Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

33 minuty temu, konteno napisał(a):

Stary beton skuwałeś ?Drzwi zamykaj i jakąś nagrzewnicę włącz. Sitkiem drobnym kuchennym można cement na wierzch dać sypać tam gdzie woda wychodzi to dobra skorupa twarda bedzie . 

Im dłużej schnie tym mocniejszy.

5 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

gdzie byłeś w jakiej czesci?

Raz tam gdzie wszyscy-  Antalya gdzieś ich okolice, a drugi raz na kilka dni w Stambule.

do Bodrum się wybieram i dlatego pytam

Opublikowano
20 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Wstawać chłopy 😉 

Nie ma to jak u siebie na gospodarstwie. Można pracować kiedy się chce 🤭 

IMG_20250927_053032.jpg

Dziecko płacze ,to wymyślił uprawkę ,byle gdzie ,aby z chałupy 😔ach ta młodzież 😔,ale z drugiej strony ,to pracuj i pomnażaj gospodarkę ,wszak to Ty będziesz płacił na moją emeryturę  😁:|;)

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
13 minut temu, kizak napisał(a):

Dziecko płacze ,to wymyślił uprawkę ,byle gdzie ,aby z chałupy 😔ach ta młodzież 😔,ale z drugiej strony ,to pracuj i pomnażaj gospodarkę ,wszak to Ty będziesz płacił na moją emeryturę  😁:|;)

O 3 chciałem jechać ale mnie kobita nie puściła 🤭

• Confused 2
Opublikowano
9 godzin temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Byk...

A z pod to może jesteś...

Taa 🤣🤣🤣 żółty cielak 🤭😁

9 godzin temu, radekz200 napisał(a):

ooo kurła ja dumałem jutro przetrzymać je na sianku kuku i treściwej a w niedzielę już paszowoz, drogo mnie będzie kosztować ta impreza 

A gdzie teraz stoją 🤔 na zewnątrz wozu nie umiesz wysypać 🤔🤦

Opublikowano
7 godzin temu, wojtal24 napisał(a):

do Bodrum się wybieram i dlatego pytam

Po przeciwnej stronie byłem - na Kosie:). Jak miasto takie turystyczne i duży hotel to co tam- nażresz się napijesz, pomoczysz w wodzie i tyle.

Zasady takie jak wszędzie - uważać na kase i telefon, nie wdawać się w zaczepki z innymi i jak coś kupujesz to pytać najpierw o cene.

Dobre podróbki adika i nike można kupić :) - brać tylko te z wystawy.

Turasy to tacy pośredni mentalnie pomiędzy brudasami powiedzmy z egiptu, tunezji a grekami.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Na razie w domu ciepło, ale po niedzieli będzie trzeba przepalić w piecu.

U mnie się rozpalił...

Przymrozku nie widać, ale coś ze dwa stopnie na zewnątrz..

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

U mnie się rozpalił...

U mnie niby w nocy pokazuje że powinien się rozpalić, ale dni słoneczne i w domu jakoś w ciągu dnia się nagrzewa i już nie pokazuje że powinien pracować. 

Opublikowano

No nic...

Cza jechać do miasta ten opał zawieźć....

..miensa kupić ..

...do sklepu zajrzeć...

Dziś się na cmentarzu odprawia msza wieczorem...a jeszcze kartofle cza by zwalić z fury...

...kurna....emocjonujący dziś dzień ..🙆

Opublikowano

Jakoś dzień czy dwa dni temu Jacuś napisał o rozpalaniu w piecu to hejtowsliscie jego chałupę a tu już piece się rozpalają. To te chałupy podobne jak Jacusia 🤔

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, 6465 napisał(a):

Jakoś dzień czy dwa dni temu Jacuś napisał o rozpalaniu w piecu to hejtowsliscie jego chałupę a tu już piece się rozpalają.

W nocy brakuje jednego stopnia do zadanej temperatury, niby wykazuje potrzebę rozpalania ale na razie to nie ma sensu ...

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Jakoś dzień czy dwa dni temu Jacuś napisał o rozpalaniu w piecu to hejtowsliscie jego chałupę a tu już piece się rozpalają. To te chałupy podobne jak Jacusia 🤔

Gorsze...albo zimniej jest...

Dawno pisałem że się rozpala...u mnie...

Czasami aby wodę podgrzać ..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v