Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Godzinę temu, Baks00 napisał(a):

Czekam do Mikołaja,jak trzeba będzie 

Biere się po kawce za rozrzutnik,zrucilo łańcuch 🤬

A miałeś taki ładny... i sprzedałeś...

Opublikowano (edytowane)

Kobieta nie jest od fizycznej pracy . To chłop powinien zarabiać jak go nie stać to  powinien zostać kawalerem . 

Edytowane przez Michał18
Tel wysyła co innego
  • Like 1
Opublikowano
12 minut temu, radekz200 napisał(a):

ale co krokodyla? a ile dasz?

No krokodyla. Twój towar, Twoja cena. Wrzuć no fotkę i napisz ile sobie życzysz. Najwyżej się na tym skończy nasz dyskusja...albo nie. Wszystko zależy co będzie na zdjęciu i jaka będzie kwota 🤷

Opublikowano
1 minutę temu, Michał18 napisał(a):

Kobieta nie jest od fizycznej pracy . To chłop powinien zarabiać jak go nie stać to jest powinien zostać kawalerem 

Nie jesteś za równouprawnieniem🤔

Opublikowano
2 minuty temu, Michał18 napisał(a):

Kobieta nie jest od fizycznej pracy . To chłop powinien zarabiać jak go nie stać to jest powinien zostać kawalerem 

Że też Ty żeś jeszcze... kawalerem 😱

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

Że też Ty żeś jeszcze... kawalerem 😱

Bo mnie nie stać 😣.

1 minutę temu, Wiesio80 napisał(a):

Nie jesteś za równouprawnieniem🤔

Nie kobieta nie powinna pracować fizycznie, żeby miała dłonie zniszczone 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Michał18 napisał(a):

Bo mnie nie stać 😣.

Pierd...cie Hipolicie🫣

@radekz200 jakbyś się zdecydował na to zdjęcie i kwotę to zmierz też odległości mocowań...w poziomie hak od haka i w pionie hak od ucha. Łap wymiar na środku haka czy ucha

Masz pewnie mocowanie Euro, więc żebyś mógł złapać wymiar w pionie będziesz musiał przez uszy przełożyć jakiś pręt 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
9 minut temu, Qwazi napisał(a):

Pierd...cie Hipolicie🫣

@radekz200 jakbyś się zdecydował na to zdjęcie i kwotę to zmierz też odległości mocowań...w poziomie hak od haka i w pionie hak od ucha. Łap wymiar na środku haka czy ucha

Masz pewnie mocowanie Euro, więc żebyś mógł złapać wymiar w pionie będziesz musiał przez uszy przełożyć jakiś pręt 

Nie żebym się wtrącał, ale jak masz coś chęć od Ratka kupować to obejrzyj dokładnie czy tam że spawarka za dużo nie podchodził do niego. Wystarczy wspomnieć że kilka lat temu chciał sprzedać paleciak w której jedna z wideł była spawana. 🤦 

@Karol6130 skończyłeś grzebać w tym piochy furgusonem? Sprawa jest.

• Haha 3
Opublikowano
Godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Nie wiem ale jak u mnie to jest na plusie 

Nie przesadzaj będzie zamiast zasp to plucha. 

a czy ja mówię że u ciebie? tak WAWA będzie plucha a Kraków zasypany. w poniedziałek przyznasz racje

Opublikowano
14 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

Nie żebym się wtrącał, ale jak masz coś chęć od Ratka kupować to obejrzyj dokładnie czy tam że spawarka za dużo nie podchodził do niego. Wystarczy wspomnieć że kilka lat temu chciał sprzedać paleciak w której jedna z wideł była spawana. 🤦 

@Karol6130 skończyłeś grzebać w tym piochy furgusonem? Sprawa jest.

Cały czas zajęty

Jeszcze na julin trzeba skoczyć i Łukasza z mieszalnią wołać 

Co trzeba? 

Opublikowano
Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

Jest siedem, ale jeden cherlawy jak nasz pieter 🤦😁 trzeba go na okrągło dosadzać ale myślę że już będzie dobrze najgorsze były dwa pierwsze dni.

Będzie dobrze, dwa dni dał radę to już się wyciągnie zaraz 😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v