Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

ale za to zaradny i niesamowicie przystojny 

Pamiętaj nie wszystko jest wieczne zawsze można zmienić na lepszy model. 🤣

Uroda I zaradność przemija 🤣

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
2 godziny temu, simsones napisał(a):

Kurła , jakiś nowy typ zaczepu czy co 🤔 Nowy ciągnik kioti na placu a tu takie coś podczas dnia otwartego dealera 

IMG_20251026_104311.jpg

placowe to golasy , wezmiesz lepszy na ful opcji to dostaniesz na wypasie 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Ajeto napisał(a):

Stary dziad i tyle. Ale może ktoś gustuje  w takich próchnach jak w starych deskach ze stodół🤣

stary i goly to ty jestes ...ja w twoim wieku to mialem dorastającej dzieci synku

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Pamiętaj nie wszystko jest wieczne zawsze można zmienić na lepszy model. 🤣

Uroda I zaradność przemija 🤣

zmien se przepocone majtki  , taki masz wybor na dzis 

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

To nie lepiej było to umyć? 

Mycie, farba gruntująca na całość. Na plamy 4 warstwy zaciekówki.  Mimo to niektórych miejsc nie dało się zamalować. Klient Stary kawaler, stwierdził że jeden "remont" na 40 lat wystarczy aż nadto 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

zmien se przepocone majtki  , taki masz wybor na dzis 

Widać że już ci się skończyły pyskówki ja mam wachlarz bez końca. 

Widać kto tu jest młody i inteligentny na dziś

Miękniesz Stary pierniku🤣

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)

stare panny juz nigdy nie beda mlode ...wybór maja zaden bo wszyscy normalni faceci sa zajeci ....a zonaci to co najwyzej sie pociesza chwile i kopna w deee 🤣... a kawaler to nie ruszy juz takiego czegos🤣🤣🤣 po co mlodemu stare uzywane  prochno 😲

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

A mi się wydaje że zboże będzie ciągnąć pokarm gdy będzie suszej

No i druga sprawa to jeden pokos stracony

Nie robiłem tego nigdy, zawsze siew latem/ jesienią. W tym roku ta siana końcem lipca jest super. Druga w połowie września lipa totalna i dlatego myślałem żeby wsiac coś jeszcze teraz i na wiosnę w to drugi raz lucerne. 

Tyle że to dość suche stanowisko, może być kiepsko z dostępnością wody dla młodej lucerny 

Nie będę chyba wymyślał i posieje w czystym siewie wiosną jeszcze raz od nowa. 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Buszmen11 napisał(a):

Mycie, farba gruntująca na całość. Na plamy 4 warstwy zaciekówki.  Mimo to niektórych miejsc nie dało się zamalować. Klient Stary kawaler, stwierdził że jeden "remont" na 40 lat wystarczy aż nadto 

W kuchni na parterze to jak pomalowane z 20 lat temu, meble 35 lat i dalej dobrze... Podłoga prawie 40. I zawsze się osobiście dziwię tym co remontują co chwilę. 

Opublikowano
12 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

stare panny juz nigdy nie beda mlode ...wybór maja zaden bo wszyscy normalni faceci sa zajeci ....a zonaci to co najwyzej sie pociesza chwile i kopna w deee 🤣... a kawaler to nie ruszy juz takiego czegos🤣🤣🤣 po co mlodemu stare uzywane  prochno 😲

Bajki opowiadasz tym razem może trochę bardziej podkolorowane ale jednak zostają bajkami. 

Widać żeś ty ze wsi i nigdy twoja stopa w mieście nie staneła..

Może i dobrze byś się tylko zgubił i stracił głowę i nie wiedział jak wrócić do siebie 🤣

Opublikowano (edytowane)

ja ... miastowe młode ogiery to leco na przeterminowane stare panny🤣  ....i temu z psem mieszkasz....tyle ludzi w tej warszawie i nikt nie zainteresowany 😲 ...nikt nie chce z twoja inteligencja przebywac 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

ja ... miastowe młode ogiery to leco na przeterminowane stare panny🤣  ....i temu z psem mieszkasz....tyle ludzi w tej warszawie i nikt nie zainteresowany 😲 ...nikt nie chce z twoja inteligencja przebywac 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Prujesz się i prujesz się dziadku i tak nic ode mnie nie wyciągniesz tylko jedno ci zostanie zszywanie swojego prucia. 

Opublikowano
26 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

stare panny juz nigdy nie beda mlode

stare to jest dobre wino i skrzypce ale nie rury 

bezduszna  musi sobie jeszcze poczekać pewnie na inżyniera jakiegoś 

1402245819_by_ChaserJohnDoe_600.jpg

5 minut temu, Bezduszna napisał(a):

prucia. 

przepraszam ale z początku doczytałem prącia 

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, konteno napisał(a):

stare to jest dobre wino i skrzypce ale nie rury 

bezduszna  musi sobie jeszcze poczekać pewnie na inżyniera jakiegoś 

1402245819_by_ChaserJohnDoe_600.jpg

przepraszam ale z początku doczytałem prącia 

qr** to jest tak samo obrzydliwe jak bezmózgi idiota udający kobiete.🤢🤮

• Like 2
Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

Nie robiłem tego nigdy, zawsze siew latem/ jesienią. W tym roku ta siana końcem lipca jest super. Druga w połowie września lipa totalna i dlatego myślałem żeby wsiac coś jeszcze teraz i na wiosnę w to drugi raz lucerne. 

Tyle że to dość suche stanowisko, może być kiepsko z dostępnością wody dla młodej lucerny 

Nie będę chyba wymyślał i posieje w czystym siewie wiosną jeszcze raz od nowa. 

Moja trawa też narazie taka sobie, tam gdzie niżej praktycznie jest jej tyle co nic 

Ale bez żalu, będzie mało to kultywator, kreda i siew tymotki

Ogólnie trawy, i motylkowe lepiej jest zawsze siać, latem, jesienią jak są warunki

Wtedy jest użytkowana przez cały sezon

Wiosną grożą im przymrozki i późniejsza susza

• Like 1
Opublikowano

Witam. Siedzę w robocie i taka akcja że wywaliło nam bezpiecznik od pieca i wywala za każdym razem...a nawet nie wywala bo nie ma oporu przy włączaniu tylko poprostu nie da się włączyć. I tak myślimy z koleżanką czy jest sens robić burgery jak i tak nie ma w czym podgrzać🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v