Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Jak nie wykryto znaczy że nie 🤭😁

Właśnie...

Kiedyś ludzie umierali tylko na....śmierć...🤷

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tylko skąd teraz bierze się taka ilość

Z rozpoznania choroby.

Poniekąd zgadzam się z Tobą że  chemia w nadmiarze szkodzi, jednak hodowanie ziemniaków na własnym gównie to nie ekologia...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Poniekąd zgadzam się z Tobą że  chemia w nadmiarze szkodzi, jednak hodowanie ziemniaków na własnym gównie to nie ekologia...

Coś ty się tak tych ziemniaków czepił? Pod ziemniaki zwykły gnój idzie... Zresztą nigdy nie rozumiem tego podejścia.

Teraz, slawek74 napisał(a):

Te gdzie ma słuchać 🤔🤭😁

Na pewno nie w głównym nurcie. Tam ci tylko będą powielać jedno i to samo, jak im zagrają tak oni tańczą. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano

Coś ty się tak tych ziemniaków czepił? Pod ziemniaki zwykły gnój idzie... Zresztą nigdy nie rozumiem tego podejścia.

Na pewno nie w głównym nurcie. 

A skąd ty wiesz że tych twoich ,,dobrych,, to ja nie tworzę 🤔🤭😁 w internecie to pisze kto chce i jak chce...

Opublikowano

Ty to nic nie tworzysz... 

Uuu żebyś ty widział co wczoraj urzeźbiłem 🤭😁

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Idź ty...

Po czytaj o bakterii coli, pasożytach...

Ucichł 🤔 pewnie czyta 🤔🤭😁

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Raczej śmieje się takich pacanów jak ty...

Ten się śmieje kto się śmieje ostatni....🤭😁

5 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Żebyś wiedział, a twoich produktów to bym palcem od nogi nie tknął.

Nie stać cię na taki luxus 😁🤪

• Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Z rozwoju medycyny i wykrywania tych chorób ...

Eureka...taki rozwój jest że szok. Ludzi co raz mnie w Kraju, śmiertelność również na ciekawym poziomie mimo że ta medycyna taka rozwinięta😅

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v