Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, 6465 napisał(a):

I co jakiś czas zmienia się olej w skrzyni automatycznej? 

Wg instrukcji producenta, u mnie np producent zaleca co 60tys km. Ale to zależy jaka skrzynia.

@6465 najlepiej sobie poszukaj interwałów wymian dla rynku USA, tam są dobre interwały a nie ekościema jak u nas ;) 

10 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

To bardzo tanio. U mnie 19 to za 150 ciężko znaleźć.

60zł od sztuki u mnie za 18 i większe, 50zł za 16-17. Mówię o jakimś lepszym warsztacie w którym wiedzą do czego są te kolorowe kropki na oponach i nie uszkodzą Ci TPMS-ów przy zmianie opony ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1
Opublikowano
5 minut temu, PAN88 napisał(a):

Siema WM -3 stopnie . wypić i jechać do skarbówki.

@6465 gratulacje nabytku 😂 dużo $ teraz taki ? 

Zdjęcie z wczorajszego popołudnia . 

34d2eb3a-2b40-48d4-8622-1b32e6cb7755.jpg

A lepiej nie mówić. Bo zaraz będzie że za taką kasę to się Mercedesy i BMW, a nie tam Koreańczyka. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

A lepiej nie mówić. Bo zaraz będzie że za taką kasę to się Mercedesy i BMW, a nie tam Koreańczyka. 

Kupisz BMW, import z USA z wspawaną ćwiartką ... Krajowe BMW, Audi czy Mercedes tak tanie nie są ...

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No miło że się Pani udało...

Dzień dobry...

Teraz będzie musiała Pani udowodnić tubylcom....że jest Pani ... sobą... 🤭

Witam Pana ☺️

Nie rozumiem dlaczego to tak ?

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ja dwie stówy...bo suv..

Ja nie SUV, ale płacę tyle co SUV xD 19-tki na lato mam i 18-tki na zimę.

@6465 nie wiem czy widziałeś wcześniej. Najlepiej sobie znajdź interwały wymian oleju w silniku i skrzyni dla USA i tego się stosuj, tam są interwały takie, żeby się nie psuło ... Tam nikt ekologii w wymianach oleju nie szuka.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, 6465 napisał(a):

I co jakiś czas zmienia się olej w skrzyni automatycznej? 

Jak będziesz robił teraz serwis olejowy to zmień wszystkie , gadałem teraz z kolegą to po 70,80tys można zmienić 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Teraz, Łolek napisał(a):

Jak będziesz robił teraz serwis olejowy to zmień wszystkie , gadałem teraz z kolegą to po 70,80tys można zmienić 

Jeszcze sprawdzę co on tam ma. Jak ma pasek rozrządu to też wymienię. Bo w październiku  skończył 6lat

Opublikowano
6465 napisał:

6 minut temu, wojtal24 napisał(a):

jak coś zawsze będziesz miał na kogo zwalić 😄😄😄😄😄 ogólnie będziesz bardzo zadowolony brat ma indetycznego w manuału i jest zadowolony silnik sprawdzona jednostka przy tak drogim aucie proponuję wykupić AC

No będzie czeba wykupić. Bo jak na jaką wycieczkę się pojedzie to żeby spać spokojnie i nie w samochodzie.

w rankingach kradzieżowych jest w pierwszej 5 więc lepiej spać spokojnie tamtej wiosny chyba kilka szt skroili jeden w Gabinie dwa czy trzy w Płocku a masz system bezkluczykowy ?

Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Jeszcze sprawdzę co on tam ma. Jak ma pasek rozrządu to też wymienię. Bo w październiku  skończył 6lat

Jak 2019 produkcja to z rozrządem możesz jeszcze poczekać ;) To nie "COVID-owa" guma. Paski z lat 2020-2022 to tragedia ...

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał(a):

Marek dzieki za pyszny obiad i super atmosferę. A nasze gadanie o niebieskich tabletkach trochę przyszłą synową zawstydzały.😄 Pewnie pomyślała stare zbereźne Dziady 😆😆

• Haha 1
Opublikowano
Łolek napisał:

24 minuty temu, 6465 napisał(a):

Marek dzięki jeszcze raz. Trochę to przeżywałem bo w życiu bym się nie spodziewał że wydam tyle na auto. Ale wydaje się spoko. 

A kajtnąc się dasz 🤔

6 minut temu, wojtal24 napisał(a):

jak coś zawsze będziesz miał na kogo zwalić 😄😄😄😄😄 ogólnie będziesz bardzo zadowolony brat ma indetycznego w manuału i jest zadowolony silnik sprawdzona jednostka przy tak drogim aucie proponuję wykupić AC

No witaj , czasu brakuje jeszcze nic nie zaorane na zimę  ale pierwsze muszę skończyć dla klienta 

17639660059027018814252596804064.jpg

akurat skończysz dla klienta i podepnij na testy do siebie w pole

Opublikowano
1 minutę temu, wojtal24 napisał(a):

w rankingach kradzieżowych jest w pierwszej 5 więc lepiej spać spokojnie tamtej wiosny chyba kilka szt skroili jeden w Gabinie dwa czy trzy w Płocku a masz system bezkluczykowy ?

Tak ma. W Łodzi skroili w zeszłym tygodniu. No widać ma branie. 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Oj długo by opowiadać...

...tu bardzo nieufni...🤷

Ja bym powiedziała że tylko wierzą w te kobiety które wcześniej pomacali i są na 100% pewni. Reszta to nie wiadomo kim są. 

Nieufność to tu nie ma nic wspólnego jeden drugiego nakręca aby nie wierzył temu co mówi prawdę. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Nieufność to ty nie ma nic wspólnego jeden drugiego nakręca aby nie wierzył temu co mówi prawdę. 

Nie tylko...

Łorawiok już tu tyle lewych kont otwierał, ma...że trudno się połapać kiedy znowu robi se jaja, a kiedy naprawdę nowa osoba pisze...

...u Ciebie nawet udowodnione, a dalej są osoby które mówią Tobie na ...Pan....😄

Opublikowano
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ja bym powiedziała że tylko wierzą w te kobiety które wcześniej pomacali i są na 100% pewni. Reszta to nie wiadomo kim są. 

No to rozczaruje co niektórych ,bo nie jestem tego typu kobietą.😉

Opublikowano
23 godziny temu, rolniczka_agro napisał(a):

Dzień dobry. Mam na imię Ania jestem nowa .Mieszkam na wsi mam 25 lat . Interesuje się rolnictwem szczególnie produkcją roślinną. Lubię uprawiać warzywa. Pracuje na etacie. Mam też hodowlę kur niosek. 

Liczę,że przyjmiecie mnie swojego grona i spotkam tu wielu życzliwych kolegów i koleżanek.

23 godziny temu, rolniczka_agro napisał(a):

Dzień dobry. Mam na imię Ania jestem nowa .Mieszkam na wsi mam 25 lat . Interesuje się rolnictwem szczególnie produkcją roślinną. Lubię uprawiać warzywa. Pracuje na etacie. Mam też hodowlę kur niosek. 

Liczę,że przyjmiecie mnie swojego grona i spotkam tu wielu życzliwych kolegów i koleżanek.

Dzień dobry. Witam w temacie🙋🤝...

Czyżby kolejna potencjalna kandydatka na...

...synową🤔😉

Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie tylko...

Łorawiok już tu tyle lewych kont otwierał, ma...że trudno się połapać kiedy znowu robi se jaja, a kiedy naprawdę nowa osoba pisze...

...u Ciebie nawet udowodnione, a dalej są osoby które mówią Tobie na ...Pan....😄

Pafnucy ja już nawet nie chce na ten temat się wypowiadać. Lepiej ugryżść się w język niż coś powiedzieć. 

2 minuty temu, rolniczka_agro napisał(a):

No to rozczaruje co niektórych ,bo nie jestem tego typu kobietą.😉

To była tylko przenośna. Wierzą tylko tym kobieta które są od lat. 

Reszta to zależy czy staną lewa noga czy prawa z łóżka.