Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał(a):

bo wyjechali do Krakowa

Dobre..

U nas też, ale na groby przyjeżdżają..

Kurna....parkingi za małe.

Kiedyś na łąkach się stawało...

Teraz obok cmentarza obwodnica, wiadukt...i ciasno się zrobiło..

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Jakoś mi się  system rozregulował. Spać się nie chce, a czasami jak w dzień sen złapie to mus oko skleić. 

Aby do przesilenia zimowego. Teraz najgorsza pora roku do funkcjonowania. Troche ruchu plus witaminy i aby do świąt.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

ile razy pisales ze to orawiok  ???

dalej twierdze ze posty pisala sztuczna inteligencja..

Najpierw napisałem to co było na kartce, potem widziałem jak robiła zdjęcie i widziałem, jak je wstawiała. Od razu je podlajkowałem i napisałem swojego posta. Mało tego, zadzwoniłem do niej w ustalonym miejscu, zanim się spotkaliśmy i widziałem jak wyciągnęła telefon i odebrała. Dystans między nami był około 15 metrów. Widząc ją powiedziałem przez telefon, w którym kierunku jestem. Numer dostałem wcześniej na PW z konta @Bezduszna...chyba wystarczy do weryfikacji...

I jeszcze jedno... @Bezduszna to jest sympatyczna dziewczyna i w żadnym razie nie zasługuje na określenie bezmózga, bądź jakiekolwiek inne noszące chociaż cień zniewagi...tyle mam do powiedzenia w kwestii jej osoby...

A... jeszcze...nie wiedziała wcześniej w jaki sposób zamierzam te weryfikację zrobić...a jak jej powiedziałem już na żywo, zgodziła się bez zastanowienia

Edytowane przez Qwazi
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)

bo pewnie koleżanke  podstawila ...ona jest psychiczna  ,wystarczy poczytac co wypisuje bez sensu i skladu ...😜

nikt normalny nie wypisuje takich glupot 🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No a ten mówił że to inne...

A właśnie o drewnie w krzyżu tak mówił jak Ty.

Szukałem o źródle i nie ma nigdzie o innym.

Trochę ta woda ...z paprochami.

A były jeszcze jakieś uzdrowienia?

Tamto to dziecko jakiegoś dziedzica czy tam innego szlachcica i jest gdzieś opisane. I od tamtej pory są te odpusty w piątki w maju. Ostatni piątek majowy to święto w parafii. Kiedyś jeszcze 20-30 lat temu to się zjeżdżały pielgrzymki jak na Jasną górę, i każdy brał tą wodę z tej studni.... Podobno uzdrawiała. A czy tak było 🤔🤷 teraz te odpusty są mniejsze, ludzi mniej, święto też takie jak by mniejsze....no ale jest. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Strongman napisał(a):

Co parę km na Podlasiu jest jakaś studnia czy żrudełko ze niby woda uzdrawia.

U nas aż tyle nie ma...

Najbliżej mam sanktuarium Wola Gułowska.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
15 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

bo pewnie koleżanke  podstawila ...ona jest psychiczna  ,wystarczy poczytac co wypisuje bez sensu i skladu ...😜

nikt normalny nie wypisuje takich glupot 🤣

Widać że nie jesteś biegły w sprawach karnych za posiadanie. 

Ile dzisiaj już wypaliłeś Maryśki🤔

Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

No właśnie jak szukałem informacji, to tylko o tej córce dziedzica...więcej o nikim.

Podobno uzdrawia/uzdrawiała ta woda.....ale kogo gdzie itd 🤷 jako dziecko te odpusty to była atrakcją bo było dużo straganów z zabawkami, petardami ....😁 

W koło krzyża wiszą jakieś łańcuszki, i inne takie , jak to się nazywa????wota czy jakiś tak , podobno wieszali je ludzie w podzięce za uzdrowienia. A czy tak było 🤷

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, 6465 napisał(a):

Jakoś mi się  system rozregulował. Spać się nie chce, a czasami jak w dzień sen złapie to mus oko skleić. 

To od tego że śpisz nieregularnie. Też tak mam. Nieraz się ledwo położę i tą moja mi gada i gada a ja już śpię po minucie od położenia się, a czasami obudzę się o 3 i wieczorem koło północy dopiero usnę bo leżę i nie idzie zasnąć mimo że rano wcześnie wstałem. 

W dzień to samo. Ostatnio na halę autem wjechałem i chłopaki przyszli zobaczyć czy żyje bo dosłownie jak zgasiłem auto tak nie miałem siły wyjść z niego i 15 min drzemki musiałem zrobić 🤦

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Strongman napisał(a):

Co parę km na Podlasiu jest jakaś studnia czy żrudełko ze niby woda uzdrawia.

U nas to nawet z kranu uzdrawiająca woda leci xD 

To nie woda ma moc. To ludzka wiara w tę moc ma moc. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v