Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Podejrzewam że 360 będziesz przeklinał po roku...a by tak coś ładnego...jakiego Zetora.. może??

Siuntke kupi za 1/4 ceny Zetora ... A robić i tak będzie kilka godzin rocznie to komfortowa kabina Zetora nie potrzebna.

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Mnie ponad tydzień męczyło ...🤦 ale już dzisiaj u dentysty wytrzymałem 💪🤭

Co do covida to węchu i smaku tak trochę brakowało a i coś ludzie chorują 

To moja ślubna mnie zaraziła, przedwczoraj ją raz dwa ścięło a dziś już lata jak Skowronek ale to dobrze jutro L4 biorę na obrządki 😁

34 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Mnie ponad tydzień męczyło ...🤦 ale już dzisiaj u dentysty wytrzymałem 💪🤭

Co do covida to węchu i smaku tak trochę brakowało a i coś ludzie chorują 

To moja ślubna mnie zaraziła, przedwczoraj ją raz dwa ścięło a dziś już lata jak Skowronek ale to dobrze jutro L4 biorę na obrządki 😁

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

5211 jest stanowczo za drogi i w dodatku 3 cylindry.

Jeździł ty kiedy?

Nie to że namawiam..

Ale jak byś spotkał fajny egzemplarz, to moim zdaniem fajniejsze to, niż super szejsiątka.

Nie namawiam.

Lubisz mieć swoje zdanie...ale myślę że to lepsze...a już w 4 Cylindrach..o to ...fiu, fiu ...znaczy w Zetorze..

9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Siuntke kupi za 1/4 ceny Zetora ... A robić i tak będzie kilka godzin rocznie to komfortowa kabina Zetora nie potrzebna.

W sumie...

Jednak Piotr lubi dobre...

Bym miał bliżej , to dał bym mu pojeździć....szybko by mu się odechciało ...ursusa ..

Opublikowano

A na co Piotrowi c360 ? Toż to gorszy ulep jak c330. Na 1 ha pola bez sensu, tym bardziej Zetor 3 cylindrowa pierdziawka. 4 ka to tak jak już kupować, ale to ceny oderwane od rzeczywistości. 

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jeździł ty kiedy?

Jeździłem. Żadnych cudów nie zauważyłem... Choć osobiście wolałbym coś ze sprzęgłem wciskanym jak w C-330. Ale ani siuntka ani Zetor tak nie ma. 

Teraz, Uziu92 napisał(a):

A na co Piotrowi c360 ? Toż to gorszy ulep jak c330. Na 1 ha pola bez sensu, tym bardziej Zetor 3 cylindrowa pierdziawka. 4 ka to tak jak już kupować, ale to ceny oderwane od rzeczywistości. 

Do orki, uprawy, do mulczera, rozrzutnika i prasy. Dla mnie nie ma sensu ładowanie pieniędzy na przyjemności z kobietą i wczasy - wolę drugiego ulepa. 

6 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ale jak byś spotkał fajny egzemplarz, to moim zdaniem fajniejsze to, niż super szejsiątka.

Szkoda, że cena x2.

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Płacić te kosmiczne ceny za Zetora to dużo lepiej coś zachodniego kupić ...

No to jeszcze tak pośrednio...

Dobre zachodnie....drożej.

W zetorze idzie jeszcze znaleźć coś fajnego, za średnią kasę....ale też coraz trudniej..

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Strongman napisał(a):

duł.

5 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To już bym wolał trzydziestką tylko robić... 

Idź jutro do szkoły razem ze swoimi dziećmi.

I kto tu udaje Kowalskiego 🤣 

Sam wszystkich nazywa 🤣

Oczywiście 🫢🤫

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Ja tam nie widzę sensu płacić takie pieniądze za to coś ...

A ja nie namawiam..

Mówię jak to widzę...

Miał bym ursusa kupić, to wolał bym dwa razy tyle za zetora dać....

Oczywiście to tylko moje zdanie...

Z początku Zetor mnie denerwował bo słabo widać z kabiny....

Ale teraz.... naprawdę bym nie zamienił na odpowiednik ursusa...nawet razy trzy...

Nie obrażając właścicieli ursusów...

Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Ja pie*dole, ta paskudna kabina, te opony szerokie, wszystkie maszyny trza wymieniać. Mi się takie podobają, koniecznie koła 18 z przodu i okrągła oś. 

https://www.otomoto.pl/maszyny-rolnicze/oferta/ursus-c360-ID6HHppu.html

3 minuty temu, Strongman napisał(a):

Syn jak miał 30kg to stawał na to i tak nie wdusił,Masakra te sprzęgło za te ciężkość wciskania.

Najlepsze, lekko wchodzi i nogi nie trza prostować.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v