerach 

Widok tyłu w lusterku się wyświetla.

Ja tego nie podłączałem....jak by co...

Jak ruszam np to też na trochę włącza się widok z kamer, ale można wyłączyć.

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Thanks 1
Opublikowano

Mi chodzi o cofania taką co się załącza tylko jak się cofa do tyłu. Nie taka co nagrywa drogę przed autem. 

Pewnie była dostępna i są modele w nią wyposażone na rynku.

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

U nas strych to nad obora/chlewem też

15-20 ton tam co roku trzymam, wygodnie jest bo na dole stoi śrutownik i zsypem prosto leci. Także liczę na te 20 ton mieszanki i jęczmienia plus może tona łubinu i w silos żyto 

Tu mnie się na to mówi "na stajni". Ja tam siano i słomę trzymam. A słoma jeszcze na piętrze, nad "gumnem" czyli nad nie wiem po waszemu jak. Klepiskiem może? 

Liczę na 400-500kg jęczmienia, 400-500kg owsa i pszenicy tak z 2,5-3 tony. Jak dożyję to jesienią tylko trochę owsa i część pszenicy - wiosną kukurydzy trzeba będzie posiać. I chyba więcej ziemniaków.

• Like 1
Opublikowano

A to fajne. To jakieś specjalne lusterko?

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No jest to bardzo to...

Jak cofam to automatycznie się włącza widok na tył.

Nie skręcają te znaczniki w takich kamerach 

Widok tyłu w lusterku się wyświetla.

Ja tego nie podłączałem....jak by co...

Jak ruszam np to też na trochę włącza się widok z kamer, ale można wyłączyć.

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A na co mają pozwalać? Tu już ich niewiele czegokolwiek zostało. Mają z babką dożywotnio zapewniony parter, auto. Jak zaniemogą to i jakieś zakupy, doktory itp ale póki co w miarę sprawni. Do tego nic nie dokładają. Dostają tyle co dla siebie za odrobek, głównie ojca bo mama to niewiele co już robi bo zdrowie niezbyt pozwala i się dolegliwości nasilają. Ojciec czasem do siana przyjdzie, słomy i czasem coś poskubie. 

Czy walczyli? Raczej nie. I tak pewnie lepiej byłoby jakby nic nie było robione.

Jak to czytam to widzę jak brakuje ci szacunku do nich i to się jeszcze w życiu zemści...

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

To jakieś specjalne lusterko?

No tak.

Kupuję się taki zestaw...

Taka nakładka na oryginalne lusterko.

Wpisz sobie w gogle lusterko z kamerą cofania 

Jest tego dużo.

• Thanks 1
Opublikowano
Teraz, slawek74 napisał(a):

Jak to czytam to widzę jak brakuje ci szacunku do nich i to się jeszcze w życiu zemści...

Jak? Nie miałem, nie mam i nie będę miał nikogo. Dosiedzę w samotności swoich dni. Najwyżej nikt nie pomoże. Też jakoś będzie. Więc nie będzie się miał kto zemścić... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v