Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

2 tygodnie temu sprzedawałem za średnio mięsne 😀Hf 580kg i610 netto waga po 16,2 zł brutto dostałem.....

Na zakupy tygodniowe i podstawowe opłaty, telefon, podatek....dobre i to... ale jeździ przede wszystkim się spotkać z koleżankami.....

..  I tu Cię boli 🤣🤣🤭

Nałóg 🤔😁

Opublikowano
26 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Zara otworzą moya w łomazach 

Będzie b0 w on P0wer

Będziem tankować w aplikacji jak będą rabaty do wzięcia

Stacja MOYA dobra, jak w Radzyniu jestem to właśnie na wisznickiej tankuję i punkty zbieram, fajne chłopaki tam pracują zawsze mi jakieś piwo w promocji opchną 😁

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

..  I tu Cię boli 🤣🤣🤭

Nałóg 🤔😁

Dla niej tak.... nawet jak szczyt rwania malin....

Na ziemniakach zrobiłem interes....w CN kupowałem po 320 a teraz sprzedaje po 12zl za 15kg 😡😡😡 dobrze, że nie dużo nasadzone... trzeba powoli przyzwyczajać bydelko do diety ziemniaczanej....

Opublikowano
50 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Ja też nie mam nic przeciwko nim, ale niech też się z tym tak nie obnoszą 

Jeśli mówisz że nie masz nic przeciwko nim to powinieneś szanować to co ktoś robi. Jeśli jest jakieś ale to znaczy że ich nie szanujesz wcale 

Sam sobie przeczysz. 

Takie jest moje zdanie 

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Wiesio80 napisał(a):

Dla niej tak.... nawet jak szczyt rwania malin....

Na ziemniakach zrobiłem interes....w CN kupowałem po 320 a teraz sprzedaje po 12zl za 15kg 😡😡😡 dobrze, że nie dużo nasadzone... trzeba powoli przyzwyczajać bydelko do diety ziemniaczanej....

Dla mnie jeden z najlepszych sezonów... Wypchnąłem po 2zł 4,5 tony. Wczesnych po 2,50 ponad tonę. Zostało na zimę z 700 kilo dla tych co biorą po trochu. 400 kilo dla siebie i reszta na parnik. W przyszłym roku nie wiem ile posadzę, chyba trochę mniej a później jeszcze mniej bo na poczet pszenicy i bobiku będzie mniej miejsca na ziemniaki.

Poidło 15l 72zł, ogłupieli.

Edytowane przez Chłoporobotnik
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Po prostu stwierdziłam fakt.

Jesli się tak podchodzi to znaczy że każdego się toleruje tylko zawsze będzie jakieś ale a te ale zamienić w nietolerancję danego człowieka jest bardzo szybko zamienić 

Opublikowano
25 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Jesli się tak podchodzi to znaczy że każdego się toleruje tylko zawsze będzie jakieś ale a te ale zamienić w nietolerancję danego człowieka jest bardzo szybko zamienić 

Tolerować, a pozwalać na wszystko, no trochę coś innego...

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

To lepiej zakłamać rzeczywistość i udawać że jest inaczej

Władek w tęczowych gumofilcach teraz będzie dbał między innymi o to środowisko

• Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No czasami nie masz innego wyjścia niż forma tolerowania... Niech sobie są, zawsze byli, dopóki się z tym nie obnoszą to ja nie mam zastrzeżeń. Tak samo jak parki czy małżeństwa hetero, byleby się nie obnosili to niech se są.

Pada dalej. 

Opublikowano
Godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Tylko że jeśli chodzą po świecie mniejszości powinniśmy także patrzeć na nich w taki sposób że to też są ludzi im też od życia się to samo należy co większości ludzi. A nie mamy wybierać co im wolno a co nie. 

Wychodzi na to że jesteśmy za tym aby był podziel ludzi na lepszy sort i gorszy sort. To tak nie nie powinno działać 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v