Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał(a):

Zakon Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego

a dokładnie:

Zakon Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie

No ja dla żartu...że nigdy to nie Niemcy...☺️

Opublikowano

Ciężko logicznie wytłumaczyć napierdalanie sie z Hiszpanami, Polska nigdy wojny z nimi nie toczyła i raczej konfliktów nie było. To nie Niemcy, Ruskie czy nawet Czesi ale Hiszpanie🤔.

Może w środowisku piłkarskich chodziło o Anie Lewandowską z którą ponoć Alvaro podczas treningu Baciaty bezczelnie robi bajlamos?

Więc kibice z podlasia mimo iż Robert nie jest ich krajanem wzieli go w obrone i postanowili zawalczyć o resztki jego honoru oraz kilkumetrowe poroże.🤷‍♂️

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Ciężko logicznie wytłumaczyć napierdalanie sie z Hiszpanami, Polska nigdy wojny z nimi nie toczyła i raczej konfliktów nie było. To nie Niemcy, Ruskie czy nawet Czesi ale Hiszpanie🤔.

Może w środowisku piłkarskich chodziło o Anie Lewandowską z którą ponoć Alvaro podczas treningu Baciaty bezczelnie robi bajlamos?

Więc kibice z podlasia mimo iż Robert nie jest ich krajanem wzieli go w obrone i postanowili zawalczyć o resztki jego honoru oraz kilkumetrowe poroże.🤷‍♂️

dla mnie to element wojny hybrydowej, ktoś to zainspirował i ustawił, a nasze służby dały ciała

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

A może on jest ....

Opublikowano
12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

..oj no...dys...się tam..urodził...🤷

Zaraz...a nie z Krzyżakami?🤔

To wy cały czas budujecie płoty przez które ciężko przeskoczyć.

Opublikowano
Godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

Kręcimy 

20251212_152403.jpg

To sobie darujemy dochodzenie 

Teściu, otwarty był, zalał i fv zostawił 

U Ryśka nie do pomyślenia 

Teściu, jak wziąłeś emerytura, to byś opłacił faktura😉

Ciebie stać...a emerytura nie w tej części miesiąca🤷...

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No i ?? Prezydent się tłukł po lasach to pracownikowi SW nie wolno ?? Przecież to pochwalana aktywność fizyczna przez obecnego prezydenta xD

Już ci pisałem że brał przykład z Tuska. Napatrzył się na płemiera i ogień🔥🔥:

https://sport.interia.pl/sportowe-zycie/news-bylo-niebezpiecznie-glosno-o-tym-co-zrobil-donald-tusk-wszys,nId,22173891

Tyle że Donald twój idol mało honorowy był bo ze sprzętem ganiał. Chytry pier**lony, wyciagnął zza pazuchy metalowego węża i napierdalał jak dziki. Do dzisiaj mu ta chytrość zostala w końcu rudy. Nawrocki zawsze na gołe pięści.

A poza tym to SW pod Pogłosa Kierińskiego podlegają.🤷‍♂️

Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał(a):

dla mnie to element wojny hybrydowej, ktoś to zainspirował i ustawił, a nasze służby dały ciała

Myśle, że po prostu to zwykły polski zdrowy tradycyjny debilizm.

Mieszkam praktycznie na granicy województwa podlaskiego i warm-mazurskiego i jak są mecze Wigry Suwałki ze Stomil Olsztyn czy innymi to zawsze jest  na parkingu przekazanie eskorty kibiców. Czasami eskortuje więcej policjantów niż jedzie kibiców. 

Głupie to było że psiarnia nie dala jednego radiowozu do eskorty hiszpańskiego autobusu.

Oni teraz jak ci skończeni debile chodzą razem z WOTem po torach tam i z powrotem.🤦‍♂️

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oj...coś chyba przekręcasz...🤔

"Zostaliśmy otoczeni, zrobiło się niebezpiecznie, a nagle Donald wyjął zza pazuchy wąż ogrodowy, a może od prysznica, i zaczął wywijać nim nad głową. W ekipie bydgoszczan zrobił się wyłom, wykorzystaliśmy go i popędziliśmy tak, że nie dogoniłby nas Usain Bolt"

Pewnie w domu gineły węże od prysznica więc profilaktycznie zawsze miał jakiś przy sobie, żeby wymyć się po meczu.🤣🤣🤣

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, Karol6130 napisał(a):

A to ona nie jest nauczycielką?

Możliwe. Stare panny przeważnie są nauczycielkami albo siedzą na poczcie

• Haha 2
Opublikowano
Godzinę temu, jahooo napisał(a):

taki poziom nie jest potrzebny policjantom, im by wystarczył ten z pierwszego filmiku - czyli wyjęcie broni tak, żeby się nie przewrócić przy tym i strzelanie do właściwego celu, aby się ręce nie trzesły

w tej chwili większość rewirowych strzela tak, jak na znanym filmie policjant Cielemięcki na egzaminie

Dla mnie na pierwszym filmiku nie ma żadnego poziomu. Tam są same dwutakty i strzelanie niemal w powietrzu. Przenoszenie broni przy przebieganiu jest zrobione tak, że gdyby się potknął to sam by se w głowę mógł strzelić. On powinien zacząć od strzelania dużo wolniej i dużo dokładniej. Popracować nad nawykami chodzenia, biegania i obsługi, a dopiero potem zabrać się za zwiększanie tempa. 

Piotrek to jest faktycznie klasa mistrzowska, to fakt. Ciężko o takich, którzy mogliby mu dorównać. 

Co do umiejętności policjantów, to one zależą od nich samych i od instruktorów, którzy prowadzą wyszkolenie w jednostkach. Ja miałem do szkolenia 80 ludzi. Każdego miesiąca były dwa dni na strzelnicy po 5 godzin czystych zajęć. Na taki dzień było wyznaczanych 10 osób. Średnio zużywali przez te 5 godzin ok 80-100 pestek każdy (powyżej 100 szt na jednych zajęciach traci sens). Robiłem im różne strzelania. Nie stosowałem żadnych komend, nie było strzelania zmianami tylko pojedyńczo. Każdy miał po prostu wykonać zadanie bez mojego dowodzenia. Ja byłem obok niego po to, żeby reagować jeśliby coś spieprzył. Uważam, że akurat ta ekipa była nieźle wyszkolona na tym pierwszym stopniu zaawansowania. Nie sądzę, żeby któremuś bądź którejś (dziewczyny też były) trzęsła się ręką biorąc broń. Ale w różnych jednostkach różnie bywało 🤷

Godzinę temu, jacus napisał(a):

A leworęczni mają specjalna broń?? Czy da się ze zwykłej strzelać?

Nie. Broń jest ta sama. Da się. Inne są kabury dla leworęcznych 

Opublikowano

Jeszcze jedyne co mi przychodzi do głowy to zemsta za tego pijaka Świerczewskiego co sie kulom nie kłaniał i walczył w Hiszpanii, ale to raczej  wysłany tam był z ramienia Zwiazku Radzieckiego.

Albo najprostrze wytłumaczenie- poyebało cos się tym przygłupom z Białegostoku i tyle.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

O czym że ty?

Ja tam nic nie buduje mówię co mam na myśli nie zastanawiam się nad konsekwencjami. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
20 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Na 99% to nie był przypadek 

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Praworęczny celuje prawym, czy lewym okiem?

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Dla mnie na pierwszym filmiku nie ma żadnego poziomu. Tam są same dwutakty i strzelanie niemal w powietrzu. Przenoszenie broni przy przebieganiu jest zrobione tak, że gdyby się potknął to sam by se w głowę mógł strzelić. On powinien zacząć od strzelania dużo wolniej i dużo dokładniej. Popracować nad nawykami chodzenia, biegania i obsługi, a dopiero potem zabrać się za zwiększanie tempa. 

Piotrek to jest faktycznie klasa mistrzowska, to fakt. Ciężko o takich, którzy mogliby mu dorównać. 

Co do umiejętności policjantów, to one zależą od nich samych i od instruktorów, którzy prowadzą wyszkolenie w jednostkach. Ja miałem do szkolenia 80 ludzi. Każdego miesiąca były dwa dni na strzelnicy po 5 godzin czystych zajęć. Na taki dzień było wyznaczanych 10 osób. Średnio zużywali przez te 5 godzin ok 80-100 pestek każdy (powyżej 100 szt na jednych zajęciach traci sens). Robiłem im różne strzelania. Nie stosowałem żadnych komend, nie było strzelania zmianami tylko pojedyńczo. Każdy miał po prostu wykonać zadanie bez mojego dowodzenia. Ja byłem obok niego po to, żeby reagować jeśliby coś spieprzył. Uważam, że akurat ta ekipa była nieźle wyszkolona na tym pierwszym stopniu zaawansowania. Nie sądzę, żeby któremuś bądź którejś (dziewczyny też były) trzęsła się ręką biorąc broń. Ale w różnych jednostkach różnie bywało 🤷

Tyle w teorii. Piszesz o tym szkoleniu itp i to podejrzewam mialo miejsce na jakimś zadupiu w Polsce B.

To czemu później podczas prawdziwej akcji jak widzi się co oni robią to wyglada jak jakis kabaret. Strzelają ch*j wie gdzie, jeden do drugiego, normalnie Benny Hill na żywo. O co tu chodzi?

Opublikowano
Godzinę temu, jahooo napisał(a):

ten funkcjonariusz był tam jako osoba prywatna, więc co to ma wspólnego ? 

Trochę ma. Nie powinno tej dziewczyny tam być. Warunkiem służby jest nieposzlakowaną opinia. I teraz pytanie co ona tam robiła? Na co dzień zapewne resocjalizuje takich bądź ich tylko pilnuje, a po pracy z nimi współpracuje. To trochę zgrzyta. Są sytuacje w których funkcjonariusz publiczny znaleźć sie nie powinien i osoby w których towarzystwie nie powinien przebywać. Zwłaszcza dotyczy to sfery prywatnej, bo w służbową często jest to wpisane

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Tyle w teorii. Piszesz o tym szkoleniu itp i to podejrzewam mialo miejsce na jakimś zadupiu w Polsce B.

To czemu później podczas prawdziwej akcji jak widzi się co oni robią to wyglada jak jakis kabaret. Strzelają ch*j wie gdzie, jeden do drugiego, normalnie Benny Hill na żywo. O co tu chodzi?

do szkoleń nie są kwalifikowani wszyscy funkcjonariusze, część po odbyciu wstępnego szkolenia do końca służby strzea tylko po kilka strzałów na zaliczenie

różnie to jest w różnych jednostkach

• Like 1