Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No całkiem rozsądnie...po mojemu...

Karol.

Tylko co ja w sumie mogę podpowiadać, się wypowiadać, jak Ty dziesięć razy prężniej działasz niż ja.

Dobrze Ci idzie...

W życiu bywają i dołki...mam nadzieję że więcej wzlotów niż upadków będziesz miał....👍

Już nie bądź taki skromny

Ty też cały czas do przodu 

Program wziąłeś, masz lepsze jaja niż ja 

Ja to za nerwowy na to jestem 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Czy ja wiem czy dostosowałem

Moim zdaniem tak.

Znalazłeś inne źródło dochodu.

Być może podświadomie nie szukałeś pola, bo wiesz że więcej z tym kłopotu niż kasy.

Zarabiasz dobrze, dajesz sobie radę, nie czekasz na daniny...po mojemu się dostosowałeś...

O innych aspektach ...dostosowania pisał nie będę, bo ile można...o babach.. 🤭😉

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

No co?

Zmrok się robił, a po za tym ...tak przepisy nakazują 🤷

chodzi o to że pierwszy raz widze  czarną białystocką co z przodu światła działają, w mojej okolicy juz dawno powyrywane :D 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

może jakieś naciagacze wyłudzacze

Numery kont się zgadzają ,jedno kwestią może zawiniłem ze nakupiłem pola i nie zgłaszałem do nich a po paru latach się kąpieli nie dawno a krus chyba się płaci od ha.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Moim zdaniem tak.

Być może podświadomie nie szukałeś pola, bo wiesz że więcej z tym kłopotu niż kasy.

Zarabiasz dobrze, dajesz sobie radę, nie czekasz na daniny...po mojemu się dostosowałeś...

Do tego w ostatnim zdaniu to się nigdy nie dostosuję. 

Teraz to czekam... ale na podatek... W lutym będą roznosić.

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Do tego w ostatnim zdaniu to się nigdy nie dostosuję

No nie będę dyskutował, ale moim zdaniem, to nie, to też forma Twego dostosowania się...

Ale to tylko moje zdanie...

Opublikowano
Godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

Kolega był się pytać to za 450000 zł do oddania 1080000 zł nic tylko brać i się budować...

Jeśli ma działkę to tak

Inaczej życie ucieknie a domu nie będzie

To są wszystko patologię uni europejskiej

Dają dopłaty, wymogi i mamy efekty takie że 26 latek chcący założyć rodzinę z góry jest skazany na pomoc rodziców albo krwawy zapierdziel przez ¾ życia 

Pójdzie na emeryturę będzie wydawał znowu na leki

Opublikowano
5 minut temu, marulekk napisał(a):

chodzi o to że pierwszy raz widze  czarną białystocką co z przodu światła działają, w mojej okolicy juz dawno powyrywane :D 

Aaaa..

A jakoś lubię dbać o duperele takie. Nawet wyjście na drugą furę ma...znaczy gniazdo świateł.

89 rocznik rozrzutnik.

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No nie będę dyskutował, ale moim zdaniem, to nie, to też forma Twego dostosowania się...

Ale to tylko moje zdanie...

Może to po części, prędzej, forma obrony. Choć to też swego rodzaju pewnie dostosowanie się. Widząc co się dzieje to swoiste "okopanie się" i tkwienie we własnej strefie komfortu.

Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Moim zdaniem tak.

Rysiek też się dostosował 

• Haha 5
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Widząc co się dzieje to swoiste "okopanie się" i tkwienie we własnej strefie komfortu.

No że tak powiem... zauważyłem że to tak...nie przeszkadza mi to, a Tobie z pewnością pomaga.

Teraz, Karol6130 napisał(a):

Rysiek też się dostosował 

No on to zawsze ... dostosowany....🤭😉

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Dają dopłaty, wymogi i mamy efekty takie że 26 latek chcący założyć rodzinę z góry jest skazany na pomoc rodziców albo krwawy zapierdziel przez ¾ życia 

Dlatego (zresztą nie tylko dlatego) wolę dosiedzieć samemu.

Powiedzmy - 5 lat starsza kobita, z przychówkiem, choćby jednym. Remontuj pie*dolnik, jeździj z nimi na wywczas, dbaj, tyraj i g*wno z tego miej. Jak byłeś, tak będziesz dziadem i to większym niż przed tym wszystkim. Jeszcze obcy bękart przejmie - to choć tyle, że się tym zajmie a jak nie?

Oczywiście to nie dotyczy tych dobrze zarabiających, zdrowych, flirtujących i znających się na rzeczy.

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

a Tobie z pewnością pomaga.

Nawet nie wiesz jak bardzo.

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Może to po części, prędzej, forma obrony. Choć to też swego rodzaju pewnie dostosowanie się. Widząc co się dzieje to swoiste "okopanie się" i tkwienie we własnej strefie komfortu.

To jest po prostu Twój wybór, jakiego dokonałeś. Każdy z nas, w którymś momencie wybiera swoją drogę. Powody tych wyborów są indywidualne

Opublikowano
47 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie lubię wiązanych a zwłaszcza wiązanych i wysokich, ponad kostkę... W robocie na zimę takie dostaliśmy. Nie ma jak ocieplane gumowce. Luźne, łatwo założyć.

Ale jak się ucieka to łatwo zgubić....

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

To jest po prostu Twój wybór, jakiego dokonałeś. Każdy z nas, w którymś momencie wybiera swoją drogę. Powody tych wyborów są indywidualne

Najgorsze jest niezrozumienie ...

Znaczy niektórzy zrozumieć takich postępowań nie chcą ...a może nie potrafią...

Nie wolno być innym....

1 minutę temu, Wiesio80 napisał(a):

Ale jak się ucieka to łatwo zgubić....

Ale wtedy boso to jak turbo włączyć ..🤭

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Najgorsze jest niezrozumienie ...

Znaczy niektórzy zrozumieć takich postępowań nie chcą ...a może nie potrafią...

Nie wolno być innym....

To się nazywa stereotyp. Może prowadzić bardzo złych zachowań

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie wolno być innym....

Piotr nie lubi motorów, nie lubi kobit, jego wybór, chce tak żyć to niech tak żyje, nikomu krzywdy w ten sposób przecież nie robi ... Na samochód sobie zarobił, nie wyłudził z socjalu ani nie ukradł ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 3
Opublikowano
55 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie lubię niczego opiętego na sobie. Dlatego nie używam tego typu obuwia. 

Styczeń skończony wynikiem 50mm.

niemozliwe . topiles snieg ktory spdal czy liczysz cm za cm .na profesjonalnych stacjach pogodowych pokazuje gora 30 pare.

53 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

...się pod wieczór zepsuła u nas wiosna..

Żem spocony z obory wyłaził, to pizdzilo zimnym wiatrem....brry..

Teraz pada, wiatr, i tylko 2 stopnie na plusie...

Oj nie będzie jazdy Fazerem w najbliższym czasie...😢

to macie inne zabawy.

https://www.facebook.com/reel/1401468214172660/?group_id=481423588671474&s=group&__cft__[0]=AZXgd97dBn_US7-2xxid4zqZJiplgc8vedT0b-TI0e3WT3q-qqRaLIoNV9QbViWIYwc6LfksHYCM8Dmip5XIiln5cWib9jzg2SdCaJalHk82Dm1DPIWS83swfAnBc5YyO2Fz7ex8OQLdBt8j_m5S5NGDC_Z45VecqsOcEMqX2nh1qVDdhcDDnpas_LqGgaXtIPeHKfvUf_Wq1yC1yH1Sn4Iy&__tn__=H-R

26 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Właśnie pisałem o słuchaniu propagandy. 

Sami nie walczą o wolność swojego kraju a polacy mają za nich umierać?

Trzeba było uczyć się historii o narodzie ukraińskim o tym jak mordowli polaków od wieków. To nie tylko rzeź wołyńska, już w 39 mordowali polskich żołnierzy i cywili tam mieszkających na kresach.

Mówienie że oni walczą za nas jest głupie i bezsensowne. Po pierwsze ruskiemu Polska nie jest potrzebna - sam mówił że Polska powinna wziąć część ukrainy poza tym żaden banderowiec nie kiwnie palcem za Polaka. Pies ich yebał widlarzy. Oni są mocni jak trzeba mordować polskie dzieci i kobiety. No jeszcze sprawdzali się jako strażnicy w obozach koncentracyjnych i w pomocy nazistom w tłumieniu powstania warszawskiego.

smord onucy z priwislanskeigo kraju jak zwykle sie niesie..

w 39 stalinowi polska tez nie byla potrzebna ??

oni wymordowali ponad milion polakow -otym nie slyszales ?

polacy oczywisice nigdy ukraincow nie mordowali..

czemu jeszcze na bialorus-na poczatek -nie wyjechales ?? blisko masz ,posmakuj tamtejszego zycia,niewiele sie rozni od twojego.

• Haha 2
Opublikowano

Wiem jedno.

Ciężko być odmieńcem....

Ale nie mam zamiaru być....bezbarwnym...

2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

To się nazywa stereotyp. Może prowadzić bardzo złych zachowań

1 minutę temu, jacus napisał(a):

macie inne zabawy

Kurna...aż se wyobraziłem ciebie jak rosół oferujesz.......😆😆

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

niemozliwe . topiles snieg ktory spdal czy liczysz cm za cm .na profesjonalnych stacjach pogodowych pokazuje gora 30 pare.

to macie inne zabawy.

https://www.facebook.com/reel/1401468214172660/?group_id=481423588671474&s=group&__cft__[0]=AZXgd97dBn_US7-2xxid4zqZJiplgc8vedT0b-TI0e3WT3q-qqRaLIoNV9QbViWIYwc6LfksHYCM8Dmip5XIiln5cWib9jzg2SdCaJalHk82Dm1DPIWS83swfAnBc5YyO2Fz7ex8OQLdBt8j_m5S5NGDC_Z45VecqsOcEMqX2nh1qVDdhcDDnpas_LqGgaXtIPeHKfvUf_Wq1yC1yH1Sn4Iy&__tn__=H-R

smord onucy z priwislanskeigo kraju jak zwykle sie niesie..

w 39 stalinowi polska tez nie byla potrzebna ??

oni wymordowali ponad milion polakow -otym nie slyszales ?

polacy oczywisice nigdy ukraincow nie mordowali..

czemu jeszcze na bialorus-na poczatek -nie wyjechales ?? blisko masz ,posmakuj tamtejszego zycia,niewiele sie rozni od twojego.

Topiłem. Wszystko co było w deszczomierzu, z roztopionego śniegu, z deszczu, jest 50mm. A podejrzewam, że spadło więcej bo śnieg sypał w poziomie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v