Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry...wiosennie znowu... ciekawe jak tam renifery siwobrodego🤔...ciągać grubasa w saniach bez śniegu to jest wyzwanie...pewno dzisiaj porządne zawkwasy mają 🤔...

Opublikowano
13 godzin temu, Karol6130 napisał(a):

Czego mam mądrzeć?

Liczyć od dawna potrafiłem

Zauważyłem to.

12 godzin temu, Karol6130 napisał(a):

Iść na urodziny do mamuśki 

Za rok emerytka, to może zapisze ze dwa mieszkanie w stolicy 

Jo najstarszy, to powinna mi dać 

Reszcie po jednym wystarczy

Babcia zadowolona, mikołaj nie dał ani jednej rózgi

Coś te wersje nie spójne są. Na przesłuchaniu u @Qwazi moment byś poległ. 

Siema szaro buro i ponuro w stolicy. Wszyscy tu pokazują prezenty Mikołajkowe ale mój by mógł nie których zgorszyć 😂

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Dzień dobry...wiosennie znowu... ciekawe jak tam renifery siwobrodego🤔...ciągać grubasa w saniach bez śniegu to jest wyzwanie...pewno dzisiaj porządne zawkwasy mają 🤔...

Kółeczka... Cza... 

Opublikowano
20 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):
24 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Przecie ja tylko w niedzielę nie robię

Tyle musi wystarczyć

Twoja wiara nie ma nic wspólnego z wiarą, jest tylko wymowką do zasmrodzenia tapczanu ...

W obaj jesteście bardzo wierzącymi ludźmi...jeden wierzy w niższego, drugi w wyższego (o wzrost chodzi oczywiście)...bym nawet się pokusił o stwierdzenie, żeście ortodoksyjni w swoim wyznawaniu 🤷...

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Bobek to pewnie od razu o księdzach pedofilach molestujących ministrantów i pisowcach.

Traumatyczne doświadczenie nie przerobione widocznie 🤔

Teraz, Qwazi napisał(a):

W obaj jesteście bardzo wierzącymi ludźmi...jeden wierzy w niższego, drugi w wyższego (o wzrost chodzi oczywiście)...bym nawet się pokusił o stwierdzenie, żeście ortodoksyjni w swoim wyznawaniu 🤷...

Tomasz nie wiem czy w kosiniaka czy kamysza 😂 jak mówią koalicjanci 

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał(a):

Spójne spójne...celowo wymieszał, żeby niezrozumiałe było do końca...Karol to by nas tu czapką ponakrywał wszystkich...

4 minuty temu, PAN88 napisał(a):

Tomasz nie wiem czy w kosiniaka czy kamysza 😂 jak mówią koalicjanci

Jest u nas w radzie jeden tygrysowy...ojjjjj jakie to podłe i fałszywe 🙆🤦

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, PAN88 napisał(a):

Traumatyczne doświadczenie nie przerobione widocznie 🤔

Ja traumatycznych przeżyć z tym związanych nie mam ...

Za to traumatyczne przeżycia ma pewien chłopak po spotkaniu z księdzem który siedział u nas na parafii, i ten sam ksiądz mnie pouczał jaki to ja niby grzesznik jestem bo się rozwiodłem ... I z tego powodu instytucja kościoła generuje u mnie pogardę i obrzydzenie ...

Chcą ludzie to niech sobie ich utrzymują, ale kościół nie powinien dostawać nawet złotówki z państwowej kasy ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Ja podwoiłem. A ty 🤔

A ja majątek po ojcu oddałem matce 

Jest różnica?

Czy dalej nie rozumiesz?

24 minuty temu, PAN88 napisał(a):

Zauważyłem to.

Siema szaro buro i ponuro w stolicy. Wszyscy tu pokazują prezenty Mikołajkowe ale mój by mógł nie których zgorszyć 😂

Urodziny były Matuli 

O rózgę pytałem babkę 

Zgadza się wszystko 

Babcia doniosła że konkurencja o oborze myśli, a to są bardzo dobre informacje, będzie komu jerseyki sprzedawać 

Edytowane przez Karol6130
  • Like 1
Opublikowano
Teraz, Michał18 napisał(a):

No i po kościele teraz do koleżanki i dzień zleci 🙋

i co z tego, jak on uznaje tylko uprawę bezorkową, podrapie tylko delikatnie po wierzchu

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, slawekes napisał(a):

Oczywiiście. Każdy jest egoistą.

Faktycznie masz rację każdy w jakimś tam stopniu jest egoistą. 

Ostatnio nawet takie zachowanie widać coraz to częściej w naszym społeczeństwie. Kiedyś to chociaż jeden drugiemu pomagał w większym mieście teraz to już tylko można wspominać tamte czasy które przeminęły bezpowrotnie. 

Najlepszym przykładem w tej chwili jest przykładem przewodnicząca komisji Europejskiej i jej podnóżki jak i wielcy tego świata. Uderzyło najpierw w ekologię później w rololnictwo a jak już nie mają z czego pomagać Ukrainie chcą się wziąć za aktywa Rosyjskie które są rozproszone w kilku państwach na świecie. Nie patrzy czy któreś państwo zostanie zniszczone przy tym ważne aby mieć pieniądze. Tylko o jednym zapomnieli że ugrupowanie które zostało stworzone miało się nawzajem nie niszczyć. Robiąc takie a nie inaczej sami się zniszczą a co za tym idzie będą niszczyć wszystkich po drodze. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano

@malaczarna mąż twój umie robić pierniki 🤔

587848941_818592617685551_64456985671369

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

... Aktywa nie sa wymagane 

ale mile widziane na tacy 

14 godzin temu, Strongman napisał(a):

Ten co niema baby lub żony odpowiedz jest prosta.

ksiądz tez tu pasuje 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Rysiek, nie chwaliłeś się że w szpitalu Ci zdjęcie zrobili ...

Nie świruj tylko cofnij się kilkanaście lat wstecz . nie chodzi tu o Brauna bo to tez bł,,,n .

Gdy świece zapłonęły, było już za późno… Bohaterowie wolnej nie podległej Polski .

https://www.facebook.com/watch/?ref=saved&v=1356723569567792

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, konteno napisał(a):

@malaczarna mąż twój umie robić pierniki 🤔

587848941_818592617685551_64456985671369

ale mile widziane na tacy 

ksiądz tez tu pasuje 

Aż tak zdolny nie jest ale polukrowac lubi. Nawet mi wyszło chyba. Trochę boczki krzywo tylko

IMG_20251207_101736.jpg

Edytowane przez malaczarna
  • Like 4
Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Dlatego mu wrzuciłem zwiastun,niech ma paliwo żeby się nie wypalił 😅

Wiesz gdzie mam ten film o ministrantach ... Chcesz to sobie oglądaj, mnie ten film interesuje tyle co śnieg w 2005 roku ...

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v