Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Kallina86 napisał(a):

0, śniegu tak od 10 do 15, po południu przez chwilę padał deszcz, teraz znowu sypie śnieg. @Krzysztof81 a droga na Filipów, w dzień w Motulach stała xD 

Może być zdjęciem przedstawiającym ciągnik, pług śnieżny, droga i stok narciarski

To newralgiczne miejsce. Wystarczy jeden na letnich oponach i droga zblokowana.🤷‍♂️

• Like 2
Opublikowano
Teraz, marulekk napisał(a):

muszą???  

Toś mnie teraz panie Zbyszku rozbawił 

A nie?

Teoretycznie cza teraz certyfikaty....

Nie wnikałem czy jest w sprzedaży no mame 

W dobrej cenie polski pelet kupiłem w tym roku.

Opublikowano
18 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Pokaż no to dojenie...

A po drugie czemu mam z tobą rozmawiać?

0 stopni, wiatr, nasypało z 5cm śniegu.

@12Pafnucy już wydojone a telefonu nie miałem ze sobą 😣

Kura było wcześniej pisać

Ale jutro wstawię na pewno Pioter

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Bo jakoś....raz tak, a raz nie...

Czyli jeśli znam Koran to od razu jestem muzułmanką?

Czy jeśli znamy język obcy od razu musimy być obywatelami danego państwa? 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Zwierzęta nakarmione, cały dzień pada masakra, jakoś się licho czuję dzisiaj chyba św Piotr potrzebuje dobrego gospodarza 😁

Dawał ktoś z was takie witaminy byczkom? Zapach jabłkowy. https://paszowo.pl/premiks-dla-opasow/taurus-standard-25-premiks-dla-opasow-lnb.html?gad_source=1&gad_campaignid=20791936220&gclid=CjwKCAiA55rJBhByEiwAFkY1QGb8JphDR0q8xWFFpiJwVySLX67JfzAx_qbTZpsp4uuUqIA0r6WelBoCaqwQAvD_BwE

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
13 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tak samo może mu potrzebna jak tobie informacje o hodowli bydła.

Widzisz taka jest różnica że ja lubię zwierzęta poza tym jeśli coś mnie zainteresowało to zbieram o tym informacje. 

• Haha 2
Opublikowano
12 minut temu, gringo1984 napisał(a):

Bo to się kupy nie trzyma. Jak można wierzyć w wolę Bożą w Boga już nie

Dla ciebie może się nie trzymać

Jest to twoja sprawa nie wnikam w to. 

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Toć nigdy krowy mieć nie będziesz... 

Kota też nie będę miała a jednak wiem coś nie coś o nich. 

Rybek też nie będę miała jak i nie będę miała różnych innych zwierząt w jednak wiem o nich sporo.

Poprostu lubie wiedzieć czegoś czego nie wiem.

Po prostu tego nie zmienię taka już jestem. 

• Haha 1
Opublikowano
21 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Czyli jeśli znam Koran to od razu jestem muzułmanką?

Czy jeśli znamy język obcy od razu musimy być obywatelami danego państwa? 

No niewierząca raczej nie mówi że jej losem Pan Bóg steruje...

..to trochę... niekompatybilne...🤷

Opublikowano
36 minut temu, gringo1984 napisał(a):

Bo to się kupy nie trzyma. Jak można wierzyć w wolę Bożą w Boga już nie

I mi się jakoś te posty tej Pani nie kleją. Piszę o czymś a w innym poście zaprzecza 😉 Ja dopiero jestem od niedawna a już to zauważyłam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v