Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Po nowym. Nie cuduję z czasem. Robię wg zegarka. Jak wskazówki są w pionie to idę do obory 🤷...

Ty chyba dzisiaj pobrumbrałeś i masz...niedosyt🤔🤭

dzis w zmianę czsu skończył wcześniej, niż zaczął

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Wpaw napisał(a):

To jak na psa to nie jesteś wcale taki tępy 🤭😁 żarcik 😉

Coś ci powiem stoję tu kiedyś na cpn-ie stoi radiowóz przede mną i stoi stoi stoi podjechałem pod drugi dystrybutor słyszę rozmowę tych policjantów ty zalałem benzyny 🤦 co teraz będzie?😁 Wyszedł gość z cpn-u i mówi do nich dzwońcie po lawetę 🤦

Druga sprawa dawno temu robiłem za pomocnika więźbę dachową gdzieś koło Warki potrzebne nam było paliwo do piły spalinowej no to ten policjant mówi że pojedzie kupi no i pojechał, przywiózł paliwo wlałem olej, Piła zapaliła przez chwilę pochodziła strasznie dymi ja patrzę, powąchałem ropa 😁🤦 

Kurde...w tym przypadku, to na darmo byli...we dwóch 🤦🤭

A wiadomo czemu policjanci zawsze chodzą/ jeżdżą po dwóch 🤷😁

Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

dzis w zmianę czsu skończył wcześniej, niż zaczął

Jasiu, czekamy na kolejną zmianę czasu... będą...rekordy😉😀

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

😆🤭

Też...brumbrałeś🤔🙆🤭

• Haha 3
Opublikowano
Teraz, Qwazi napisał(a):

🤭 Równy jesteś gość.

A to już mi gadali że cię obrażam 🤦🙋

Opublikowano
13 minut temu, jahooo napisał(a):

Napisze tak - zatrudnienie w policji, PSP czy administracji publicznej to niekokosy względem rynku prywatnego. Tyle tylko, że tam sięmożna zabetonowac i urzędników się nie zwalnia. Więc iora kredyty na mieszkania czy auta. Taki człowiek z kredytem to idealny pracownik - i nadgodziny obskoczy, i zrobi bez mrugnięcia okiem  najgłupsze nawet polecenie czy najgłupszy przepis będzie egzekwował. To niestety potem przekłada sie na opinię o urzędnikach czy policji.

Widzisz a gdzie honor? Skurwic można się raz, potem szacunek nie tak łatwo odzyskać. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jahooo napisał(a):

Honorem dzieci nie wykarmisz, gdy pensja głodowa

Dla chcącego nic trudnego...ludzie sutanny zrzucają🤭 a mundur z białą bądź niebieską czapeczka to teraz nie zaszczyt. 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał(a):

Dla chcącego nic trudnego...ludzie sutanny zrzucają🤭 a mundur z białą bądź niebieską czapeczka to teraz nie zaszczyt. 

Tooo zależy jak go traktujesz. czyli czy się szanujesz. Ale sa też inne zmienne mogące poplamić mundur. 

Opublikowano (edytowane)

Ja to mam pecha.trafiam na samych rozgarniętych i kumatych policjantów

Niedawno jeden taki, tak protokół spisał że nawet ogarek z zetorkiem i orawiokiem by tego nie wymyślili.

Nawet bezmozga by nie dała rady 😂

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał(a):

martwi mnie stan do jakiego doprowadziles swoja kobiete ... to zwykle wspolczucie ...ty dbasz o cokolwiek i szanujesz  czy wszystko ta jak na obejsciu syf i paproch ..🤔 czloweku jak mozna tak sie zaniedbać...😲    

zobacz jaki ja samotny siadamy zaraz do stolu  ...😜  u mnie to normalna samotna niedziela ktora sam spedzam🤣🤣🤣🤣🤣trza cos spożywać😜 

20240804_132724.jpg

20240331_105415.jpg

Kiedy ty miałeś czas to przygotować jeśli cały dzień na af siedzisz.

Godzinę temu, Wiesio80 napisał(a):

Jacus🤔🤔🤔

U nas jagodzianki nie stoją..nie ma takiej potrzeby

Godzinę temu, dsbh napisał(a):

Ja tam zwady nie widziałem a wręcz przeciwnie 🫣. Patrz jak mogło by to wyglądać.

@slavvek pozwolisz 😁.

Och Romeo, Romeo, Szekspirze Ty nie mój Ci. Choćbyś i do stóp mych padł i błagał abym była Twoja, próżne twe starania albowiem me serce innemu już przeznaczone z dawien dawna i zdania zmienić nie mogę. Ach biedna ja biedna, cóż począć ja mogę.

Koniec 🫣🤫😁.

Byłeś w Weronie Julie po cycku pogłaskać??

Duża kolejka Chińczyków?

55 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

sam jestes zrozumiałym  bucem a udajesz skromnego i prawego ..tacy ludzie co siebie wielbią i chwala  sa zerami 😜

Co cię tak wzięło na samokrytykę?

Edytowane przez jacus
Opublikowano
49 minut temu, Wpaw napisał(a):

Tylko że oni mają po trzy takie ciągniki bo potrzebne, a na czwarty jest złożone dofinansowanie. A mały dostanie ch*ja od sprawiedliwości

Ile masz ha? Składałeś wniosek o dofinansowanie?

Opublikowano
29 minut temu, Qwazi napisał(a):

Bo jeden umie pisać a drugi czytać 🤷

Swoją drogą teraz wszędzie widać że młode pokolenie z myśleniem ma problem.

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Buszmen11 napisał(a):

że młode pokolenie z myśleniem ma problem.

Policjant, czy żołnierz umie tyle, na ile go wyszkolono. Problem chyba bardziej leży w tym że wyszkolono słabo. Można wbić do łba zasady, ale potem trzeba je egzekwować. 

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, mirro napisał(a):

Policjant, czy żołnierz umie tyle, na ile go wyszkolono. Problem chyba bardziej leży w tym że wyszkolono słabo. Można wbić do łba zasady, ale potem trzeba je egzekwować. 

jak za bardzo wyszkolisz, będzie zadawał neiwygodne pytania - i po co ? o co podważać rozkazy przełożonego, albo je oceniać ? niedouczony człowiek wykona rozkaz albo ucieknie

• Haha 2
Opublikowano
47 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A się dziwisz że nikt normalny tam nie idzie ?? Przy niskim bezrobociu i dobrych ofertach pracy w sektorze prywatnym dla tych bardziej kumatych nikt o zdrowym rozsądku do policji nie pójdzie, zostają im miernoty ...

Uważaj bo zaraz jeden zacznie się czepiać jak rzep psiego ogona 

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał(a):

Poważnie tak napisałeś :D

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

jak za bardzo wyszkolisz, będzie zadawał neiwygodne pytania - i po co ?

Jeśli jesteś jego przełożonym, to w Twoim interesie jest na nie odpowiadać, albo powiedzieć - "sprawdzę i odpowiem". Ale olać nie wolno.

Teraz, galan99 napisał(a):

Poważnie tak napisałeś :D

Bardzo poważnie.

Opublikowano
46 minut temu, Wpaw napisał(a):

Masz rację temat rzeka, to nie jest tak że ja im zazdroszczę że mają te ciągniki. Po prostu ta Unia powinna dawać możliwy rozwój wszystkim a nie tylko dużym.

Mój dziadek 93 l miał i tłumaczył że ZSRR było komuną i UE też jest komuną 

46 minut temu, Qwazi napisał(a):

Jeden pisze drugi czyta

49 minut temu, Michał18 napisał(a):

Do wojska tak samo idą ci co do niczego się nie nadają i po 5 tys na rękę mają za nic

Słabe info masz na początku 6 tys przekraczasz 

17 minut temu, jacus napisał(a):

😂

😂

Stara 7 się kiedyś jechało to było ich trochę. Zależy jak daleko od 7 mieszkasz 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał(a):

martwi mnie stan do jakiego doprowadziles swoja kobiete ... to zwykle wspolczucie ...ty dbasz o cokolwiek i szanujesz  czy wszystko ta jak na obejsciu syf i paproch ..🤔 czloweku jak mozna tak sie zaniedbać...😲    

zobacz jaki ja samotny siadamy zaraz do stolu  ...😜  u mnie to normalna samotna niedziela ktora sam spedzam🤣🤣🤣🤣🤣trza cos spożywać😜 

20240804_132724.jpg

20240331_105415.jpg

Takie mam małe pytanko😁

Co się stało że nie masz talerzy do kompletu🤔

Prawdziwa gospodarz nakrywa do stołu piękna zastawę a nie talerze od Kajfasza do Judasza. 🤣🤣🤣

Także butelki powinny mieć piękny regał z wystawka alkoholu aby wszyscy mu zazdrościli 🤣🤣

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie dość że dowcipny, to i oczytany ..😆

..dobry żeś ..😆

I dopiero jazda by się zaczęła🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Takie mam małe pytanko😁

Co się stało że nie masz talerzy do kompletu🤔

Prawdziwa gospodarz nakrywa do stołu piękna zastawę a nie talerze od Kajfasza do Judasza. 🤣🤣🤣

Także butelki powinny mieć piękny regał z wystawka alkoholu aby wszyscy mu zazdrościli 🤣🤣

I dopiero jazda by się zaczęła🤣🤣

bo mam dwa komplety po 6sztuk ...butelki to nie powinne byc na widoku ... to nie wystawa tylko normalny co tygodniowy obiad z rodzina 😜...wiesz co to rodzina dziecko czy ci narysowac 😜

51 minut temu, jacus napisał(a):

Ja to mam pecha.trafiam na samych rozgarniętych i kumatych policjantów

Niedawno jeden taki, tak protokół spisał że nawet ogarek z zetorkiem i orawiokiem by tego nie wymyślili.

Nawet bezmozga by nie dała rady 😂

Kiedy ty miałeś czas to przygotować jeśli cały dzień na af siedzisz.

Byłeś w Weronie Julie po cycku pogłaskać??

Duża kolejka Chińczyków?

Co cię tak wzięło na samokrytykę?

opieka spoleczna mi pomaga 🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
2 godziny temu, Wpaw napisał(a):

A to ta ścianka musi być cegły? Ma być taka ozdobna?

Na początku miała być z płyty z GKB ale upadł ten pomysł z powodu tego że stwierdziłam że ścianka może nie utrzymać drzwi przesuwnych może to tylko moje przeczucie ale wolałam nie próbować. Później pomysł z termobetonen ale stwierdziłam że musiałam bym się za dużo nałożyć tynku z powodu że ściana ma około 6 cm grubości do której muszę dostosować ściankę więc stanęło na cegłę łodosiowej ten wybór wydał mi się trafem w dziesiątkę. 

Ścianka musi być z powodu że na tym miejscu wcześniej była szafa wnękowa więc trzeba zamknąć kuchnie czymś. A co jest najważniejsze po likwidacji szafy zwiększyłem i metr długość kuchni 

Jak mi się uda to będzie tapeta w stare cegły a drzwi od sufitu aż do góry przesówne. 

Zobaczymy jak mi wyjdzie.