Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

I tak będzie dostarczane awizo do mieszkańców i tak. 

Ja nie raz takie historie słyszałem że są tacy listonosze że jak ma jeden list polecony jechać 10 km go dostarczyć to pisze awizo że Niby był i nikogo nie zastał i takie coś zostawia na poczcie i ma obowiązek z głowy a tak naprawdę w ogóle nigdzie nie jechał i nie dostarczał A co się z tym wiąże że jak jest jakieś pismo na przykład coś do zapłaty to jak dwa czy trzy razy zrobi taki numer to urzędy to biorą jako list odebrany i można mieć komornika tylko że takie sprawy to wychodzą po pół roku ale daty na poczcie Są nawet jak ktoś ma monitoring to aż tak długo nie pamięta czy ten listonosz faktycznie był czy nie

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
14 minut temu, s_z_k napisał(a):

Ja mam idealnie na trasie dom - praca, nawet miejsce na tyle fajne że zjazd delikatny i miejsce do stanięcia perfekcyjnie pod paczkomatem 

Na trasie dom praca to tylko chodnik

Miki białka pet potrzebowała 🤣

20251110_115206.jpg

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Ajeto napisał(a):

@Kallina86 Ty kojarzysz Marka Kozicza z Przerośli?

ja go kojarze dziecko i co ....masz cos do niego smrodzie owiecy🤣

pamietam go z czasow kawalerskich ..czesto bywal na zabawach 😙

znam sporo ludzi z Przerosli w moim przedziale wiekowym ...mlodych juz nie bardzo ...

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
2 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

ja go kojarze dziecko i co ....masz cos do niego smrodzie owiecy🤣

pamietam go z czasow kawalerskich ..czesto bywal na zabawach 😙

O kurła nawet tak samo trzykropkuje😂 

Nie twierdzę, źe to ty i nie bawię się w zgadywanie tylko trochę zbiegów okoliczności jest😗 W każdym razie żona inna niż pokazywałeś😗 

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

jego zone ci pokazywalem owiecy poganiaczu 🤣🤣🤣

zobacz lonucy tez trzy kropkuje....pewnie to lon🤣🤣🤣🤣🤣🤣

jpr co za tepak 🤣🤣🤣🤣

ty jestes cienias ...najlepszy to byl śledczy co podobno jechał koło mnie pod rakowskim lasem i ja patrzylem na niego   😜😲 las byl ....tartak byl ...jezioro bylo ....agroturystyka tyz jest ....no pasuje jak nic 🤣 dobrze ze w zeby nie zrobił bo  tam prywatny teren.😲

Opublikowano
17 minut temu, Strongman napisał(a):

Ja nie raz takie historie słyszałem że są tacy listonosze że jak ma jeden list polecony jechać 10 km go dostarczyć to pisze awizo że Niby był i nikogo nie zastał i takie coś zostawia na poczcie i ma obowiązek z głowy a tak naprawdę w ogóle nigdzie nie jechał i nie dostarczał A co się z tym wiąże że jak jest jakieś pismo na przykład coś do zapłaty to jak dwa czy trzy razy zrobi taki numer to urzędy to biorą jako list odebrany i można mieć komornika tylko że takie sprawy to wychodzą po pół roku ale daty na poczcie Są nawet jak ktoś ma monitoring to aż tak długo nie pamięta czy ten listonosz faktycznie był czy nie

Wiesiek to zaludnienie u Was takie  niskie 🤔

Opublikowano (edytowane)

Niskie ale taki plus że za to pola dużo dookoła też i Wieś od wsi jest spory kawałek a nie tak jak w innych stronach że co kilometr jakaś wieś

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
20 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

jpr co za tepak 🤣🤣🤣🤣

ty jestes cienias ...najlepszy to byl śledczy co podobno jechał koło mnie pod rakowskim lasem i ja patrzylem na niego   😜😲

Sam jesteś rakowsk rak dzbanie. Idź do sąsiadki co agrowczasy podglądać co robi może coś zmałpujesz 🤣🤣🤣, albo deski trzeć na czarno. Biznesmen co wypomina żelażniakowi że nie ma sklepu a sam na czarno robi. Co za kiep az żal ściska dupe.

• Haha 3
Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Sam jesteś rakowsk rak dzbanie. Idź do sąsiadki co agrowczasy podglądać co robi może coś zmałpujesz 🤣🤣🤣, albo deski trzeć na czarno. Biznesmen co wypomina żelażniakowi że nie ma sklepu a sam na czarno robi. Co za kiep az żal ściska dupe.

o widze ze sie zdenerwowales ..masz szczescie ze cie Stasiek nie zatrzymal bo jak znam jego i  syna to bys nie mial czym rozmawiac synku 😲

Opublikowano
1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

o widze ze sie zdenerwowales ..masz szczescie ze cie Stasiek nie zatrzymal bo jak znam jego i  syna to bys nie mial czym rozmawiac synku 😲

Stasiek to jest poważny chłop po 60.

Moge tylko powiedzieć że chwalą cie bo dobrze robisz ale też i dobrze kasujesz.

Opublikowano
31 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

jpr co za tepak 🤣🤣🤣🤣

ty jestes cienias ...najlepszy to byl śledczy co podobno jechał koło mnie pod rakowskim lasem i ja patrzylem na niego   😜😲 las byl ....tartak byl ...jezioro bylo ....agroturystyka tyz jest ....no pasuje jak nic 🤣 dobrze ze w zeby nie zrobił bo  tam prywatny teren.😲

Tego wąsika co miałeś w kasku narciarskim jeszcze masz czy zgoliłeś kozi poganiaczu?😂

Ja pierdziu nawet mebelki w identyczny kolor. Gdzie je z Koziczem kupowaliście?🤣

Opublikowano (edytowane)

ty gowno wiesz i tyle mozesz powiedziec 🤣🤣..

scianke to ponoc placek ma taka sama 🤣🤣🤣🤣🤣 

Screenshot_20241228-100416 (1).png

8 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Stasiek to jest poważny chłop po 60.

co ty gadasz... tak ci na stacji cpn w  filipowie powiedzieli🤣

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

To napisz choć pierwszą literkę nazwiska skoro tyle wiesz

Opublikowano
1 godzinę temu, s_z_k napisał(a):

Ale ogólnie takie strony jak temu aliexpress czy shopee honorują zwroty bez problemu 

Tak wiem, chodziło mi bardziej o takie zupełnie nieznane, co dziś są a jutro nie ma. Z ofertami z super cenami, które są ważne przez np. jeszcze godzinę. Żeby człowiek szybciej kupił i się nie zastanawiał za długo. 

Godzinę temu, Ajeto napisał(a):

@Kallina86 Ty kojarzysz Marka Kozicza z Przerośli?

Nie

Opublikowano (edytowane)

on wie tyle co ty 🤣🤣🤣...ale jest lepszy bo nawet udaje ze mnie zna 🤣🤣🤣🤣

5 minut temu, Ajeto napisał(a):

To napisz choć pierwszą literkę nazwiska skoro tyle wiesz

synku nawet żebyś znal moje nazwisko to se mozesz co najwyższej na owiecke skoczyc i nic wiecej 😲

Opublikowano
1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Jeśli InPost jest obok Allegro Box nie masz wyboru wybrania  Inpostu. Musisz wybrać AllegroBox takie cuda wianki w tej chwili są.

U mnie jest około 100m jeden od drugiego i mogę wybrać. I jak już raz zmieniłam z allegrobox na inpost, to nie muszę za każdym razem tylko został inpost. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v