Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Sławek, on jeszcze żywy, nie ruszaj choinki 

Do wieńca nie będzie jeszcze potrzebna

Mógłby się zdecydować wreszcie 🤭🤪

1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Oooo... następny...jakby go stać nie było na gałązkę świerku 🤦...będzie recykling prowadził 🙆😁

Ja ekologiczny 🤭🤣

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

W marcu to i kwiatek droższy 

To samo luty

Zostaje styczeń, taka ładna pogoda, nie zmarznie 

Sławkowi ustąpię pierwszeństwa...ja tam nie będę z recyklingowym wieńcem jechał...elegancki mu sprawię😁

Edytowane przez Qwazi
  • Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Buszmen11 napisał(a):

masz ładne drzwi i nie chcesz ich ruszać? Wieczorem wrzucę zdjęcie jak to można obrobić

Ok jak możesz. Nie tak dawno były zmieniane parę lat temu ojciec się tym wtedy zajmował ale zamiast zamówić gdzieś jakieś firmowe ładne to wziął takiego dziadka co robi do obór, stodół . Tamten też nie pytał się i zrobił na takich zawiasach jak poprzednie były. I pewnie wyjdzie że muszę teraz drugie zamówić . Jak to mówią biedny 2 x traci ale w nich jest styropian w środku to trochę szkoda

Edytowane przez Michal2399
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał(a):

Zależy od egzęplarza ... niektóre tylko 30/h są co idzie 40 odblokować w skrzyni a są co niema tego biegu🤷‍♂️

To żeś pomógł ...

Naprawdę 

Już wiem wszystko 

Że albo ma albo nie ma 🤦

Ten ma za 30 jeszcze jeden szybszy bieg 

Ale pokazuje licznik tylko 34km/h max 

• Haha 2
Opublikowano
11 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Może fajnie wykorzystać starego Ursusa 😉

Weź przestań, sprzedać starego grata, za to kupić jakąś ładowarke lub coś w tym stylu, tutaj nadal rama od ciągnika a udźwig jak na porządnym ładowaczu czołowym ...

• Like 1
Opublikowano

slonce wychodzi ale zimno ..dobrze ze robota w domu jest .

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Było więcej wypić, to by ci latały...🤭

ja myslalem ze ty tak bardziej przyziemnie biale myszki widzisz a ty latajace talerze..

Opublikowano
47 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Weź przestań, sprzedać starego grata, za to kupić jakąś ładowarke lub coś w tym stylu, tutaj nadal rama od ciągnika a udźwig jak na porządnym ładowaczu czołowym ...

Kup za 40-stke ładowarkę 

Nie wiem czy ktoś dźwignie zwykła 40 tyle🤔

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Baks00 napisał(a):

Kup za 40-stke ładowarkę 

Nie wiem czy ktoś dźwignie zwykła 40 tyle🤔

Ale do tej 40-tki trzeba sporo dołożyć żeby zbudować taką ładowarke ... A nadal masz mosty od ciągnika raczej nie przewidywane na takie obciążenie ... Sam ładowacz o udźwigu 1200-1600 to poniżej 10.000 za jakiś zachodni do remontu będzie problem znaleźć ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ale do tej 40-tki trzeba sporo dołożyć żeby zbudować taką ładowarke ... A nadal masz mosty od ciągnika raczej nie przewidywane na takie obciążenie ...

Mimo tego części będą tanie w porównaniu do najprostszej ładowarki

Robili sami  dla siebie to dużo zmienia, każdy błąd będą mogli poprawić 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Baks00 napisał(a):

Mimo tego części będą tanie w porównaniu do najprostszej ładowarki

Jaka cena taka jakość tych części ... Jakoś do mnie nie przemawia takie rzeźbienie ... 2 czy 3 graty mam takie rzeźbione, ale to tylko dla tego że żadna fabryka czegoś takiego nie robi ... Typu rozwijarka do T-Tape w truskawkach.

Edytowane przez Tomasz0611
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v