Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, 6465 napisał(a):

Marek dzięki jeszcze raz. Trochę to przeżywałem bo w życiu bym się nie spodziewał że wydam tyle na auto. Ale wydaje się spoko. 

A kajtnąc się dasz 🤔

6 minut temu, wojtal24 napisał(a):

jak coś zawsze będziesz miał na kogo zwalić 😄😄😄😄😄 ogólnie będziesz bardzo zadowolony brat ma indetycznego w manuału i jest zadowolony silnik sprawdzona jednostka przy tak drogim aucie proponuję wykupić AC

No witaj , czasu brakuje jeszcze nic nie zaorane na zimę  ale pierwsze muszę skończyć dla klienta 

17639660059027018814252596804064.jpg

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał(a):

A kajtnąc się dasz 🤔

No witaj , czasu brakuje jeszcze nic nie zaorane na zimę  ale pierwsze muszę skończyć dla klienta 

17639660059027018814252596804064.jpg

A jak. 😄 Płód robi wrażenie. Elementy robocze założyć i projekt skończony. 

Opublikowano
29 minut temu, 6465 napisał(a):

Marek dzięki jeszcze raz. Trochę to przeżywałem bo w życiu bym się nie spodziewał że wydam tyle na auto. Ale wydaje się spoko. 

Jaki model kupiłeś i rok? Gratulacje i bezawaryjności 🙋‍♂️

Tomasz jak masz kogoś kto kupuje i sprzedaje koła opony to dogadasz się i zamienisz. Jaki masz tam balon w 19" 55 czy 50? 18" jak zedrzesz to i taniej kupisz bo bardziej popularny rozmiar, takie moje zdanie. Gdybyś bliżej mieszkał załatwił bym Ci u znajomego ma duża firmę ,,Gryf" mąja też wysyłkę i felg  i opon nowe i używane . 

A i warto na FB znaleźć  grupę z modelem auta jakie masz, ludzie naprawdę często wystawiają fajne koła za nie duże pieniądze. Sam kupiłem prawie nowe 17" alusy opony nokia zimowe roczne za 950zł . 

10 godzin temu, Rolnik1973 napisał(a):

Xc60 z awd? 

Tak

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, 6465 napisał(a):

A jak. 😄 Płód robi wrażenie. Elementy robocze założyć i projekt skończony. 

Tomek, tak powiem...

Wymiana samych opon dwa razy w roku, to nie aż tak wielki wydatek..

Jak drugi komplet kół będziesz miał, to też się same nie zmienią... 

...a i kajtnąć też bym się chciał...🤭

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak drugi komplet kół będziesz miał, to też się same nie zmienią...

Gisam, bałwanek pod sprężarkę i w 20 minut robię samochód ;) no i przede wszystkim nie stoję w kolejkach w październiku i potem w marcu/kwietniu ... Raz na 2-3 lata aby wrzucam na busa wszystkie zimówki lub letnie co są w domu i wywazam u kolegi.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
12 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Jaki model kupiłeś i rok? Gratulacje i bezawaryjności 🙋‍♂️

Krajowego tucsona od pierwszego właściciela 2019r. Z nalotem 69tys. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Wymiana kół przy okazji oględziny auta w swoim garażu i swoim sprzętem to sama przyjemność😊 a ruch to zdrowie...a stać w kolejkach jak teraz stoją to ja dziękuję wolę sam 🙋‍♂️  przy okazji i znajomi co raz zajada na zmianę i pogadać. 

@Tomasz0611 gisamem to bajka a nawet i parksidem dobrze idzie 😊

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Gisam, bałwanek pod sprężarkę i w 20 minut robię samochód ;) no i przede wszystkim nie stoję w kolejkach w październiku i potem w marcu/kwietniu ... Raz na 2-3 lata aby wrzucam na busa wszystkie zimówki lub letnie co są w domu i wywazam u kolegi.

Się umawia i w kolejce sie nie stoi...☺️

A przy okazji....ile płacicie za wymianę opon?...no ci co wymieniają....

Ja dwie stówy...bo suv..

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

jeszcze przynajmiej raz w roku wypadało by wyważyć koła a to jest w komplecie przy wymianie w warsztacie 

Raz na dwa lata spokojnie wystarcza ... Ludzie po kilka lat na wielosezonowych jeżdżą i wyważają dopiero jak im kierownica szarpie xD

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
11 godzin temu, konteno napisał(a):

można wiedzieć jaki rejon kraju ? 

Witam. Wczoraj już się pokrótce przedstawiłam.  Jestem z Mazowieckiego okolice Makowa Maz.

Opublikowano
4 minuty temu, rolniczka_agro napisał(a):

Witam. Wczoraj już się pokrótce przedstawiłam.  Jestem z Mazowieckiego okolice Makowa Maz.

No miło że się Pani udało...

Dzień dobry...

Teraz będzie musiała Pani udowodnić tubylcom....że jest Pani ... sobą... 🤭

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Desperado napisał(a):

A dzisiaj w młodym wieku wiedzą co to kultura? chyba sama w to nie wierzysz.   

Wiem że nie mają kultury. Jednak dlaczego ja nie mam mieć  w takim razie kultury? 

To każdy w tej chwili człowiek który miał czy ma kulturę ma się zachowywać tak jak młodzież? 

Mnie czego innego nauczono. 

W niektórych przypadkach owszem język się rozkręcił ale to musi być powód abym ja zaczęła przeklinać. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)

Siema WM -3 stopnie . wypić i jechać do skarbówki.

@6465 gratulacje nabytku 😂 dużo $ teraz taki ? 

Zdjęcie z wczorajszego popołudnia . 

34d2eb3a-2b40-48d4-8622-1b32e6cb7755.jpg

Edytowane przez PAN88
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v