Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Desperado napisał(a):

Źle Ci, niech jadą te mądrale co im się koalicji chciało, nasrali do gniazda a teraz chcą żeby ktoś za nich sprzątał.

Ale mi jest bardzo dobrze i bardzo sobie chwalę ;)

Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Zara zara ☝️...jeśli już to trza ustalić zasady zgłaszania kandydatów, potem dopiero... kampania 🤷...komisję wyborczą trza najpierw powołać 😉

W sumie tak, tylko to nie jest ogłoszenie...o pracę 

Ta kombinuj, kombinuj. Może kopertowe? A później cię będą ścigać 😉

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Przecież jesteś wszechwiedzący powinieneś o wszystkim wiedzieć wypowiadając się w taki sposób a nie inny. 

Ja to nie ty że się na wszystkim znam i wszystko wiem lepiej xD

Opublikowano

Drrrrrr

Cicho

Lekarz dzwoni

Słucham

Proszę nie chorować w 2026 roku gdyż ponieważ nie ma wystarczających środków w budżecie 

Jedyne są zarezerwowane na nagłe przypadki wystawienia karty zgonu. 

Przepraszam za utrudnienia. 

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Rolnik1973 napisał(a):

Drrrrrr

Cicho

Lekarz dzwoni

Słucham

Proszę nie chorować w 2026 roku gdyż ponieważ nie ma wystarczających środków w budżecie 

Jedyne są zarezerwowane na nagłe przypadki wystawienia karty zgonu. 

Przepraszam za utrudnienia. 

idź prywatnie i nie dziaduj

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja to nie ty że się na wszystkim znam i wszystko wiem lepiej xD

Na tym to na pewno znasz się lepiej niż ja. 

Jednak jak widać łatwo cię ograć Tomaszu. 

Nie będę cię uświadamiać strata jest mojego czasu na ciebie. 

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

idź prywatnie i nie dziaduj

to powiedz - po co płacić składki, jak uzyskac pomoc można tylko prywatnie ? po co nam państwo, które niczego nie zapewnia ?

• Like 6
Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Na tym to na pewno znasz się lepiej niż ja. 

Jednak jak widać łatwo cię ograć Tomaszu. 

Nie będę cię uświadamiać strata jest mojego czasu na ciebie. 

Weź idź mózgu może poszukaj, nie marnuj czasu ...

Teraz, Desperado napisał(a):

No właśnie, a lekarze niech dalej biorą 200- 300 tysi na miesiąc za nic. Super państwo.

A kto ich tego przy Covidzie nauczył ?? Twoja kochana PiSda ... Największy szkodnik po 89r ...

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

to powiedz - po co płacić składki, jak uzyskac pomoc można tylko prywatnie ? po co nam państwo, które niczego nie zapewnia ?

Odpowiedź jest jedna - państwo nie jest do niczego potrzebne... Tak samo jak państwu nie jest potrzebny obywatel samodzielny, myślący i nie chorujący bo sobie poradzi... Jak najwięcej niedorajd, z zszarganym zdrowiem, czekającym na zapomogi i kłócącymi się o to, która partia lepsza a wszyscy kwalifikują się do ustawienia pod ścianą...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

A kto ich tego przy Covidzie nauczył ?? Twoja kochana PiSda ... Największy szkodnik po 89r ...

Podobno wiedzieliście jak trzeba wszelaką patologię wyplenić, za PiSu tyle zarabiali? puknij się w swoją spróchniałą makówkę. PiS szkodnik? za dwa lata po tych nie będzie już co zbierać, sam lepiej rozumu poszukaj , bo mózg ci wypaliło do cna.

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, Wełpa napisał(a):

Ta kombinuj, kombinuj. Może kopertowe? A później cię będą ścigać 😉

No dobra, to proponuję tak...ja będę w komisji wyborczej, jeśli któryś z kolegów, lub koleżanek chce dołączyć do tej komisji to zapraszam, ale to się wiąże z zakazem kandydowania...zgłaszać kandydatów może każdy, przy czym jeśli jest zgłoszenie wymagana jest zgoda osoby, która została zgłoszona. Jeśli ktoś zgłasza siebie, wymagane jest poparcie kandydatury przez dwie inne osoby. Jeśli jest zgłoszenie na siebie przez usera, który był powiazywany z multi Łorawioka wymagamy poparcia czterech innych userów, to się wiąże z tym, że przy wyborze takiego kogoś temat może dotrzeć do końca roku z gospodarzem o nazwie *gość", więc zapobiegamy takiej ewentualności...wszystko się dzieje publicznie, bez żadnych kopert i poczty czy inpostu😉

Zgłoszenia dzisiaj i jutro, potem kampania przez jeden dzień i 30 grudnia wybory. W sylwestra ogłosim zwyciężczynię lub zwycięzcę...

Jak mata ochotę możemy się tak powyglupiać🤷

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

@Qwazi jednak nie tylko napęd pompy padł. 

Testowałem indyjską pompę z allegro za 169 zł 

No i jak się można było domyśleć, z gówna ulepiona. Wałek napędowy łysy się zrobił przez to że osiowości nie było jak się napęd rozsypał 

• Sad 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Odpowiedź jest jedna - państwo nie jest do niczego potrzebne... Tak samo jak państwu nie jest potrzebny obywatel samodzielny, myślący i nie chorujący bo sobie poradzi... Jak najwięcej niedorajd, z zszarganym zdrowiem, czekającym na zapomogi i kłócącymi się o to, która partia lepsza a wszyscy kwalifikują się do ustawienia pod ścianą...

Znowu się nabąblowałeś 🤔🤣

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

@Qwazi jednak nie tylko napęd pompy padł. 

Testowałem indyjską pompę z allegro za 169 zł 

No i jak się można było domyśleć, z gówna ulepiona. Wałek napędowy łysy się zrobił przez to że osiowości nie było jak się napęd rozsypał 

Uuuuu...ale rozwaliło zębatkę tylko na pompie, czy na przystawce napędowej też?

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał(a):

Podobno wiedzieliście jak trzeba wszelaką patologię wyplenić, za PiSu tyle zarabiali? puknij się w swoją spróchniałą makówkę. PiS szkodnik? za dwa lata po tych nie będzie już co zbierać, sam lepiej rozumu poszukaj , bo mózg ci wypaliło do cna.

Jak zawsze wszystkie niepowodzenia PiSu to wina Tuska xD

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, slawek74 napisał(a):

Znowu się nabąblowałeś 🤔🤣

Państwu są potrzebni tacy jak ty - zatraceni w pędzie, zwiększać, zwiększać i brać kredyty, dopłaty, które nie są za darmo a jeśli myślisz, że są to się zdziwisz... 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

No dobra, to proponuję tak...ja będę w komisji wyborczej, jeśli któryś z kolegów, lub koleżanek chce dołączyć do tej komisji to zapraszam, ale to się wiąże z zakazem kandydowania...zgłaszać kandydatów może każdy, przy czym jeśli jest zgłoszenie wymagana jest zgoda osoby, która została zgłoszona. Jeśli ktoś zgłasza siebie, wymagane jest poparcie kandydatury przez dwie inne osoby. Jeśli jest zgłoszenie na siebie przez usera, który był powiazywany z multi Łorawioka wymagamy poparcia czterech innych userów, to się wiąże z tym, że przy wyborze takiego kogoś temat może dotrzeć do końca roku z gospodarzem o nazwie *gość", więc zapobiegamy takiej ewentualności...wszystko się dzieje publicznie, bez żadnych kopert i poczty czy inpostu😉

Zgłoszenia dzisiaj i jutro, potem kampania przez jeden dzień i 30 grudnia wybory. W sylwestra ogłosim zwyciężczynię lub zwycięzcę...

Fajna zabawa,  zasady ok, proponuję @Qwazi na przewodniczącego komisji. :)

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Qwazi napisał(a):

🤣🤣🤣🤣 weś weś 🤦 a twierdzisz że nie pijesz🤭

Edytowane przez slawek74
  • Haha 4
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Qwazi napisał(a):

Jak mata ochotę możemy się tak powyglupiać

Uważaj żeby cichaczem, jaka szuja dobę wcześniej nie założyła tematu...pomimo ustaleń oficjalnych na forum...jak mi kiedyś...🤭

...a co tu wybierać...

Dobrze Ci szło jako gospodarzowi tego tematu...po za tym jesteś osobą ...wizualnie reprezentacyjną, obytą w świecie, dość kulturalnie się wysławjającym...i z sensem...(czasami🤭)..

Więc...reasumując...

Qwazi na szefa tematu ...!

Jest ktoś przeciw?

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v