Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Czyli uj z tego niekorzystania wyszło 

Ja bardzo dobrze wspominam ten okres i złego słowa o tej kobiecie nie powiem, po prostu ludzie się zmieniają i każde z nas inaczej chciało przeżyć to swoje życie, a jak człowiek ma się męczyć to lepiej odpuścić i znaleźć kogoś kto chce czegoś podobnego do nas... Ślub to nie wyrok dożywocia jakby niektórzy tutaj chcieli ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, kizak napisał(a):

ij te ,,korzystanie z rzycia'' Ci wypomną kronikarze ,mimo że nic złego nie masz na myśli

Prawdopodobieństwo graniczące z pewnością. Już screeny pewnie porobione 🤔

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał(a):

Miastowy zapobiegliwy 

Myslisz że jak ktos zaobrączkowany to wiele zmienia? To wszystko zależy od człowieka.

Na studiach w grupie był u mnie jeden taki Danielek, miał żone - pobrali się na 2 roku z miłosci. Później wyszło, że to nie Daniel lecz jeleń. Zaliczyła ja męska połowa akademika w tym jego najlepszy "przyjaciel". Jak już miał rogi, że w drzwiach się nie mieścił, to ktoś mu w końcu powiedział że jego żona robi za sex-pogotowie,  a dziewczyna wyglądała powiedzmy skromnie, nikt by nie powiedział że kupujesz czteropak tatry, gumy i jedziesz.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Baks00 napisał(a):

Weź 0.7 a nie bawisz się z ćwiartkami- jeszcze musisz poćwiczyć 

A nie lepiej cały balon albo karton, i codziennie sobie wieczorkiem po trochę popijać ?? Jednego dnia więcej, drugiego mniej ? Po co szukać po jakiś melinach nie wiadomo czego, jak można mieć sprawdzony trunek w domu ?

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja bardzo dobrze wspominam ten okres i złego słowa o tej kobiecie nie powiem, po prostu ludzie się zmieniają i każde z nas inaczej chciało przeżyć to swoje życie, a jak człowiek ma się męczyć to lepiej odpuścić i znaleźć kogoś kto chce czegoś podobnego do nas... Ślub to nie wyrok dożywocia jakby niektórzy tutaj chcieli ...

To zależy od człowieka...dla jednego to nie jest dożywocie, dla innego owszem. Każdy z nas ma swój system wartości. Póki nie ma dzieci to jeszcze, ale jak już się pojawią to gorzej. Znam przypadki, gdzie ludzie się z sobą męczyli okropnie tylko dla dzieci. Nawet nie brali pod uwagę możliwości rozstania nim te dzieci nie będą dorosłe. Popełnili błąd będąc młodymi ludźmi, potem za ten błąd płacili. W mojej rodzinie, w ostatnich trzech pokoleniach były dwa rozwody. W obu przypadkach nie było dzieci. Ciotka potem wyszła za mąż i miała syna, a kuzynka dobrej pory jest sama i bezdzietna

Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Prawdopodobieństwo graniczące z pewnością. Już screeny pewnie porobione 🤔

1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Myslisz że jak ktos zaobrączkowany to wiele zmienia? To wszystko zależy od człowieka.

Na studiach w grupie był u mnie jeden taki Danielek, miał żone - pobrali się na 2 roku z miłosci. Później wyszło, że to nie Daniel lecz jeleń. Zaliczyła ja męska połowa akademika w tym jego najlepszy "przyjaciel". Jak już miał rogi, że w drzwiach się nie mieścił, to ktoś mu w końcu powiedział że jego żona robi za sex-pogotowie,  a dziewczyna wyglądała powiedzmy skromnie, nikt by nie powiedział że kupujesz czteropak tatry, gumy i jedziesz.

Gdzieś niedawno czytałem że do życia lepsza ,, żona co była kur.. ,niż kur.. co jest z żoną' . Ale w sumie dziewucha może być pożądna tylko pi... łajdaczka . 

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

I co skorzystałeś też 🤔 i bardzo dobrze 🙈

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

To zależy od człowieka...dla jednego to nie jest dożywocie, dla innego owszem. Każdy z nas ma swój system wartości. Póki nie ma dzieci to jeszcze, ale jak już się pojawią to gorzej. 

Tutaj dzieci nie było, a i człowiek w sumie był młody, nie było za późno aby zacząć od nowa ...

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał(a):

Zgadzam się z Panem. Z mojej strony to był wielki błąd 

To też by potwierdzało, że błąd on popełnił 🤷😁

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Zgadzam się z Panem. Z mojej strony to był wielki błąd 

O umiesz chłopów ciągnąć za nos ,ciężko się skapnąć  w dwuznacznej odpowiedzi😁;)

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Tutaj dzieci nie było, a i człowiek w sumie był młody, nie było za późno aby zacząć od nowa ...

I bardzo dobrze

Jeszcze nie wspomniałem szwagra i szwagierki, bo patrzyłem tylko po swojej rodzinie, a to siostra żony. Tego, co żem go swego czasu obił, jak awanturę tworzył i się chciał wieszać na oczach małych dzieci. Tu była ich trójka. Jeden już nie żyje, szwagier też. Ale z tego przypadku wiem, jak wielką krzywdę może wyrządzić dzieciom rodzic. Sam namawiałem szwagierkę na rozwód. Tam całą rodzina zapłaciła bardzo wysoką cenę za błędy młodości 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, kizak napisał(a):

Gdzieś niedawno czytałem że do życia lepsza ,, żona co była kur.. ,niż kur.. co jest z żoną' . Ale w sumie dziewucha może być pożądna tylko pi... łajdaczka . 

Ta to strasznie się łajdaczyła akurat. Na imię Paulina miala. Zapamiętałem bo zawsze  Danielek: Paula to Paula tamto, zakochany jak Romeo w Juli aż się niedobrze robilo, a ona może po prostu wymagała konkretnego przetrzepania kabzy, tylko po co wtedy ten ślub?

7 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

I co skorzystałeś też 🤔 i bardzo dobrze 🙈

Jakoś nie było okazji.

Nie powiem, bo pewnie jak by się trafiła to bym wtedy skorzystał. Nie lubiłem go.🤣🤣🤣

Edytowane przez Krzysztof81
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v