Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może być. A ja to z dzieciństwa pamiętam jak u mnie był t25 i c330. A gość jeździł takim nowym 4512 ahh jak mi on się podobał. Marzenie z dzieciństwa. 

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

O takiego to tak , te z początku produkcji mają bardzo dobre opinie 

Mam taki na podwórku, wg licznika 9000mth, czy to prawda to nie wiem, skrzynia, mosty w oryginale, jedynie zawory w nim regulowałem i końcówka drążka się rozleciała ;) 

Opublikowano
Bezduszna napisał:

Boli cię że to nie mężczyzna zrobił tylko kobieta która nie powinna mieć zielonego pojęcia o robieniu czegokolwiek związanego z budownictwem

Ty tu tak piszesz ze wszystko robisz sama a dzieciaka też sobie zrobisz sama 🤔🫢🤭

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ma ktoś u mnie taki, tylko z nowszą maską i to mnie zmyliło. On chyba na śrubach calowych jest i dosyć trudny w naprawach?

Taki mieszany trochę, jak kebab, trochę calowych, trochę metrycznych xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał(a):

Ale o jakich metrach mowa 🤦 

Mnie nie interesują taki wielki garaż. Poza tym ja mówię o tym jaki ja będę stawiać i jaka kwota za mój budynek została mi obliczona. 

I nie interesuj się tym ile ja mam mieć M2 w garażu bo to nie twoja sprawa. 

Ten projekt garażu jaki ja wybrałam to mi w zupełności wystarczy. 

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Mam taki na podwórku, wg licznika 9000mth, czy to prawda to nie wiem, skrzynia, mosty w oryginale, jedynie zawory w nim regulowałem i końcówka drążka się rozleciała ;) 

W ziemi też nim ryjesz czy tylko pomocniczy?

Opublikowano
15 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

dziecko 50 tys to zaplacil Agrest za sam dach na slupkach  wiata cos 6 x15 ...ty wiesz ile kosztuje postawic  garaz 25mx6m taki jak moj...co najmniej 150 tys jakby firma robila i to pewnie bez posadzki ...murowany to 70 tys sama robocizna by kosztowala a gdzie reszta ....ty pier**lisz jak potluczona i nic wiecej ...ja mam 2tys m2 dachu pod budynkami ....za 70 tys to 4m x6m se postawisz co najwyzej ...wiec daj to razy 6 jak chcesz liczyc garaz 25 x6m ...gdzie ty masz mozg 😜

Ja powiedziałam ile mój garaż będzie kosztował a nie ile twój by kosztował murowany. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

W ziemi też nim ryjesz czy tylko pomocniczy?

Kiedyś rył w ziemi, jak zastąpił siuntkę, teraz opryskiwacz do truskawek, siewnik bo nie mam upr-siewnego, jakąś przyczepę w żniwa podciągnie, w rozrzutniku do kurzaka chodzi. Jak ojciec jest w domu i chce pomóc wozić gnój z kurnika to jedną przyczepę 6t nim ciąga.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał(a):

Słuchajcie panowie ,mieliście swoje przeżycia to mieliście ,ale nie podpierajcie się imionami ,czy faktami  ,bo wasi znajomi też czytają ,i może kiedyś dzieci przeglądną i na uj ten zgrzyt . Nie jeden miał ciekawsze przejścia niż bzyknięcie koleżanki którą każdy miał ,tak lubicie poprawiać po kimś i na forum tym się chwalić ? Co robiliście to robiliście i ryj w kubeł ,chciałbyś jeden z drugim by twoja koleżanka na wierzch wywaliła te twoje niemrawe poczynania ?

Popieram...można sie nie lubić ale  czyich dzieci wte swoje gierki tu nie wciągajcie bo to gorsze k**estwo niż to co w tych akademikach opisujecie. 

Jeszcze te głupie podsmiechujki Michałka tylko w łeb za***ać...

• Like 4
Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

Ty tu tak piszesz ze wszystko robisz sama a dzieciaka też sobie zrobisz sama 🤔🫢🤭

Tego raczej nie da rady sama 🫣

Teraz, GRZES1545 napisał(a):

Popieram...można sie nie lubić ale  czyich dzieci wte swoje gierki tu nie wciągajcie bo to gorsze k**estwo niż to co w tych akademikach opisujecie. 

Jeszcze te głupie podsmiechujki Michałka tylko w łeb za***ać...

Kura żebym ja ci nie zajepał 🤪

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ja powiedziałam ile mój garaż będzie kosztował a nie ile twój by kosztował murowany. 

dziecko stalowa wiata 25 x 6m  bez drzwi kosztuje okolo 100tys ...wiec o czym ty pierdaczysz ...

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Tego raczej nie da rady sama 🫣

Kura żebym ja ci nie zajepał 🤪

Zapraszam...teraz udajesz grzecznego? 

Edytowane przez GRZES1545
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

dziecko stalowa wiata 25 x 6m  bez drzwi kosztuje okolo 100tys ...wiec o czym ty pierdaczysz ...

Dziadek swoje gada. Niech sobie gada jeśli chce się pokłócić to nie że mną. Znajdź sobie kogoś innego do rozmowy ponieważ że mnie to nie przeciwnik. 

Mnie naprawdę nie interesuje co ile kosztuje kogo czy to 50 tys czy 150 tyś. To są wasze pieniądze. 

Mnie interesuje tylko to co ja zaoszczędzę i ile wydaje na to co ja mam mieć. 

Edytowane przez Bezduszna
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v