Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Żeś,..och*jałaś?

Jaaaa pod żadnym pozoremm ile razy ci tłumacze pieniądz zawsze będzie rządził. 🤣

Nawet Marlin Monroe Pieniądze szczęścia nie dają , dopiero zakupy. 

Więc bez pieniędzy niema zabawy 

Druga kwestia jest taka że jeśli gramy na giełdzie i wygrywamy jest fajnie i przyjemnie bo mamy kasę jeśli jednak przegrywamy dużo to nie raz ludzie nie panują nad sobą i w chwili szału biorą strzelbę i jeden strzał w skroń lub pod brodą i już po problemie. Ich już problem nie będzie że zostali bankrutami. 

Więc jak dla mnie zawsze będzie pieniądz rządził tylko że jedni potrafią nad nim panować i robią to mądrze drudzy są głupi i nie potrafią nim zarządzać. 

Mamy nawet powiedzonko  pieniądze nigdy nie spią  dlaczego powstało 🤔

Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

A myślisz, że w gospodarstwie to ile godzin się pracuje 🤔

Czyli mówisz. Zamienił stryjek siekierę na kijek 

1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Nie ma czego. Michaś i tak adresu nie przyśle 🤷

Nigdy nie wiadomo co komu pisane 🤣

Godzinę temu, slawek74 napisał(a):

No wiesz co... 🤦😲

Czego 🤔

Jak cię piszą tak cię malują 

Edytowane przez Bezduszna
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

To 82 jakoś 95rok około

To zapytaj o cenę

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Kuźwa, to z moich rejonów tylko pajacuś i Popier. 

Do pajacusia to ja bym się tak nie przyznawał 🤭

Opublikowano
21 minut temu, Wpaw napisał(a):

No właśnie widać to rolnictwo rozwinięte po Gienku i Andrzeju🤭

Tak tylko pytam chciałem kupić coś z przodkiem bo ta moja 80 to zabytek, może jaką renówkę albo 914

Anżeja gospodarstwo a gdzie nasze🙆‍♂️ może my też wschód ale uwierz jest zupełnie inaczej 😎 mtz u Sławka w okolicy raczej nie uświadczysz. 

Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Jaaaa pod żadnym pozoremm ile razy ci tłumacze pieniądz zawsze będzie rządził. 🤣

Nawet Marlin Monroe Pieniądze szczęścia nie dają , dopiero zakupy. 

Więc bez pieniędzy niema zabawy 

Druga kwestia jest taka że jeśli gramy na giełdzie i wygrywamy jest fajnie i przyjemnie bo mamy kasę jeśli jednak przegrywamy dużo to nie raz ludzie nie panują nad sobą i w chwili szału biorą strzelbę i jeden strzał w skroń lub pod brodą i już po problemie. Ich już problem nie będzie że zostali bankrutami. 

Więc jak dla mnie zawsze będzie pieniądz rządził tylko że jedni potrafią nad nim panować i robią to mądrze drudzy są głupi i nie potrafią nim zarządzać. 

Mamy nawet powiedzonko  pieniądze nigdy nie spią  dlaczego powstało 🤔

Czyli mówisz. Zamienił stryjek siekierę na kijek 

Nigdy nie wiadomo co komu pisane 🤣

Jak cię piszą tak cię malują 

To uważaj bo możesz zostać bez... 😁

Teraz, GRZES1545 napisał(a):

Anżeja gospodarstwo a gdzie nasze🙆‍♂️ może my też wschód ale uwierz jest zupełnie inaczej 😎 mtz u Sławka w okolicy raczej nie uświadczysz. 

Ale u Was kilka chodzi 🤔 coś chyba widziałem

Opublikowano
17 minut temu, marulekk napisał(a):

Pawnica trochę pooglądałem i i zacząłem myśleć o suszarni, jak nie ma dynie to na słonecznik zostanie

Słonecznik problem z ptakami może być. Miał znajomy to , i kosić bez przystawki też lipa. 

1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

To uważaj bo możesz zostać bez... 😁

Ale u Was kilka chodzi 🤔 coś chyba widziałem

U nas 2 wzięło nowe na jakiś program, i chyba 2 ma jeszcze. Ale to jak przerośnięty wladymirec jak dla mnie, już wolę swojego starego mfa. 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Wpaw napisał(a):

A co sądzicie o MTZ 820? Tylko poważnie bez jaj 🤭

Nie mam zdania. Z wyglądu mi nie przypada do gustu

57 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Raz na rok jedno albo rzadziej, to koszt żaden 

Ale wkur...ia...

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Musiałeś się sprzedać 🤦...i nadal nie wiesz dlaczego Ci napisałem, że nawet bym na to nie spojrzał 🤔

No nie 🤭😁

3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Ja tam wolę zarobić własnymi rękoma niż bawić się w hazard.🤣

Jak się nie gra to się szampana nie pije 🤷‍♂️ a ja wino nastawiłem 😁

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

No nie 🤭😁

No to obejrzyj sobie jeszcze raz to ogłoszenie i pomyśl logicznie 🤷

1 minutę temu, Michał18 napisał(a):

Mogę wysłać ale tylko na priv 🙋

Przecież nie publicznie🤦...Michaś myśl trochę 🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał(a):

Nie mam zdania. Z wyglądu mi nie przypada do gustu

Ale wkur...ia...

Ale przecież to nie kobita że się musi podobać 🤭 ma pracować...

Opublikowano
17 minut temu, Qwazi napisał(a):

Musiałeś się sprzedać 🤦...i nadal nie wiesz dlaczego Ci napisałem, że nawet bym na to nie spojrzał 🤔

Prawilny...czerwony😉😁

Dlaczego ? Kiepskie modele czy inny powód? Myślałem o takim Ale cena odstraszała.  

Opublikowano
4 godziny temu, Michał18 napisał(a):

Może kiedy narazie nie  🙋

Może spróbuj ogłoszenie matrymonialne tutaj wrzucić. Ja tak robiłem. Sam nie znalazłem, ale może tobie się uda

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Popier96 napisał(a):

To Ty nie wiesz, że małopolska ma jeden 'cenny' towar exportowy w przypadku pszczół? 😂. Zgnilec amerykański i inne choroby czerwiu. Tutaj jest kolosalne przepszczelenie, rodzina na rodzinie, ludzie po ogródkach trzymają po kilka rodzin już nie wspominając o pasiekach zawodowych i wędrownych. A pożytków licho, bo praktycznie nikt tutaj nie bawi się w uprawy gryki, facelii czy innych miododajnych- za mało rolników, a bambry sieją pszenice/rzepak/kukurydze - dobre ziemie. Są lata na południe od Krakowa, że ludzie cały rok muszą pszczoły podkarmiać, bo spadź się nie pojawia, a pierwsze pożytki wiosenne bywają zawodne z uwagi na specyficzny mikroklimat i częste załamania pogody w maju i czerwcu. Ile razy było tak, że przyszedł wiatr który wiał dzień w dzień po dwa tygodnie i wysuszał np nektarującą akację, a po wszystkim przychodziły ulewy które zbiły resztę kwiatów. 

Inne województwo. U nas po upadku cukrowni poszli w rzepak i pszczelarze wywożą teraz co wiosnę ule.

2 godziny temu, pedro2 napisał(a):

No niezbyt.

Każdemu zdarzy się zbłądzić.

Najlepsze jest to, że jak zaczęło się z tym sercem to wziął się za siebie i nawet piwa nie wypił, a tu nawalił się jak meserszmit.

Tu nie chodzi o samo nawalenie się ale o jazdę po pijaku. Mógł się w domu nawalić i do rana wytrzeźwieć a tak mógł kogoś uszkodzić albo znaleźli by go sztywnego rano.

1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Jaki znowu krach. 

Nadpodaż.

1 godzinę temu, Bezduszna napisał(a):

Nie ważne ile km.

Ważne jest to że nas się boją i czują każdy oddech na swoich plecach tylko jak otworzą się nasze wrota. 

My gramy w szzachy a oni są naszymi pionkami które ustawiamy wedle siebie i tak jak nam wygodnie. To się nazywa taniec zwycięscy codzienny. 

Ważne. Dwa blisko siebie to jeden musi upaść. 

Opublikowano
17 minut temu, Qwazi napisał(a):

No to obejrzyj sobie jeszcze raz to ogłoszenie i pomyśl logicznie 🤷

Przecież nie publicznie🤦...Michaś myśl trochę 🤷

Dajesz mu wybór nie wierzę w to co czytam 

Opublikowano
35 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Kuźwa, to z moich rejonów tylko pajacuś i Popier. 

Z czego tylko z Wami dwoma można normalnie porozmawiać bo Jacuś cały czas na haju 😁.

20 minut temu, Michał18 napisał(a):

Mogę wysłać ale tylko na priv 🙋

Daleko masz do Warszawy 🤔 ?

Opublikowano
2 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Dzisiaj niedziela pochmurno zero słoneczka można zaczynać nowe przedstawienie 

Brak weny 🫣.

2 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Według was jeśli mężczyzna spotyka się z kobietą i wie że to ta jedyna  po jakim czasie powinien ją zabrać do ołtarza aby uroczyście przed wszystkimi się zdeklarować🤔

A kobieta o tym też wie 🤔🤫 ?

Przecież Ty nie wierząca. To po co Ci ta wiedza ?

1 minutę temu, Michał18 napisał(a):

Ze 130 km

To tak ponad godzinę jazdy na spokojnie :ph34r:.

To Ty który rejon Polski ? Wschód, zachód, północ czy południe ?

Opublikowano
5 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

a co Ty spać nie możesz czy zjechałeś właśnie u mnie pierwsza mszą o 7.30

Szedłem spać we France. Teraz śniadanko i jutro wieczorem w domu. 

IMG_20251019_131008.jpg

Opublikowano
Godzinę temu, dsbh napisał(a):

Daleko masz do Warszawy 🤔 ?

Godzinę temu, Michał18 napisał(a):

Ze 130 km

😨😨😨😨😨😨😨

Przecież Ty nie wierząca. To po co Ci ta wiedza ?

Już mówiłam że ktoś jest ateista to nie znaczy że musi być taki jak i nich piszą. Każdy człowiek jest inny nie taki sam. 

Chciałam komuś zrobić koło nosa aby w końcu przestał mówić bzdury 

A kobieta o tym też wie 🤔🤫 ?

A to kobieta nie może wiedzieć i mieć własnego zdania na ten temat 🤔

Jeśli tak to już się zamykam 🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v