Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Desperado napisał(a):

I co? myślisz że jak się odwróciłaś od Boga, to zrobiłaś Mu na złość? a co mają mówić ludzie co zginęli na wojnach, w obozach cierpieli, w chorobach, myślisz że Pan Bóg też ich za coś pokarał? gdzie jest napisane że na ziemi jest raj? 

Mnie to nie obchodzi co on myśli. 

Ja wiem tylko że ja się z tym świetnie czuje i nie mam z tym problemu. 

Tak jak nie mam problemu z tym co o mnie kto sobie pomyśli. Ważne jest to że ja jestem tym kim jestem i nie zamierzam nic w sobie  zmieniać. 

Opublikowano

Patrz jakie dwie mądre kobitki, tylko smaka narobią, na chwalą się na chwalą się i tyle ich widzieli 😁 ich i ich pyszności 🤷🙆

Opublikowano
16 minut temu, Kallina86 napisał(a):

No nieźle ... ja to myślę, że ona nie bez powodu tam została. Zadzwoniła po policję, powiedziała gdzie jest i czekała xD 

No no no ... Ty na łatwiznę to nie idź. Dziś lubię szczawiową :D 

To samo miałem pisać że to trochę niepokojące zachowanie. 

@konteno tak to Ty nie poruchasz 🤣 jedynie ciebie w pierdlu jak Cię za molestowanie zamkną 🫣

• Haha 4
Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Mnie to nie obchodzi co on myśli. 

Ja wiem tylko że ja się z tym świetnie czuje i nie mam z tym problemu. 

Tak jak nie mam problemu z tym co o mnie kto sobie pomyśli. Ważne jest to że ja jestem tym kim jestem i nie zamierzam nic w sobie  zmieniać. 

No jak tak uważasz.

Opublikowano
Teraz, Wpaw napisał(a):

Patrz jakie dwie mądre kobitki, tylko smaka narobią, na chwalą się na chwalą się i tyle ich widzieli 😁 ich i ich pyszności 🤷🙆

Miastowy pozdrawia. Do popicia szklanka soku z ogorkow

IMG_20251126_194817.jpg

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie...

Ty nie potrafisz....i tyle w tym temacie...

...kurna, ale zjechałas w bok z głównego zagadnienia...

...dobra...na drugi raz się dogadać że sobą....i pisz jasno...jest Bóg, czy GO nie ma....wedle Ciebie rzecz jasna...

Może tak może nie najważniejsze jest w tym wszystkim ze nie wiecie o co chodzi więc tak naprawdę nie jesteście w stanie określić czy jest w tym coś co mogło by wytłumaczyć logiczniem 

Nie będę kłamać dla waszego widzi mi się. 

Dla was Bóg może istnieć dla mnie on w jednych sytuacjach w życiu człowieka istnieje w drugich odkręca się od człowieka więc jak dla mnie jest on dwulicowy.

Opublikowano
28 minut temu, konteno napisał(a):

a weź , ostawiłem auto do mechanika i dla zabicia czasu pojechałem mpkiem na miasto , spodobała mi się laska którą widziałem w autobusie ,wysiadłem na tym samym przystanku co ona i poszedłem za nią do galerii handlowej , weszła do Berschki a ja zostałem na holu , myśle pewnie bedzie oglądać i przymierzać to po innych sklepach połaże tzn obszedłem galerię patrzac jakie sklepy ma na 3 kondygnacjach , wróciłem a ona dalej ten sam stojak z wieszakami przegląda 🤦‍♂️

Weź się puknij w swój czerep...

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

No problem w tym, że ciężko prawdę znaleźć..w twych wypowiedziach...no przynajmniej mi....

...ale w sumie do niczego mi to...

Zwróciłem jedynie uwagę na sprzeczność tego co sama mówisz.

Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

To samo miałem pisać że to trochę niepokojące zachowanie. 

@konteno tak to Ty nie poruchasz 🤣 jedynie ciebie w pierdlu jak Cię za molestowanie zamkną 🫣

Za co go by mieli zamykać za patrzenie 🤔 ja też lubię popatrzeć jak jest na co 

Opublikowano
2 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Może tak może nie najważniejsze jest w tym wszystkim ze nie wiecie o co chodzi więc tak naprawdę nie jesteście w stanie określić czy jest w tym coś co mogło by wytłumaczyć logiczniem 

Dla was Bóg może istnieć dla mnie on w jednych sytuacjach w życiu człowieka istnieje w drugich odkręca się od człowieka więc jak dla mnie jest on dwulicowy.

Zmień lekarza albo dealera 🤦

Opublikowano
8 minut temu, malaczarna napisał(a):

Mocze w zimnej wodzie z cukrem wtedy chrupiące są 

To celowe. Nie ucieknie do innego

Też tak robie jak mam po czasie. W wodzie z cukrem  troche wymoczyć.

W oleju jednak smaczniejsze🤷‍♂️

Opublikowano
Teraz, Bezduszna napisał(a):

No jeżeli myślisz że Pan Bóg jest na zawołanie, bo ty tak chcesz, a jeśli nie spełni czego chcesz to się odwrócisz, to jesteś w wielkim błędzie.

Opublikowano
Teraz, Desperado napisał(a):

No jeżeli myślisz że Pan Bóg jest na zawołanie, bo ty tak chcesz, a jeśli nie spełni czego chcesz to się odwrócisz, to jesteś w wielkim błędzie.

Czyli ten Bóg coś daje czy w sumie bez niego jest to samo ?? Może być dobrze a może być źle ...

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czyli....idełał...

Nie jestem ideałem 

Mam wady i zalety jak każdy.

Może więcej mam wad niż zalet. Jednak jestem taka jaka jestem i tego nie zmienięm 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
5 minut temu, Desperado napisał(a):

Może jestem w błędzie jednak jak na razie nic dobrego z jego strony mnie nie spotkało. Wiec mogę mówić co mi się żywnie podoba. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v