Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Bogdan_ja napisał(a):

i co musi nieźle dudnić 🤣

Tobie to dopiero musi dudnieć bo nie znam takiego słowa jak "dudnić"...

Teraz, slawek74 napisał(a):

Czyli jakąś byś może i chciał 🤔🤭

Z dwojga złego (nie dobrego, złego) to już lepsze takie coś...

• Haha 1
Opublikowano
11 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Ty ale jednego cycka  może doić 🤭🤔🤭

No ale to co innego 🤷 zawsze powtarzałem i będę powtarzał, że to że ktoś doi krowy czy robi cokolwiek innego podobnego nie oznacza że musi cały czas wyglądać jakby od tej roboty się oderwał, nie zależnie czy to kobieta czy mężczyzna. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

nie stawiam przed, bo już nie raz zmarzły 🤷 zawsze rano dopiero 

Za dużo zachodu...

Większość jutro...wiązanki, znicze... chryzantemy...w święto zaparkować pod cmentarzem....wystarczające wyzwanie...🤭

Opublikowano
34 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pod kościołem był facet w aucie...

Czekał aż mu pasażerki wrócą od studni...

Sam z siebie zaczął mi opowiadać o źródle...że wcześniej było inne...tam gdzie kościół...

I coś o ołtarzu...tylko już nie wiem...

Ołtarz,a raczej krzyż w ołtarzu jest zrobiony z drzewa gruszy na którym był jakiś obraz czy tam krzyż i jakieś dziecko zostało uzdrowione. Coś takiego. A ta studnia  czy tam źródełko była zawsze w tym miejscu gdzie jest.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

A bo jak słońce to i depresja mniejsza niż ciemno i plucha. 

Ponoć jak halny wieje to najwięcej ludzi się wiesza 🤷

Ale to masz rację, że sił do życia brakuje nieraz w taką pogodę 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Za dużo zachodu...

Większość jutro...wiązanki, znicze... chryzantemy...w święto zaparkować pod cmentarzem....wystarczające wyzwanie...🤭

W cywilizacji tak to wygląda, u nas w Polsce Z co za problem jak ludzi nie ma bo wyjechali do Krakowa 🤣

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

ty jednak jestes głupsza od buta 😜

To  znaczy że jesteś jaki jesteś to nic nie zmieni. 

Jedynie co wiadomo że potrafisz zapalić od czasu do czasu skręta jeśli wiesz o czym ja mówię 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Ponoć jak halny wieje to najwięcej ludzi się wiesza 🤷

Ale to masz rację, że sił do życia brakuje nieraz w taką pogodę 

A ja lubię wtedy u kobiety pomiędzy nogami najlepiej jest.

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, ZetorMisio napisał(a):

ta studnia  czy tam źródełko była zawsze w tym miejscu gdzie jest

No a ten mówił że to inne...

A właśnie o drewnie w krzyżu tak mówił jak Ty.

Szukałem o źródle i nie ma nigdzie o innym.

Trochę ta woda ...z paprochami.

A były jeszcze jakieś uzdrowienia?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v