Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Dlatego sam się strzyge i mam wywalone jak szlachcic. Po co placić komuś za coś co możesz zrobić samemu?

Ty orzesz na swoim polu sam czy wynajmujesz kogoś?

No widzę tu pewne różnice.

Orkę widzę jak się obejrzeć...a strzyc się tak samemu tył....trudniej trochę...

No chyba że na jajo...

Zresztą...czy to aż tak dużo ..raz na dwa miesiące...zapłacić...no nie wydaje mie się...

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, jacor73 napisał(a):

Dlaczego chore, obłożenia 100% na bank nie ma,zus'y, utrzymanie czy wynajem lokalu też swoje kosztuje. U mnie 40 ale niecałe 20 minut schodzi, 3 na godzinę to jest 120 zł na godzinę i wg mnie to nie jest jakaś zawrotna suma przy własnej działalności gospodarczej.

Ja mówie o zwykłym opitoleniu maszynką w 5 minut.

• Confused 1
Opublikowano
41 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Taki właśnie jest bogaty. Grosz do grosza a będzie kokosza🤣

Ja też sam się strzyge.

za dzieci też trzeba zapłacić to juz się robi kilka głów na miesiąc.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Maszynkę za 80 zł kupiła gdzieś w przecenie a już może 50 razy strzygła czyli wystarczy ostrtrzyc dwa razy i cena sprzętu się zwraca w rolnictwie kupić jako maszynę dwa razy w polu przyjechać to się nie zwróci

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
13 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak z tyłu skracasz?

Jakoś daję radę przy lustrze ale przeważnie na jedną długość tnę to najłatwiej. No to dobranoc Zbyszku i pozostali koledzy 🙋🥱

Opublikowano
Teraz, Michał18 napisał(a):

No to dobranoc Zbyszku

No to ci..pa...🙋

Teraz, szymon09875 napisał(a):

A tam gadasz. 

Jak wyjdę od fryzjera to aż się sam sobie dziwię jaki ja ładny chłopak jestem 🤣

Oooo..i to jest dobre podejście,..a nie narzekają.... bo drogo...

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak ostrzy takie maszynki?

Wiem pomyliłem się bo do mikrofonu mówię i źle napisało ale 50 razy bez ostrzenia można ogolić i nadal bierze elegancko nic nie szarpie a ostrzy to pewno się tam gdzie ich te nożyki do maszynki do mięsa

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No to ci..pa...🙋

Oooo..i to jest dobre podejście,..a nie narzekają.... bo drogo...

A raz na jakiś czas to i 120 płacę,  wtedy i masaż głowy i szklaneczka whiskey jak się chce. A co sobie żałować 🤷

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie używam lustra w zasadzie... Czy taki ładny? Nie wiem, kiedyś mi mignąłeś na fb, chłop jak chłop... 

Całe szczęście 🤣

• Like 2
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v