Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Hubercik ty nie wiele rozumiesz

8 minut temu, konteno napisał(a):

ja po następnych badaniach z medycyny pracy może  bede tak chodzić , chrzanie nocki , dodatek nie rekompensuje stresu i zmęczenia z przestawieniem organizmu a ludzie w miescie mają wyebane 

to nie kogoś z AF ?

573637262_1429144992554200_6049252801374

Na prostej drodze ? 

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

nie wiesz dlaczego w domu kobieta rządzi twarda reka nie podskoczy powyżej lamperii więc później swoje flustracje wylewa na kobiety z forum. Proste.

Kawaler jestem. Mieszkam z babką a to złota kobita😗

i frustracje jak już😗

Opublikowano
Ajeto napisał:

2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

nie wiesz dlaczego w domu kobieta rządzi twarda reka nie podskoczy powyżej lamperii więc później swoje flustracje wylewa na kobiety z forum. Proste.

Kawaler jestem. Mieszkam z babką a to złota kobita😗

i frustracje jak już😗

to masz syndrom starego kawalera proste. Nie wiem co gorsze

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

Hubercik ty nie wiele rozumiesz

Ale ja tego też Grześ nie pojmuje 

Też robię nocki....i faktycznie ,,nocy"nie odespisz to co mają do tego ludzie miastowi?

Edytowane przez Baks00
  • Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Ajeto napisał(a):

Ale jest wizytówką chłopa. Ty byś chciał i wizytówkę i woła do roboty a tak się nie da😲

Kurde dostałem rangę stały bywalec😁🤣

Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Kobiety mogą wypełniać dwie role u boku mężczyzny. 

Jedyna różnica między nimi może być taka że kobiety wykonują lżejsza pracę w gospodarstwie niż mężczyzna. 

Więc twoja teoria jest do bani jednym słowem. 

Opublikowano
51 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Niech się sam wypowie na ten temat. 

Widać że jest niezadowolony jak kobiety tutaj są. 

Próbuje się dowiedzieć dlaczego tak mu to przeszkadza. 

Musisz się spieszyć. Czas szybko leci. 

Ja wszystkich  siostrzeńców już mam w roku szkolnym to inny poziom. 

Jednak zawsze jest dużo śmiechu z ich pomysłami coraz to lepszymi. 

Najlepszy jest najstarszy z nim moja siostra cioteczna  ma najwiekszy problem cały czas mu jedno w głowie a jak rodzice czy ciotki i wujkowie tłumaczą to zawsze mówi jesteście starej daty nie znacie się na niczym🤣

On się też chce nacieszyć 

Nie ja

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Ale ja tego też Grześ nie pojmuje 

Też robię nocki....i faktycznie ,,nocy"nie odespisz to co mają do tego ludzie miastowi?

Masa ludzi robi na nocki i to jest potrzebne. Frustraci nie wiem szukają jakiejś zaczepki czy co dzieląc miastowy wioskowy. CO to ma do rzeczy. Masa ludzi ze wsi jeździ do miasta na te nocki pracować i tyle w temacie. 

Opublikowano
8 godzin temu, Kallina86 napisał(a):

W pracy ostatnio dużo pracy. W domu trochę remontów, więc też nie ma nudy. Spać chodzę późno, włączam serial i zasypiam. Na drugi dzień się okazuje, że oglądałam 5 max 10 min. Oprócz tego jakieś życie towarzyskie też mieć trzeba. 

Z pracą to chyba u każdego, jak się chcę to się znajdzie zawsze coś. 

Co remontujesz? 

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Kryje tym co do tej pory. 

Nie baw się w eksperymenty jeszcze czegoś narobisz. 

Takie jest moje zdanie..

Jeśli teraz to rób to jak najszybciej a nie zastanawiasz się czy ten czy ten a może jakiś jeszcze inny 🤣

Ja pierdziu, warszawianka nawet na kryciu się zna.🤔🤫🤭

Następny nowy talent odkryty

Edytowane przez jacor73
  • Haha 4
Opublikowano (edytowane)

Ktoś musi nie spać, żeby spać mógł ktoś 🤷

3 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Warszawianki ponoć się znają...na kryciu😉🤭

Uczy się. Poznaje to co dla nas jest oczywistą oczywistością, a dla niej nowością. I odnosi się do tego w taki sposób, w jaki to rozumie na swoim obecnym etapie wiedzy. Jeśli dalej będzie tym zainteresowana, to z czasem jej pojmowanie będzie coraz bardziej zbieżne z naszym🤷...na tym polega przyswajanie wiedzy

Edytowane przez Qwazi
  • Like 3
Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał(a):

Masa ludzi robi na nocki i to jest potrzebne. Frustraci nie wiem szukają jakiejś zaczepki czy co dzieląc miastowy wioskowy. CO to ma do rzeczy. Masa ludzi ze wsi jeździ do miasta na te nocki pracować i tyle w temacie. 

Dokładnie👍Są ludzie którzy lubią nocki

A i co ma lekarz medycyny pracy?

Albo przechodzisz badania i nadajesz się do roboty albo nie.Nie podbije Ci badań że możesz pracować z wyjątkiem nocek.

Jak Ci nocki w dan i pracy nie pasują no to -adios

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ktoś musi nie spać, żeby spać mógł ktoś 🤷

Warszawianki ponoć się znają...na kryciu😉🤭

Uczy się. Poznaje to co dla nas jest oczywistą oczywistością, a dla niej nowością. I odnosi się do tego w taki sposób, w jaki to rozumie na swoim obecnym etapie wiedzy. Jeśli dalej będzie tym zainteresowana, to z czasem jej pojmowanie będzie coraz bardziej zbieżne z naszym🤷...na tym polega przyswajanie wiedzy

To jest chwilowe zauroczenie AgroFoto i kontakt z ludźmi, jeszcze trochę i w d*pie będzie miała wieśniaków 😁

Opublikowano
46 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Zawsze mam porządny 🤷

to po co je szybko sprzedajesz ???

moze najpierw dobrze przemysl czego potrzebujesz ..moze nie 2 lata, jak jeden ale ze 2 dni przynajmniej ..

wylacz af wez kartke dlugopis zrob liste potrzeb a potem dopasuj sprzet i mzoe nawet i 3 lata bedziesz nie musial sprzedawac 😂

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Czy kobieta która wraca na AF musi tylko  mieć jeden cel? 

Gdy była z Anglikiem nawet tu nie zaglądała. A wiadomo, że taki Anglik niejedno ma za uszami jeszcze dochodzą różnice kulturowe i wiadomo było, że prędzej czy później wróci szukać chłopa

Wszystkie stare panny które tu były do tej pory miały tylko jeden cel- znaleźć chłopa. Ty też..😗

Żeby nie było mężatki też szukają. Meg już znalazła bezbarwnego mcz jeszcze nie😗

Edytowane przez Ajeto
Opublikowano
33 minuty temu, konteno napisał(a):

ja po następnych badaniach z medycyny pracy może  bede tak chodzić , chrzanie nocki , dodatek nie rekompensuje stresu i zmęczenia z przestawieniem organizmu a ludzie w miescie mają wyebane 

to nie kogoś z AF ?

573637262_1429144992554200_6049252801374

Pracowałem kilka lat w 3 zmianówce. Nigdy więcej.

• Like 2
Opublikowano
8 minut temu, jacor73 napisał(a):

Czy rolnik tylko ma tylko jeden temacie się zna czy ma różne zainteresowania🤔

Opublikowano
56 minut temu, Michał18 napisał(a):

To tylko film ale na co mu ta Ania miastowa niemająca o niczym zielonego pojęcia naśmiewająca się z niego nie to co Bronka

Bo może wyżej mierzył ? Tym bardziej że jego wieś nie interesowała.

Gdyby nie Ania to by tych szkół pewnie nie skończył 

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Kobiety mogą wypełniać dwie role u boku mężczyzny. 

Jedyna różnica między nimi może być taka że kobiety wykonują lżejsza pracę w gospodarstwie niż mężczyzna. 

Więc twoja teoria jest do bani jednym słowem. 

Ta lżejszą z takimi szponami. Chyba do banku po wypłatę za mleko🤣

Opublikowano
15 minut temu, Wpaw napisał(a):

Co remontujesz?

Kuchnię. Prawdopodobnie we wtorek już koniec.

16 minut temu, Wpaw napisał(a):

Z pracą to chyba u każdego, jak się chcę to się znajdzie zawsze coś. 

Masz rację. Ale ja już nie chcę, a ona i tak się znajduje xD 

Opublikowano
7 minut temu, Wpaw napisał(a):

To jest chwilowe zauroczenie AgroFoto i kontakt z ludźmi, jeszcze trochę i w d*pie będzie miała wieśniaków 😁

To się okaże...póki co ja nie mam powodów, żeby tak przypuszczać...to nie jest kobieta w stylu zarozumiałej mieszczuszki

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

To się okaże...póki co ja nie mam powodów, żeby tak przypuszczać...to nie jest kobieta w stylu zarozumiałej mieszczuszki

Uuuu chyba się zauroczyłeś 😁

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał(a):

to po co je szybko sprzedajesz ???

moze najpierw dobrze przemysl czego potrzebujesz ..moze nie 2 lata, jak jeden ale ze 2 dni przynajmniej ..

wylacz af wez kartke dlugopis zrob liste potrzeb a potem dopasuj sprzet i mzoe nawet i 3 lata bedziesz nie musial sprzedawac 😂

A to się bierze ślub z jedną maszyna na całe życie ? 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v