Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No to tylko potwierdza co Ci pisałem...

Zmienia się wszystko...i małe prawdopodobieństwo że wróci to...czego byś chciał..

Potrafisz obserwować....sam zobacz co jest...

Wróci ino głód i bieda w d*pę zajrzy... Dobrobyt nie jest wieczny, tak samo jak unia... Gomułka też krzyczał, że "władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy"... I podobnie uważa w robocie przedstawicielka płci żeńskiej... Reaktywowała po dziadkach hodowlę i pole. 

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Teraz, Tomasz0611 napisał(a):

Nawiozą taniego żarcia z Ukrainy i Mercosur i będzie bebech napchany ...

I to zdechnie, czekaj spokojnie. Jeszcze na tym swoim pierdzącym bobie nie ujedziesz, tylko ziemniak, warzywko, mięsko a nie na giełdę czy do sklepu... Nic nowego się już nie wydarzy... 

• Haha 2
Opublikowano
14 minut temu, Michał18 napisał(a):

Bo niektórzy są bardzo naiwni. 🤦🙆

I łatwo połykają haczyk 🤣 

Co tam mówisz Michałku ?

9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czy lubi?

Bym powiedział że unikać prubuje...

Po co śmierdzieć, jak można inaczej...?

Pafnucy 🙆‍♂️ 🤣.

12 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Trza iść pichcić na wieczór i jutro do roboty. W sobotę chyba okazjonalna wycieczka traktorem się szykuje jak nie będzie padać... A coś mi się światła mijania z przodu skończyły... Ciekawe czemu, kable wszystkie całe, stacyjka?

Sprawdź połączenia kabli.

5 minut temu, Ajeto napisał(a):

Michał jest zazdrosny chce ją mieć tylko dla siebie i próbuje wszystkich zniechęcić. To widać gołym okiem normalnie by się tak nie przejmował kto tam siedzi po drugiej stronie

A ja właśnie oglądam Kalinę i tak przy wszystkich świętych mnie naszło, że człowiek obcuje tutaj z awatarami na P na Q na M na K tyle lat i nawet nie wie z kim obcuje. Tak że śpieszcie się kochać dziewczynę bo nie wiecie co tracicie ament (ks. Twardowski)

Na żywo 🤔 :ph34r: ?

@Kallina86 nic się nie chwalisz 🤫.

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

.. I podobnie uważa w robocie przedstawicielka płci żeńskiej... Reaktywowała po dziadkach hodowlę i pole. 

O widzisz. Może jakiś wspólny język byście znaleźli ?

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Najlepsze i najlżejsze zajęcie z całej hodowli tych rogaczy to wyrzucanie obornika

Bo masz po nowszemu...

Jednak smród też wolisz dalej...

Ja nie potrafię zrozumieć jak można kilka metrów od okien domu.

Piotr mówi że mu to nie przeszkadza...

...ale najlepszy jest ...abo już nic...

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

E tam... Jakbym miał może takiego zawracacza w domu to bym to inaczej traktował ale dla nas to normalne... Teraz to już inne czasy ale śmialiśmy się kiedyś z Seniorem, pojechałem do niego wyrzucać spod kur, było jakoś po 16 i mówimy, że jeszcze tak z 15-20 lat temu to o takiej porze wszędzie było słychać tylko kwik, ryczenie i szuranie łopat...

Bo coraz więcej osób na wsi żyje jak w mieście. Produkcja roślinna to jak etat. Kiedyś o tej porze to siedziałem w oborze. Teraz siedzę przed TV a wcześniej układałem z dziećmi LEGO. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

A widziałeś chałupy gdzie okienko do wyrzucania zaraz obok drzwi do sieni? Ja widziałem, dość dawno już ale były takie, drewniane domki.

1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Bo coraz więcej osób na wsi żyje jak w mieście. Produkcja roślinna to jak etat. Kiedyś o tej porze to siedziałem w oborze. Teraz siedzę przed TV a wcześniej układałem z dziećmi LEGO. 

A ja po powrocie z roboty pokręciłem się po chlewie, parnik i wlazłem do swojej nory, teraz do kuchni i do legowiska. Jutro 5.10 wstać.

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Żebyś się nie zdziwił jak sam doczekasz... Mimo, że już stary jesteś...

Wcale taki stary nie jestem i wątpię że doczekam. Tacy jak ty to wyjątki potwierdzające regułe ...

Opublikowano

Dwie stolice zaliczone

Jedna kraju,  druga województwa 

Teraz już w końcu w domu

Ile się wsadza do koperty na chrzciny? 

Co teraz w modzie?

Bo w niedziela ochlapiny a jo dopiro sia dziś ubroł 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Wróci ino głód i bieda w d*pę zajrzy... Dobrobyt nie jest wieczny, tak samo jak unia... Gomułka też krzyczał, że "władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy"... I podobnie uważa w robocie przedstawicielka płci żeńskiej... Reaktywowała po dziadkach hodowlę i pole. 

Ludzie biedni czekają na biedę....by dogonić bogatszych ..

Nie przyniesie nic to dobrego nawet gdyby...

Mojego dziadka już rozkulaczano....jeszcze dwie morgi mi dokupić by powróciło to co było.

Róbmy swoje, a nie patrzmy że ktoś więcej się dorobił ciężkie pracując...

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A ja po powrocie z roboty pokręciłem się po chlewie, parnik i wlazłem do swojej nory, teraz do kuchni i do legowiska. Jutro 5.10 wstać.

Ja się do snu dziś nie szykuje bo o 0:15 strzał w bendix i na północ, tam przepakować i na południe. Spanie będzie we Francji 

Opublikowano
8 godzin temu, Bezduszna napisał(a):

Książkę piszesz🤔

Skoro żony zaglądają tutaj o czym piszą ich faceci to odwrotnie chyba też to działa ? Mylę się ?

@malaczarna miastowy czyta o czym się tutaj pisze ? Czy to tylko działa w jednym kierunku ?

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Bo masz po nowszemu...

Jednak smród też wolisz dalej...

Piotr mówi że mu to nie przeszkadza...

...ale najlepszy jest ...abo już nic...

Ciekawe kto 🤔 ?

1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

To mi do szczęścia niepotrzebne. Zdrowie i pieniądze, nic więcej.

Ale zawsze się możesz poglądami wymienić.

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Ciekawe kto 🤔 ?

Oj wiesz dobrze...co będę tu...

... na każdy wie...

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Szlag by trafił takie życie... 

Kasa Panie....kasa....to dziś najważniejsze....

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Szlag by trafił takie życie... 

No każdy lubi co innego. Ja jak czasami chęć tracę to pomyślę jak wstawałem co dzień o 6 na ranny uduj i nie chęć przechodzi. 

Edytowane przez 6465
  • Like 2
  • Haha 1