Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Ty się nie śmiej... 🤭

Gdzież bym śmiał 🤷😀

1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Nimom dywanów 🤷‍♂️

Radek Ci pożyczy😊

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ale jakieś żarło trza przygotować i posprzątać w jaskini.

A to w zimę masz ?? Bo jak latem to rozpalasz grilla, stawiasz stół na zewnątrz, jakieś uda, skrzydła z kury wrzucasz, ewentualnie paczkę kiełbasy kupisz a co się opijesz to twoje ;) 

Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

I cały czas ryczał jak to źle i niedobrze ... Pełno nowego sprzętu, co roku kilka hektarów, mieszkanie i nadal źle i niedobrze, no chyba jakieś szkolenie u sadowników z Grójca przeszedł, tamtym też cały czas źle i niedobrze ...

Cały czas w rolnictwie mu źle, ale jak hektary do kupienia to pierwszy w kolejce ... Po co to kupować jak tak się nie opłaca ... Mi jak się zboże nie opłaca to ziemi pod zboża nie kupuję, interesują mnie tylko pola blisko gospodarstwa gdzie podciągnę sobie nawadnianie i zasadzę coś opłacalnego ... Że ten hektar to się rok albo dwa lata spłaci a nie 20 albo 30 ...

Prawie każdy narzeka i ......robi swoje dalej. Co w tym dziwnego ?

2 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Coś dla was🤣 Dużej mierze jest w tym dużo prawdy 

Screenshot_20251004-121139.Newsweek.png

Screenshot_20251004-121526.Newsweek.png

Screenshot_20251004-121516.Newsweek.png

Screenshot_20251004-121505.Newsweek.png

Screenshot_20251004-121454.Newsweek.png

Screenshot_20251004-121441.Newsweek.png

Screenshot_20251004-121431.Newsweek.png

Screenshot_20251004-121424.Newsweek.png

Screenshot_20251004-121404.Newsweek.png

Screenshot_20251004-121354.Newsweek.png

Screenshot_20251004-121327.Newsweek.png

Screenshot_20251004-121139.Newsweek.png

Jakie jest Twoje zdanie na ten temat ? Może coś od siebie napiszesz ?

Chciałbym to bym kupił, tylko nie wiem czy mi potrzebny ;) Coraz bardziej się zastanawiam. Jakoś coraz mniej tych kilometrów z roku na rok robię.

Starość 🤔 ?

A jak on mnie bobek to było dobrze ... Ostatnio się zrobił taki jęczący PiSior któremu wiecznie źle i niedobrze, kiedyś był inny ...

Ma inne zdanie jeżeli chodzi o politykę nie pasujące do głównego nurtu. I co z tego ? 

Godzinę temu, szymon09875 napisał(a):

Cicho!!! cicho !!! Cisza!!! Ja mówię!

Łożyska w owijarce pękli!

38 minut temu, slawek74 napisał(a):

W samochodzie mi silnik kiedyś wyskoczył a koło w zetorze nakrętka wału koła w zwolnicy i chciało odjechać...

Widzę że nowa tradycja powstanie za chwilę 🤫.

U mnie w tym roku tylko hydraulika padła. Oczywiście w trakcie robót. Jak stoi to się nic nie psuje. Dziwne 🙃.

25 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Urodziny? Jak dla mnie głupota to świętować... Na szczęście o moich już nikt nie pamięta i nie muszę nikogo odprawiać.

Wszystkiego najlepszego. Tak na zaś, gdybym przeoczył 😁. Możesz nie dziękować 🤫.

14 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ale jakieś żarło trza przygotować i posprzątać w jaskini.

Po co ? 

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Starość 🤔 ?

W tym roku to raczej choroba, od połowy kwietnia do połowy sierpnia się na motocykl za bardzo nie nadawałem z tym cewnikiem w środku, co to za przyjemność jak co 20-30km musisz się zatrzymać na postój ... Bo tak to działało, jak motocykl drży, to mnie ten cewnik podrażniał w środku, i mózg myślał że pęcherz jest pełny ...

Opublikowano
2 godziny temu, Popier96 napisał(a):

To jak taki bamber to niech przestanie płakać. Bo takiego płaczka to na tym forum chyba nie było jak on 😂. Ludzie na gospodarstwie chcieliby w rok zainwestować tyle co przeciętny człowiek przez pół swojego życia. Taka prawda. 

jakiś problem ? 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał(a):

I cały czas ryczał jak to źle i niedobrze ... Pełno nowego sprzętu, co roku kilka hektarów, mieszkanie i nadal źle i niedobrze, no chyba jakieś szkolenie u sadowników z Grójca przeszedł, tamtym też cały czas źle i niedobrze ...

Cały czas w rolnictwie mu źle, ale jak hektary do kupienia to pierwszy w kolejce ... Po co to kupować jak tak się nie opłaca ... Mi jak się zboże nie opłaca to ziemi pod zboża nie kupuję, interesują mnie tylko pola blisko gospodarstwa gdzie podciągnę sobie nawadnianie i zasadzę coś opłacalnego ... Że ten hektar to się rok albo dwa lata spłaci a nie 20 albo 30 ...

za dużo kredytu i psychika siada ...tacy maja nabrane w bankach ze glowa boli a potem nie potrafia normalnie funkcjonowac jak przychodzi gorszy rok 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

za dużo kredytu i psychika siada ...tacy maja nabrane w bankach ze glowa boli a potem nie potrafia normalnie funkcjonowac jak przychodzi gorszy rok 

Tylko jako gorszy rok ?? Z porzeczki spokojnie nadrobił tańsze ziarko i jeszcze zostało ...

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał(a):

nawet cieplo  ..

u nas dopiero zaczynamy sezon siewow..

ci co siali we wrzesniu juz dawno nie gospodarza..

tobie zostalo tylko odejscie..na motorku

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst

i tak we wszystkich POzycjach brzuch by ci przeszkadzał 

• Haha 5
Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Zbyszkowi by pożyczył mi nie🙄🤭

...bo ja to tylko bym...się kajtnął...

27 minut temu, 6465 napisał(a):

Tak z ciekawości, czytał to ktoś? O czym ta telenowela?

...czytać?

...to się nie opłaca...tego...🤣

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ja swoje zdanie o tym artykule  zatrzymam dla siebie 

Nalegam. Po to jest forum aby przedstawić swoją opinię. Tym bardziej że sama wrzuciłaś ten tekst, to teraz się ustosunkuj do niego. 

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, Bogdan_ja napisał(a):

Co za menda...

Obrażać wtedy jak kogoś nie ma...

Możesz jakoś udowodnić że to przez kredyty, czy tylko natura chieny się odezwała...

Twuuuu...🤢

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał(a):

No i mamy weekend Ladies and Gentleman 🤷

IMG_20251004_164254044_MFNR.jpg

Pospiesz się bo zima idzie 🤫.

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Co za menda...

Możesz jakoś udowodnić że to przez kredyty, czy tylko natura chieny się odezwała...

Twuuuu...🤢

Pewnie bazuje na własnych doświadczeniach. Chyba, że ma szklaną kulę :ph34r:.

Opublikowano
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Co za menda...

Twuuuu...🤢

Chce rozpętać kolejna awanturę a ty mu tylko to ułatwiasz 

8 minut temu, dsbh napisał(a):

Nalegam. Po to jest forum aby przedstawić swoją opinię. Tym bardziej że sama wrzuciłaś ten tekst, to teraz się ustosunkuj do niego. 

Już powiedziałam NIE i to powinno ci wystarczyć 

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Chce rozpętać kolejna awanturę a ty mu tylko to ułatwiasz 

Bo jakos nikomu to nie przeszkadza...

Wszyscy w żałobie po stracie, ale nikt nie zareaguje na bezpodstawne zarzuty.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Co za menda...

Twuuuu...🤢

Nie ma co na pazdziocha zwracać uwagę. On karmi się obrażaniem innych i sprawia mu przyjemność. Nie zwracać uwagi na te wpisy i zdechnie z głodu. 

Opublikowano
5 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

a ktos cos tu pisal  do niego ze taka afera 🤣

moze skumał ze nie ma sensu tracic czas na af ...🤪

Opublikowano
12 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Już powiedziałam NIE i to powinno ci wystarczyć 

Czyli nie masz własnego zdania i nie umiesz bronić swoich poglądów ?

9 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czasami lepiej nic nie mówić. Agrest sobie poradzi. Wiedzą i osiągnięciami prześcignął wielu z forum i nie chwalił się tym zbytnio.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v