Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
32 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

To dużo czy mało?

A 100tys to to dużo czy mało 🤔🤭

Teraz, szymon09875 napisał(a):

Z siuntka lata taka to i same da radę. 

Może te rury co osłaniają zdjęte 🤔

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, slawek74 napisał(a):

A 100tys to to dużo czy mało 🤔🤭

Widzę że lepiej się ugryz w język niż się zapytać.

Lepiej już obliczyć przybliżoną ilość posiadanych krów przez ciebie niż zapytać się ciebie wprosty czy jest to duża ilość pochłaniania jedzenia przez krowy według ciebie. 

Nie znam się na żywieniu więc się pytam. 

Edytowane przez Bezduszna
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Widzę że lepiej się ugryz w język niż się zapytać.

Lepiej już obliczyć przybliżoną ilość posiadanych krów przez ciebie niż zapytać się ciebie wprosty czy jest to duża ilość pochłaniania jedzenia przez krowy według ciebie. 

Nie znam się na żywieniu więc się pytam. 

google.pl i masz odpowiedź w 10 sekund ile je krowa tak jak 90% twoich pytań 

• Like 1
Opublikowano

Nie ma tam odpowiedzi

Moje 3 z wydajnością 40+ 50+ 30+ zjadały 50% więcej co drugie 3 z podobnymi wydajnościami dobowymi 

Wczoraj na 40 krów umieszałem 1950 kg

13 minut temu, radekz200 napisał(a):

przyjechali szafę montować 

Po uj Ci miejsce na kochanka

• Confused 1
Opublikowano
21 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

google.pl i masz odpowiedź w 10 sekund ile je krowa tak jak 90% twoich pytań 

Jeśli uważasz że tam są wszystkie odpowiedzi na każde pytanie moje a zapewnie także na każde pytanie zadawane przez was do innych użytkowników to poco zostało stworzone forum te czy każde inne? 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Około 20ha doszło a są perspektywy na więcej....słomy 700 bel do przerobienia same krowy ponad 2tony żarcia dziennie pobierają.. 

Świętujesz 🤔🤭

Kupiłeś ? Bo u nas krowiarze mówią że na dzierżawach strach hodowlę zwiększać, bo bywało że pola nabrali hodowlę zwiększyli a później pole zabrał ktoś i był problem z pasza dla tych zwierząt. 

Też pola nabrałem, ale jak mi zabiorą to nic się nie stanie, bo nie mam zwierząt. Po prostu będzie mniej 😃

Edytowane przez Uziu92
Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Jeśli uważasz że tam są wszystkie odpowiedzi na każde pytanie moje a zapewnie także na każde pytanie zadawane przez was do innych użytkowników to poco zostało stworzone forum te czy każde inne? 

głównie do śmieszkowania

Opublikowano

D

11 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Chłopaki gnój na łąki dajecie czy to już przestarzała technologia u Was 🤔

E tam jaka przestarzała. Specjalnie spryzmowany od wiosny żeby legancko przerobił zawsze jest na ten cel przeznaczony. Na dalsze łąki idzie sztuczny tylko to nigdy nie jest to samo 

• Like 2
Opublikowano
20 minut temu, livebird napisał(a):

Nie słyszał ktoś coś może czy beda jeszcze jakieś środki na kredyty obrotowe ? Bo na mój wniosek już brakło limitu w banku 

U mnie też brakło a kredyty są tylko z większym %

Tusek nas oszukał bo mówili że dla każdego starczy.

@Damianek20 a jak w Twoim banku?

Opublikowano
20 minut temu, Uziu92 napisał(a):

Kupiłeś ? Bo u nas krowiarze mówią że na dzierżawach strach hodowlę zwiększać, bo bywało że pola nabrali hodowlę zwiększyli a później pole zabrał ktoś i był problem z pasza dla tych zwierząt. 

Też pola nabrałem, ale jak mi zabiorą to nic się nie stanie, bo nie mam zwierząt. Po prostu będzie mniej 😃

Dzierżawa od chrzestnego...

36 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Chłopaki gnój na łąki dajecie czy to już przestarzała technologia u Was 🤔

Daje...

Opublikowano
6 minut temu, Andpol napisał(a):

U mnie też brakło a kredyty są tylko z większym %

@Damianek20 a jak w Twoim banku?

No od razu mi zaoferowała 5.99 procent ze stałym oprocentowaniem i zerowa prowizja i że szybko sie decydować bo tylko chwilowa oferta

Opublikowano
43 minuty temu, donweter1989 napisał(a):

D

E tam jaka przestarzała. Specjalnie spryzmowany od wiosny żeby legancko przerobił zawsze jest na ten cel przeznaczony. Na dalsze łąki idzie sztuczny tylko to nigdy nie jest to samo 

Ja zawsze jesienią , od wiosny leży i się przerabia 

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, Andpol napisał(a):

Już dawno powinno się przywyknąć że Tusk czy inny rządzący kłamią w żywe oczy. 

Cały czas jeden i ten sam scenariusz przyjmuje czy to robi w stronę rolników czy innych obywateli. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v