Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

A co do poszukiwań. Też szukam jakiegoś auta do kupna i jedno z kryteriów to max 100km od domu. 

No to uzbrój się w cierpliwość 

Chyba że będzie jakiś fart 

W styczniu kupiłem Avensis T25 za 9 tys, stał sobie pod marketem z przyklejoną kartką, 60 letni Pan sprzedawał bo chciał przejąć T27 od syna.

Wydaje się złotym strzałem, 320tys km na zegarze. Do tej pory ja zrobiłem 9tys km nie dokładając ani złotówki, nawet oleju jeszcze nie wymieniłem.

Aaa, marzyła mi się Oktavia ll polift RS 😍

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, tytanowyJanusz napisał(a):

W styczniu kupiłem Avensis T25 za 9 tys, stał sobie pod marketem z przyklejoną kartką, 60 letni Pan sprzedawał bo chciał przejąć T27 od syna.

Wydaje się złotym strzałem, 320tys km na zegarze. Do tej pory ja zrobiłem 9tys km nie dokładając ani złotówki, nawet oleju jeszcze nie wymieniłem.

Jutro plan jechać coś obejrzeć , choć cena spora przeszło 70tys. Ale przebieg nie całe 70. O ile rozładunek szybko pujdzie. No po ciemku to nie ma sensu jechać auta oglądać. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
17 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

no że ty robisz to nie znaczy że ktoś ma w ogóle taka MOŻLIWOŚĆ żeby robić 10km pieszo. oceniasz innych nie znając. wyobraźnię chyba masz to musisz nią popracować jak wygląda życie na wsi i związane z tym obowiązki. bez samochodu się nie da i mówię to ja co lubię sport

Ja nie lubię jak ktoś mówi że samochód przynosi mu koszty i nie lubi nim jeździć więcej niż 20 km gdzie wiadomo że robi więcej. A mówi tak aby mówić nawet jeśli powtarza to cały czas bez końca. 

Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał(a):

auto ma przejechane 105 tys, 2 komplety kół na alumach, co rocznie serwisowane w salonie kia 

ledy też ma do jazdy dziennej 

do jazdy dziennej to pierdoła, mijania i długie muszą być LED/Xenon wtedy jest widoczność ale to się doceniło dopiero jak się przesiadło ze zwykłych. ile wołasz?

Teraz, radekz200 napisał(a):

ile byśta dali? 

40?

Opublikowano
1 minutę temu, Mateusz1q napisał(a):

do jazdy dziennej to pierdoła, mijania i długie muszą być LED/Xenon wtedy jest widoczność ale to się doceniło dopiero jak się przesiadło ze zwykłych. ile wołasz?

40?

Litrów mleka 🤔

Opublikowano
41 minut temu, tytanowyJanusz napisał(a):

💪👍🤝🤜🤛

Opublikowano
2 godziny temu, marulekk napisał(a):

Wierny marce a jeszcze bardziej wierny tym zwykłym beznadziejnym ropnym silnikom 😁😁🤝👍💪🇵🇱

A z nudów wymieniłem filtry paliwa i po flaszeczce liqui moly diesel do baku wlałem , po niedzieli olej zmienić i resztę filtrów 

IMG_20251122_114541.jpg

Plan dnia ponad zaplanowane wyszło wykonać 

Jak ja tym czymś w kombi jestem czasami zmuszona jechać to tylko zdrowaśki odmawiam czy w nic nie przywalę jak cofam albo parkuje.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał(a):

4 kursy po dwadzieścia 🤣🤣🤣🤭

Żony nie ma rodziny nie ma 🤔 czasu jak lodu 🤣🤣🤣🤭

Nie jesteś mądrzejszy od bezmózgiego...

1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Traktor w takim razie. 

To też może służyć jako transport do przewożenia. 🤣

Widzisz ja teraz codziennie robię po 10km i nie mówię nic. 

Robię to z dwóch przyczyn dla zdrowia i dla mojego pupila aby później nie miał problemów z stawami i utrzymał wagę na odpowiednim poziomie i ja jednocześnie się hartuje. 

Czyli jednym słowem ZDROWIE jest najważniejsze 

Widzisz ja z tobą rozmawiając nie używam ani epitetów i nie obrażam cię nawet jeśli mnie wyprowadzisz z równowagi 

Już nie wspominając o tym że zwracasz się do mnie jak do mężczyzny choć jestem kobietą. 

Jednak przynajmniej już wiem do której grupy ludzi cię dopisać. Przykre ale prawdziwe. 

A o tym zapomniałam. 

W tym wszystkim coś mi nie pasuje po prostum Jeśli chcesz coś osiągnąć musisz zacząć od czegoś a to było najprostsze. 

Ty nie należysz w moich oczach do żadnej grupy ludzi...

Zimno, ciemno, ma śnieg sypać. Do roboty.

• Haha 1
Opublikowano

Taka bieda że aż błoto przy pryzmie zginęło 

20251122_150132.jpg

Godzinę temu, tytanowyJanusz napisał(a):

To coś świeżego.

Nie będziesz się bawił w te carvertikale?

Oni przecież jak wejdą na af to na 100 będą pisać że Radek spawał 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v