Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

https://agronews.com.pl/artykul/tusk-zaniemowil-rolnik-z-oopr-powiedzial-mu-prawde-ktorej-nikt-nie-chcial-uslyszec/

Taaa, i główny postulat dopłaty ... Znowu zarobią pośrednicy obniżając jeszcze bardziej ceny ...

Opublikowano
24 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Ktoś krowy doi

a tu wziął i ktoś odkrył 

20251017_065434.jpg

20251017_065519.jpg

Czy chcesz się w końcu kimś pochwalić? 

Co do pryzm-chyle czoła 👏

4 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Nie ma to jak gospodarstwo 🥱🥱 

Trzeba jechać na etacie odpocząć. 

Etat to jest życie. 

Ja dziś też pojadę na etat,a jutro na zakupy🤗

Opublikowano
10 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Nie ma to jak gospodarstwo 🥱🥱 

Trzeba jechać na etacie odpocząć. 

Etat to jest życie. 

Zgadzam się. 8 godzin spokoju

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

No nic...cza coś zjeść i jechać po znicze...

Zara Wszystkich Świętych...

Polecam wkłady solarne

Opublikowano
10 godzin temu, jacus napisał(a):

o dziwo nie padalo-nawet sie oralo..

kukurydza ponad 40 %  ma jeszcze.

a twoja slubna na kogo poleciala ?? wystarczylo ze mogl ??

pod twoim taka masz?? ale to raczej nie temu dzieci w swiat pojechaly..

zapytam znajomego o jakas 60 ,,on kupuje ,remontuje i sprzedaje,tanio nie bedzie ale pewne...

Od ciebie? Nawet zaplutej marchewki...

9 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

Z kobietami różnie bywa, musisz Piotrze uważać bo może wie że Ty się tym zajmujesz i bierze Cię pod przyslowiowy włos, a może rzeczywiście ma podobna pasję i hobby do Twojego musisz delikatnie to wybadać sprawdzić.

to nowy pracodawcą Cię docenia jak nowa maszynę dostaniesz 👍👍👍👍

Nic nie muszę... 

8 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Tu jest 6x11

Bogaty to firmę sobie weźmie 

To i ja tak właśnie chcę... Niech robią za mnie. Mnie na samą myśl, że mam skręcać, betonować to mam skręt kiszek. Nie znoszę budowlanki wszelakiej. Od sprzątania i malowania pokoju poczynając.

9 godzin temu, dsbh napisał(a):

@Chłoporobotnik nie szukaj. Jacuś Ci igłę załatwi. Jeszcze na miejsce zaprowadzi 🤫.

Od niego to bym nic nie wziął...

Zachmurzone, będzie padać czy nie... Na 9 wypad traktorem z dwukołówką, wywozić do dziury jakieś tam gałęzie, później może się wypogodzi...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Na żadną nie mam zamiaru

Widać było w ostatnich dniach jaki jesteś podekscytowany i masz słowotok. Zygmunt bodaj pierwszy zauważył 

A tak się zarzekałeś, że baby cię nie kręcą😲 

Chłopaki  jak ja poderwę Kalinę zupełnie nie dam po sobie poznać nic a nic😗

Edytowane przez Ajeto
Opublikowano
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

Tragedia z naszym rolnictwe

Raczej z myśleniem u ludzi ... Bo coś się opłacało to nasadzić, i takie są efekty ... Jak widzę ile sadów wiśniowych i porzeczki nasadzono ostatnio w okolicy to się zastanawiam jakie będą ceny w przyszłych latach ... Za drzewko wiśni potrafią po 30zł płacić ...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Z Bezmózgim się umów.

Jeszcze zdrowa jestem na umyśle. 

Przestań mnie tak nazywać. 

Na razie jestem grzeczna ale kiedyś się doczekasz. 

I dyslekcja twoja to będzie najmniejszy problem. 

I i ci nie grożę tylko stwierdzam to co nie uniknione. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
9 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Jeszcze zdrowa jestem na umyśle. 

Przestań mnie tak nazywać. 

Na razie jestem grzeczna ale kiedyś się doczekasz. 

I dyslekcja twoja to będzie najmniejszy problem. 

I i ci nie grożę tylko stwierdzam to co nie uniknione. 

Ja ci chyba kiedy zayebie kopa w jajca, to nie będziesz musiał baby udawac.

• Haha 4
Opublikowano
22 minuty temu, Ajeto napisał(a):

Widać było w ostatnich dniach jaki jesteś podekscytowany i masz słowotok. Zygmunt bodaj pierwszy zauważył 

A tak się zarzekałeś, że baby cię nie kręcą😲 

Chłopaki  jak ja poderwę Kalinę zupełnie nie dam po sobie poznać nic a nic😗

Ty Kowalski to najwyżej co możesz to się przelogować z konta na konto... Baba to baba, od niej zło na świecie... 

Kurła, dalej słońca nie ma, jutro wiatr, Orkanem nie wyjadę... A może by tak Orkan popchnąć w świat i jakąś małą bijakową... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v