Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, Wpaw napisał(a):

Myślę że tak, chyba za dużo na głowie i przez to człowiek czasami taki...

Czasami trzeba odpocząć. I od ludzi i od pracy.

Ale to żarcik tylko taki był, więc nie bierz do siebie. 

Opublikowano
Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

Wilki to raczej polują w pierwszej kolejności na jakieś psy koty list a nie na krowy, chyba że jakiegoś cieluna. 

Hmmm.

Czy ja wiem..

Czytałem gdzieś kiedyś, a nawet i w telewizji było..

Wilcy potrafią zjeść nawet dziewczynkę... w kapturku...i babcie na dokładkę....

...no to ...różnie to...🤷

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Polecam wydłużanie dnia świetlnego.

Mają oświetlenie w kurniku zamontowane za około 2h się wyłączy ale kurki nie oszukasz jak chce spać to idzie i tyle w temacie, o tej godzinie zimno by kuperki przemroziły 

5 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Ale ja blondyn

No i wszystko jasne 🤣 też wsadzasz trawę do kontaktu by być w kontakcie z naturą? 🤣🤣🤣

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, s_z_k napisał(a):

Mają oświetlenie w kurniku zamontowane za około 2h się wyłączy ale kurki nie oszukasz jak chce spać to idzie i tyle w temacie, o tej godzinie zimno by kuperki przemroziły 

Podstawa to ciepło i 15-16h dnia świetlnego. 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A nie wiem, mętlik mam... Oglądałem dziś popołudniu i nawet orałem Zetorem... Tyle, że nie takim jak Pafnucy lubi... 

Czym orałeś? 

Opublikowano
13 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A nie wiem, mętlik mam... Oglądałem dziś popołudniu i nawet orałem Zetorem... Tyle, że nie takim jak Pafnucy lubi... 

Oj chłopie...

Był Ci dał link jaki lubił bym ...szkoda pisać...☺️

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, Kallina86 napisał(a):

Czasami trzeba odpocząć. I od ludzi i od pracy.

Ale to żarcik tylko taki był, więc nie bierz do siebie. 

Spoko ja nie mam dwóch latek i włosów kręconych 😁

I co jak ta kuchnia zrobiona? Dziś chyba wtorek? 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

UG 2 i Zetor 3011. Tylko te 3 cylindry i sprzęt praktycznie 60 letni...

Jak już za 3 cylindrami patrzysz to nie dziaduj i choć 5011 przytargaj. Młodsze toto. 

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Hmmm.

Czy ja wiem..

Czytałem gdzieś kiedyś, a nawet i w telewizji było..

Wilcy potrafią zjeść nawet dziewczynkę... w kapturku...i babcie na dokładkę....

...no to ...różnie to...🤷

Najpierw giną psy pańskie i bezpańskie koty taką zwierzynę którą łatwo mogą złapać, ale co ja tobie będę tłumaczył jak ty mądrzejszy od radia 😏

Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał(a):

zimno,zamglone,nie pada..trzeba troche pszenicy sprzedac.

kukurydza juz ponizej 400 ..a jeszcze na dobre nie zaczete koszenie.

nie-po-suwalsczyzna to nie cala polska..

facet wykupil przedluzona gwarancje na ekspres do kawy krupsa- juz 5 miesiecy pije kawe po turecku 😂

1,2 tys zl zaplacil .

ktos powie prawde i juz gownoburza..

Chcesz powiedzieć że wiejskie dzieci są gorzej ubrane niż miastowe w szkole ???

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v