Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Czyli na to co pokazałeś to już cię stać jak rozumiem. 

I będziesz to robił czy tylko się nad tym zastanawiasz jeszcze? 

https://vm.tiktok.com/ZNRdP1P5W/

Nic nie będę robił bo po prostu nie mam na to pieniędzy 

Teraz jedynie co to inwestycja w stodołe, podwórko 

Się robi się 

20251130_152313.jpg

Edytowane przez Karol6130
Opublikowano (edytowane)

Jak ja bym miała robić cytrynówkę i się z tym bawić już bym wolała kupić 

Screenshot_20251130-153918_Chrome.png

4 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Nic nie będę robił bo po prostu nie mam na to pieniędzy 

Teraz jedynie co to inwestycja w stodołe, podwórko 

Zaraz moment na zrobienie obory i polepszenie warunków krowom to cię nie stać a na budowę domu już tak.

Wybacz ale coś tu nie gra jednym słowem. 

Nie ładnie Karol edytować i zmieniać co się napisało. Widać ześ się zagalopował w tym coś napisał 🤣

Edytowane przez Bezduszna
  • Haha 5
Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

Co ty porównujesz ... Biorę czysty bimber z swojego źródełka, zalewam tym czarną porzeczkę, truskawkę z świeżą miętą czy cytryny z dodatkiem miodu i jest trunek 1 klasa, goście chcą pić tylko to, wódkę czy whiskacze stawiam na stół z formalności i gościnności, nikt tego pić nie chce ;) 

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Screenshot_20251130-153918_Chrome.png

Zaraz moment na zrobienie obory i polepszenie warunków krowom to cię nie stać a na budowę domu już tak.

Wybacz ale coś tu nie gra jednym słowem. 

Nie ładnie Karol edytować i zmieniać co się napisało. Widać ześ się zagalopował w tym coś napisał 🤣

Czyli ja wszystko, a brat prawa ręka to co? Pies ?

Pomogłeś, pomagasz, spadaj na drzewo 

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Lubisz truć ludzi xD 

Goście mają przychodzić nie na popijawę tylko aby dobrze spędzić czas razem jak i na dobre jedzenie a nie alkohol przede wszystkim. 

Jednak z kim ja i tym rozmawiam 🫢

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Toż to chemia a nie cytrynówka

Szczochy po wypiciu prawdziwej swojskiej cytynówki mają lepszy sklad niż te sklepowe pomyje.

4 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Pomogłeś, pomagasz, spadaj na drzewo 

No to chyba nici ze ślubu🤷‍♂️

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Goście mają przychodzić nie na popijawę tylko aby dobrze spędzić czas razem jak i na dobre jedzenie a nie alkohol przede wszystkim. 

Widzisz, a u mnie jest i dobre jedzenie i dobry alkohol, a nikt do nieprzytomności nie pije, a jednak jak piję to chcę wypić coś dobrego a nie marketowe dziadostwo ... Roboty z tym dużo nie ma, bo przy truskawce to np umyć owoce, pokroić w kostkę i zalać Darem Podlasia, potem przelać przez sitko i  wygnieść sok z tych owoców. Mniej niż godzina roboty na 5l trunku ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ja kupiłem takiego za grosze , tylko wizualnie muszę go odświeży 

IMG_20251119_110512_160~2.jpg

to poza sezonem rozbierz na części pierwsze i weź usługe piaskowania , przyjadą z dobrą krową spalinową na przyczepce i ci ogarną temat pod malowanie 

Opublikowano
8 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Szczochy po wypiciu prawdziwej swojskiej cytynówki mają lepszy sklad niż te sklepowe pomyje.

No to chyba nici ze ślubu🤷‍♂️

Ślubu z bratem się nie bierze

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Widzisz, a u mnie jest i dobre jedzenie i dobry alkohol, a nikt do nieprzytomności nie pije, a jednak jak piję to chcę wypić coś dobrego a nie marketowe dziadostwo ... Roboty z tym dużo nie ma, bo przy truskawce to np umyć owoce, pokroić w kostkę i zalać Darem Podlasia, potem przelać przez sitko i  wygnieść sok z tych owoców. Mniej niż godzina roboty na 5l trunku ;) 

Jeśli lubisz robić i później częstować gości to ja to rozumiem. 

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Łeeeee, to po co to się spotykac...🤭

Nawet tylko dla swojego towarzystwa. 

Nie zawsze trzeba pić aby dobrze się bawić 🫢

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Jeśli lubisz robić i później częstować gości to ja to rozumiem. 

Roboty z tym praktycznie nie ma, a porównywać nie ma co, to jak domowy kebab z dobrej wołowiny z świeżymi warzywami porównywać do najgorszego podlaka z kulki mocy, którego da się zjeść tylko o 3 nad ranem będąc w stanie mocno wskazującym xD W sumie to tylko nazwa jest taka sama ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
13 minut temu, Bananek napisał(a):

Dzińdybry

Jak tu sobie beze mnie radzicie? Jest jeszcze ktoś ze starej gwardii?

Ło matko, chyba forumowy kot zdechnie 😱...

Cześć Michale 🤝

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

nikt tego pić nie chce ;) 

Może z uprzejmości...dla gospodarza🤔...albo z obawy🤔...🤭

Edytowane przez Qwazi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v