Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
47 minut temu, radekz200 napisał(a):

ale jak zagłosujecie na mnie to wszyscy będziecie mieli tak jak ja 😛 cupra nie nadąży z produkcją 

A skąd na ratki? Ja krów mlecznych nie mam i nie zamierzam mieć 🤔

• Haha 2
Opublikowano
54 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

I pojechała 

I to jest ta prasa brana na hujnie??? Toć ona adolfa jako bosa germani pamięta pewnie. Chyba że na ten program co to Witia  Kargulowym ogierem wierzchem wrócił. 😁 

UNRA???? Tak to się nazywało???🤔

• Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, Qwazi napisał(a):

Lokal wyborczy zamykany o 21-szej. Po zamknięciu będą podane wyniki wg AFPol😁

Później @Tomasz0611 żeby nie pisał że sfałszowane 😁 do tej pory zastanawiam się jak opozycja może sfałszować wybory? To zawsze zajęcie było obozu rządzącego 

• Haha 2
Opublikowano
51 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A co to za agitacja podczas trwania ciszy wyborczej ??

Nie było czasu na kampanię to i ciszy nie ma 

37 minut temu, Kallina86 napisał(a):

@szymon09875 stawia na tradycję. Jest przykładem tego, jak wiele można osiągnąć pracą a nie pieniędzmi 😆

Aaa i Szymon tiktoki nagrywać umie 😁

A ile rzeczy bede mógł zrobić jak już wygram 😱😱 

Nawet nie zdajeci sobie sprawy jak to wszystko będzie wyglądało, tak jakbym nic nie robił, bo rzeczywiście nie zamierzam, ale za towszystkim będzie się żyło tak samo jak do tej pory. 

A teraz oddaje głos szefowej sztabu. Ja idę się chłodzić szampana na wieczór 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, jahooo napisał(a):

wyniki late-poll ?

Nie nie...bez takich...AFPol jest dużo bardziej kompetentny, precyzyjny i wogóle 😉😊

1 minutę temu, s_z_k napisał(a):

Przerywnik pogodowy, śnieg sypie i wieje jak diabli masakra 😱

I mnie jeszcze nie sypie, ale pewnie niedługo przyjdzie z zachodu, jak tak🤔

Opublikowano
9 minut temu, malaczarna napisał(a):

O wypraszam sobie. Co jak co ale do tego go nie zmuszam

Mleczka będzie dużo od takiej sarenki. Podobno najlepsze. Zwykły czarny kundel. Wciskają mi że to labrador. Najgorsze że to suczka

Ja tam wole suczki😉

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, slawek74 napisał(a):

nogi mnie bolą bo automatem po śliskim jechałem 🤪

Panie i Panowie...Sławek i jego Lexus...marka premium 💪👇

1652971233_ytufck_fb_plus.jpg

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 6
Opublikowano
5 minut temu, PAN88 napisał(a):

Później @Tomasz0611 żeby nie pisał że sfałszowane 😁 do tej pory zastanawiam się jak opozycja może sfałszować wybory? To zawsze zajęcie było obozu rządzącego 

Napisze o roześle do wszystkich na priw, żeby Ryśka protestami zasypać 🤷😁

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Jak zawsze Pan unika odpowiedzi

W tym przypadku nie mam... wyjścia 🤷...jakbym się nie odwrócił tak d..pa z tyłu 😱😀

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

Nie nie...bez takich...AFPol jest dużo bardziej kompetentny, precyzyjny i wogóle 😉😊

I mnie jeszcze nie sypie, ale pewnie niedługo przyjdzie z zachodu, jak tak🤔

Bardzo prawdopodobne, ale to dosłownie w ułamku sekundy, chwilę temu słoneczko a tu buch śnieg 😱

2 minuty temu, Desperado napisał(a):

Grubsze majtki proszę ubrać.

Czas Emancypantek

Ja nie wiem czy w tych czasach to się coś takiego dostanie jeszcze 🤣

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, s_z_k napisał(a):

Bardzo prawdopodobne, ale to dosłownie w ułamku sekundy, chwilę temu słoneczko a tu buch śnieg 😱

U mnie jeszcze jest owo słoneczko 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
3 minuty temu, s_z_k napisał(a):

Ja nie wiem czy w tych czasach to się coś takiego dostanie jeszcze 🤣

5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

O właśnie

Gdzie takie można dostać? 

Potrzebne mi takie niedługo będą.

Aj kobitki żebym ja Wam jeszcze gaci szukał, no do czego to doszło.

https://allegro.pl/oferta/gatki-majteczki-prezent-urodziny-18-99-dziewczyny-kobiety-mamy-babci-wzory-6503766399?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_wyposazenie_pla_ss&ev_adgr=_dio_wyposazenie_ss&ev_campaign_id=22602123266&gad_source=1&gad_campaignid=22602123266&gbraid=0AAAAAD24kbPGQqSG6CDRpzXwyT5nsSxnG

Opublikowano
32 minuty temu, 6465 napisał(a):

Skądś tego rolnika kojarzę. Ciekawe co uprawia🤔 chyba politykę 😄😄

Jak zawsze polityczne spasłe świnie lepią się do strajków rolniczych, dlatego moja noga tam nigdy nie postanie, nie ważne czy rządzi Kaczor czy Donald ...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

I to jest ta prasa brana na hujnie??? Toć ona adolfa jako bosa germani pamięta pewnie. Chyba że na ten program co to Witia  Kargulowym ogierem wierzchem wrócił. 😁 

Pisałem że być może Pier dostal na to finansowanie 

Jeśli była produkowana w latach 60-70 to pewnie tak 

https://m.olx.pl/d/oferta/siewnik-agromasz-3m-stan-bdb-CID757-ID18Nzkw.html?reason=seller_listing|normal

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

I pojechała 

20251230_125135.jpg

Ile za taki cud techniki?

35 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

UNRRA. Pomoc krajom szczególnie dotkniętym po II wojnie, u nas głównie konie i bydło, prababka na przykład dwie krowy dostała.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v