Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
54 minuty temu, Qwazi napisał(a):

A kopa chcesz😡...nigdy nie wyciągałem ręki po nie swoje i się nie splamiłem takimi rzeczami....i jestem z tego dumny 🤷

Jakby tak było, to byś się tak nie denerwował 😁

Luzik posterunkowy 🤷

A mogę wiedzieć czym się zajmowałeś w robocie? 

Patroli prewencji fucha zakuć nas przetransportować długa była noc nie kleiła się rozmowa? 🤭

Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

Jakby tak było, to byś się tak nie denerwował 😁

Luzik posterunkowy 🤷

A mogę wiedzieć czym się zajmowałeś w robocie? 

Patroli prewencji fucha zakuć nas przetransportować długa była noc nie kleiła się rozmowa? 🤭

...strzelał do takich , co się z nim nie zgadzali....

...tak że tego...🤭

• Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Chyba nie wyszła 😆 , bo miałeś zdjęcie pokazać jak skończysz. A nie widać :P 

Wyszło bardzo ładnie, ale nie pokażę 😛

Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Troche szybko. Nagle, czy chorował?

Od 10 lat notorycznie, układ ruchowy i wewnątrz. Teraz chyba ten co do tyłu łazi ale bardzo szybko go zmiotło... Ani miesiąc... Jeszcze 30.10 mu ogródek orałem i na kielicha wołał. I tyle całe życie warte...

• Thanks 1
  • Sad 1
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Od 10 lat notorycznie, układ ruchowy i wewnątrz. Teraz chyba ten co do tyłu łazi ale bardzo szybko go zmiotło... Ani miesiąc... Jeszcze 30.10 mu ogródek orałem i na kielicha wołał. I tyle całe życie warte...

to młoda wdowa zostanie…

Opublikowano
6465 napisał:

7 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Taka taktyka żeby tłumaczyć swoją nieudolność. Czemu nie ma ustaw? - bo prezydent nie podpisze, czemu nic nie robicie? - bo prezydent nie podpisze, próbowaliscie?- nie bo prezydent nie podpisze. Część osób w to uwierzy i to już jest na plus.

No i obiecał mi przed wyborami  tańszy prąd o 30% . 

załóż na wiosnę fotowoltaike z bankiem Energii i będziesz miał ich gdzieś

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

W tym roku zmarł mój wujek. Dostał raka trzustki, od diagnozy do zejścia pół roku nawet nie było. 65 lat- emeryture pobrał kilka miesięcy.

Zdrowy chłop był, na nic nie chorował, dobrze wyglądał. Nigdy nie wiadomo co los przyniesie🤷‍♂️

• Sad 1
Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

W tym roku zmarł mój wujek. Dostał raka trzustki, od diagnozy do zejścia pół roku nawet nie było. 65 lat- emeryture pobrał kilka miesięcy.

Zdrowy chłop był, na nic nie chorował, dobrze wyglądał. Nigdy nie wiadomo co los przyniesie🤷‍♂️

Wychodzi na to, że chyba najlepiej nic nie robić...

2 lata temu umarła babka we wsi - od diagnozy do śmierci 1,5 miesiąca. Chodziła, robiła, krowy ręcznie doiła. 

Opublikowano
Godzinę temu, jacor73 napisał(a):

Nie twierdzę, że caryca to facet, ale wiem jedno, to nie jest miła i sympatyczna osoba jak to twierdzi Mariusz po półgodzinnej rozmowie.

A z kim się spotkał Mariusz, to tak na prawdę uj mnie obchodzi

A ty masz pojęcie w tematach, w których zabierasz głos, np w temacie cen mleka?

Bo michałek siedzi cicho i nie wydaje dziesiątek ekspertyz i opinii o rzeczach , na których się nie zna?

Skąd wiesz jaka ja jestem w rzeczywistości? 

Nigdy nie rozmawialiśmy o nie rozmawiamy normalnie tak jak ludzie cywilizowani tylko obelgi i narzucanie komuś swojego zdania od samego początku. Aż dziwne że jeszcze jesteś na forum. Nie jedno konto już wyrzuciłeś zapewnie w powietrze tylko swojego widzimisię. 

Wystarczy tylko przeczytać to co ma on do powiedzenia i już wiem że to tylko osoba która nic kompletnie niewie o czym kolwiek. Zapytać się go o coś to od razu wiadomo że trzeba mu dać odpowiedź ponieważ sam nie jest w stanie odpowiedzieć na zadane przez kogokolwiek pytanie. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

(...) jednak juz po prostu czara goryczy się przelała. 

No a co zamierzasz w związku z tym?

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wychodzi na to, że chyba najlepiej nic nie robić...

2 lata temu umarła babka we wsi - od diagnozy do śmierci 1,5 miesiąca. Chodziła, robiła, krowy ręcznie doiła. 

Tak po urodzeniu zaraz do piachu... 

Trzeba tak żyć jakby jutro się miało umrzeć 🤷

• Like 3
Opublikowano
8 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ojciec 3 tygodnie od objawów do śmierci 

Od 12 do 28 przykuty do łóżka 

Kichę wycieli, ale się rozleciała, później nie było co zszywać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v