Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Ta nie była stara...🙋‍♂️🤷‍♂️

Ups🤭

No co zrobisz jak nic nie zrobisz? Jak sama z siebie strzeliła To coś tam musi być skrzywione 

Edytowane przez Wpaw
Opublikowano
3 minuty temu, PAN88 napisał(a):

W czym rozwaliłeś? Ja boczną w case jx80 i tańszą znalazłem niż na eszyba. 

Siema słonecznie i ciepło jak na listopad chociaż z rana koło 0 było bo szron byl na aucie. Brać się opryskać koledze zboża ozime.

🙋

U mnie to po taniości bo w c 380 i c330

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Do ciebie smrodyla wzywali 🤔 ten psychiattyk i bez wieszania 🤣🤣🤣🤦

Byłaś 🤔 znam dwie osoby co pracują na oddziałach...

poznales jak byles 🤣..naczelny smrodylu af 😜

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
Godzinę temu, marulekk napisał(a):

Ja pamiętam  za gówniarza jak ojciec owce hodował w starej o burce i puścił też tam króliki to porobiły nory gniazda gdzieś pod żłobami w gnoju fajna niespodzianka była jak się obornik wywalało ile tego tam biegało jak szczurów naplęgło się 😁

Ato ja od niedawna króliki mam, jak skubane mi zagrode poryły to głowa mała. Muszę coś z nimi robić bo z 2 zrobiło się już chyba 10 🤣

Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał(a):

Po ile ta kreda tam na miejscu kosztuje, w bb i luzem?

U mnie czarna kreda 380 tona

Kornicka 500tona

Opublikowano
15 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ku*wa mać, znów gnoja się w tym tygodniu nie wywiezie bo mu nie pasuje czy tam chory. Ch*j trza kupować rozrzutnik i widłami naginać jak kiedyś, póki co. Kurła już żadnych usług od nikogo...

Tak się kończy wypłacanie wozaka słoiczkiem gównianego miodu

• Haha 2
Opublikowano
37 minut temu, s_z_k napisał(a):

Ale to trzeba mieć miejsca w łazience 🫣

Ja to mam miejsce przygotowane na taką szafkę więc na 99% ją zamowie 😁

Tym bardziej że jest ona zrobiona z drewna 

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał(a):

Byłaś 🤔 znam dwie osoby co pracują na oddziałach...

Widać że ty tam dość często przesiadujesz jak już masz takie znajomości w tym przypadku.

Opublikowano
28 minut temu, Ajeto napisał(a):

Tak się kończy wypłacanie wozaka słoiczkiem gównianego miodu

Gówniane to twoje mleko, które babka doi brudnymi łapskami.

11 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Piotrze kupuj od Sławka cynkometa

Coś takiego 2,5t by fajne było.

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Pryszczemy

20251105_112750.jpg

Trochę się zejdzie 

Ale sucho , zazdroszczę 

16 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ku*wa mać, znów gnoja się w tym tygodniu nie wywiezie bo mu nie pasuje czy tam chory. Ch*j trza kupować rozrzutnik i widłami naginać jak kiedyś, póki co. Kurła już żadnych usług od nikogo...

Kup rozrzutnik i tura do ciapka lub siuntki/zetora 

13 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Piotrze kupuj od Sławka cynkometa

A co chce sprzedać? 10 tys mogę mu zaproponować za to 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ale sucho , zazdroszczę 

Kup rozrzutnik i tura do ciapka lub siuntki/zetora 

A co chce sprzedać? 10 tys mogę mu zaproponować za to 

A co mi tur pomoże? Nic i tylko traktor oszpeci...

3 godziny temu, Wpaw napisał(a):

Nimom jak otworzyć 

A ile koło tego trza chodzić ile to zje... Mięso lux ale się nie kalkuluje

Czasu nigdy nie liczę...  A jakbym nie chował to z trawą nie miałbym co robić... Jedynie kosić i zostawiać na gnicie.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
19 godzin temu, Kallina86 napisał(a):

Czy jak dam przepis na tort, to zdjęcie zrobisz i wstawisz? 

Ja bym przygarnęła przepis z chęcią super jakby dało radę dzisiaj podesłać 😁

Opublikowano
3 godziny temu, Qwazi napisał(a):

Pojechałem kiedyś na interwencję. Chłop latał po podwórku i chciał się wieszać. Żona, dwie córki i rodzice za nim. Sznurek mu zabrali, jakoś spacyfikowali i zadzwonili. Popatrzylem na niego, a on wyje, że się będzie wieszak i mu przeszkadzają. No to kazałem go puścić, od żony wziąłem ten sznurek co mu zabrała i pytam go gdzie się chcesz wieszać, a on że w garażu. No to mówię do niego, że idziemy. Podzliśmy do garażu, pytam gdzie chciałeś ten sznurek założyć, a on, pokazuje na ucho w syropie. No to daje mu ten sznurek i mówię "no to zakładaj i się wieszaj, ja przypilnuje, żeby ci rodzina nie przeszkadzała". Spojrzał na mnie jakby go zamurowało i stoi. Ja wyjrzałem na podwórko i mówię do niego *no dawaj raz dwa, no nie będę cały dzień tu siedział, kobita i dzieci przy domu stoją, nie przyjdą przeszkadzać". A chłop dalej stoi, łzy w oczach mu się zakręciły i w końcu mówi do mnie "pan tak na poważnie ", a ja mu że tak, będę miał go raz na zawsze z głowy. Popłakał się, powiesić nie chciał. Więcej nie było tak żadnej awantury

Cześć ludziowie...słonecznie nawet 

Miałem w robocie kiedyś takiego Marka, chłop żonaty taki FIFA Rafa....Często zaczepiał koleżankę taką Iwonę-.Kobieta przed 50 , z nieziemską urodą bardzo zgrabna.Konczymy robotę,a Mareczek mówi do Iwony by mu plecy umyła pod prysznicem.No to Iwona -to dawaj.

Marek wlazł pod prysznic i krzyczy żeby przyszła.A Iwona cyk do niego weszła 

A Marek z przerażeniem -,,a jak ktoś wejdzie....''😄🤦

Od tamtej pory koniec rżnięcia bohatera 😅

• Haha 7
Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Miałem w robocie kiedyś takiego Marka, chłop żonaty taki FIFA Rafa....Często zaczepiał koleżankę taką Iwonę-.Kobieta przed 50 , z nieziemską urodą bardzo zgrabna.Konczymy robotę,a Mareczek mówi do Iwony by mu plecy umyła pod prysznicem.No to Iwona -to dawaj.

Marek wlazł pod prysznic i krzyczy żeby przyszła.A Iwona cyk do niego weszła 

A Marek z przerażeniem -,,a jak ktoś wejdzie....''😄🤦

Od tamtej pory koniec rżnięcia bohatera 😅

Mocny w gębie jak to mówią 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v