Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

500zl składka na komunię do kościoła ? to co to będą za atrakcje ? zawsze była książeczka do nabożeństwa i jakiś obrazek czy medalik

Prezent dla plebana pewnie, a jak mało dzieci to składka spora ... A pleban byle czego nie weźmie, jakieś złoto musi być ...

• Haha 1
Opublikowano
Buszmen11 napisał:

16 minut temu, malaczarna napisał(a):

Mało dzieci chyba 25 sztuk niby po 500 zł ma wystarczyc na wszystkie atrakcje. 

26 jest u nas. 500 było rok temu. Wielka debata czy nie za mało 

co tu 500malo co to za parafia i rodzice u nas jak by ksiądz powiedział że tyle składka to by pół dzieci nie poszło do komuni nie wszystkich stać przeciez ja mój młodszy szedł do komuni to 70zl składka była

Opublikowano
Wiesio80 napisał:

29 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

... Przez Tuska? 

... Świetujeta dzisiaj🤔

🙋 Nie cza się roboty czepić....

Ty to dziś powinieneś świętować dziś św Wiesława wszystkiego najlepszego 🎂💐🥂🍾💸💰

malaczarna napisał:

40 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

... Przez Tuska? 

... Świetujeta dzisiaj🤔

Leje. 

u mnie tez

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Prezent dla plebana pewnie, a jak mało dzieci to składka spora ... A pleban byle czego nie weźmie, jakieś złoto musi być ...

Weź nie pier...l dar do kościoła,się kupuje 🤦 tobie to czasem ...

3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

co tu 500malo co to za parafia i rodzice u nas jak by ksiądz powiedział że tyle składka to by pół dzieci nie poszło do komuni nie wszystkich stać przeciez ja mój młodszy szedł do komuni to 70zl składka była

Ile lat temu 🤔🤦

Opublikowano
Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

500zl składka na komunię do kościoła ? to co to będą za atrakcje ? zawsze była książeczka do nabożeństwa i jakiś obrazek czy medalik

tak z ciekawości a Twoje dzieci (dziecko) nie miały komuni świętej i sakramentu bierzmowania ?

Opublikowano
slawek74 napisał:

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Weź nie pier...l dar do kościoła,się kupuje 🤦 tobie to czasem ...

3 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

Ile lat temu 🤔🤦

z 8 lat temu

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

tak z ciekawości a Twoje dzieci (dziecko) nie miały komuni świętej i sakramentu bierzmowania ?

Nie miały, będą dorosłe i będą chciały to pójdą ... Każdy powinien o tym sam decydować a nie być zmuszanym przez rodziców ... Co to za sens komuni jak te dzieci żyją prezentami a nie sakramentem ??

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
9 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

Oświecenie na waszej biednej wsi wprowadzam bo technologicznie to jesteście 100 lat za murzynami. 

Oświecenie na waszej biednej wsi wprowadzam bo technologicznie to jesteście 100 lat za murzynami. 

I oby było tak dalej. 

Ciemno ale ciepło.

Opublikowano
43 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

500 niby wszystko fotograf dekoracje kwiaty pamiątka i prezent do kosciola

Opublikowano
47 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tylko w tym przypadku, to ja bym te mamuśki pogonił a nie księdza. Na wsiach jedna przed drugą chce błysnąć i pokazać się przed innym,i i przed księdzem.

• Like 7
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Leje. 

... U mnie tylko pada, ale i tak zmokłem... 

... I przez deszcz, cały misterny plan w... 

... A Pioter twierdzi ze wszystko zaplanować można... 

... Caly harmonogram mi sie posypal... Przez deszcz... 🤷

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Confused 1
Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

... U mnie tylko pada, ale i tak zmokłem... 

... I przez deszcz, cały misterny plan w... 

... A Pioter twierdzi ze wszystko zaplanować można... 

... Caly harmonogram mi sie posypal... Przez deszcz... 🤷

Miastowy miał poryzac ostatni kawałek pola

2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Deszcz padał całą noc, teraz kropi

Jak łapka?

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Miastowy miał poryzac ostatni kawałek pola

Musi Pani mu usprawiedliwić... niemożność wykonania tego zadania... dzis.. 

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
54 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

Ty to dziś powinieneś świętować dziś św Wiesława wszystkiego najlepszego 🎂💐🥂🍾💸💰

u mnie tez

Miło z Twojej strony ale na imię mam inaczej....a Wiesiem jestem od... wieśniaka...  

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
14 godzin temu, slawekes napisał(a):

Czyżby czynisz  przymiarki do wyjścia poza hobby? Faktycznie jest sporo przestrzeni do zamalowania ;)

Jest szansa na to ale na razie inwestuje w ślepo, myślę na razie robić customizację przedmiotów ze skóry metodą tatuażu, podpatrzyłam to troszkę zagranicą 🙈

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v