Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Michał18 napisał(a):

Mi tam nie przeszkadza Bogdan każdy ma prawo pisać. Ma swój styl pisania ale ma też dużo wiedzę ogólną  i pieniądze i to się ceni.

Ale niewierzący i nie lubi PiS...to też co odpowiada?😆

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Elon napisał(a):

A może Ty byś pokazała? W końcu będziemy wiedzieć co sobą przedstawiasz.

Ja nie pokazała 🤣. Już jedna burza była z moją ręką to mi wystarczy.

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

Ja tam lubię cztery koła. Na głowę się nie leje, radia można posłuchać.

Z dwóch kół to tylko rower. Na motor ani ładunku żadnego nie weźmiesz i na łeb leje... Za darmo bym tego nie chciał... Pamiętam szał na kartę motorowerową, wszyscy się na to rzucili, dwóch nas tylko z klasy na to nie poszło. 

Opublikowano
5 minut temu, Michał18 napisał(a):

Mi tam nie przeszkadza Bogdan każdy ma prawo pisać. Ma swój styl pisania ale ma też dużo wiedzę ogólną  i pieniądze i to się ceni.

Możesz mu i buziaka dać. Mnie to pier**li. 

• Haha 7
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Na motor ani ładunku żadnego nie weźmiesz i na łeb leje

No jak żadnego ładunku?

Kufry są od tego...a jeździ się w dobra pogodę, to się nie leje...i łatwiej wszędzie dojechać, zaparkować...

I naprawdę 20 razy więcej się widzi niż jadąc autem...

..o autokarze to nawet nie wspomnę....bo to jak by trumną jechał...

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
6 minut temu, malaczarna napisał(a):

Se może. 75% LM.

A śwagier 100% :ph34r:.

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Zestaw audio do kasku i też sobie radia posłuchasz ;) 

Nie znam się. Motory mnie nie interesują i ogólnie nie przepadam za motoryzacją.

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

No jak żadnego ładunku?

Kufry są od tego...a jeździ się w dobra pogodę, to się nie leje...i po żywiej wszędzie dojechać, zaparkować...

A worek kredy wrzucisz? Albo ze dwa worki ziemniaków? Raczej nie... A jak mam jeździć tylko w dobrą pogodę i to tylko przeważnie po to żeby się przejechać to dziękuję. Wolę rower na zakupy spożywcze albo piechotą iść a dalej i po coś grubszego to autem. 

Opublikowano
8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ale niewierzący i nie lubi PiS...to też co odpowiada?😆

A ochrzczony 🤔:ph34r: ?

3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No jak żadnego ładunku?

Kufry są od tego...a jeździ się w dobra pogodę, to się nie leje...i łatwiej wszędzie dojechać, zaparkować...

To zależy z jaką prędkością jedziesz.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

A worek kredy wrzucisz? Albo ze dwa worki ziemniaków? Raczej nie... A jak mam jeździć tylko w dobrą pogodę i to tylko przeważnie po to żeby się przejechać to dziękuję. Wolę rower na zakupy spożywcze albo piechotą iść a dalej i po coś grubszego to autem. 

No ale pleciesz...

Rowerem się da, a motocyklem nie....no wes pomysł jak pleciesz...

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

No ale pleciesz...

Rowerem się da, a motocyklem nie....no wes pomysł jak pleciesz...

No i mam za paliwo płacić do motora żeby sobie przywieźć parę przypraw? Głupota... Czego nie rozumiesz? Do sklepu kilometr niecały... Raz na 2-3 tygodnie to na piechotę albo rowerem. Motorem jechać do roboty jeszcze większa głupota bo jak ulewa się zrobi? Nie ma jak auto na dalszy wyjazd albo przewóz czegoś...

• Like 1
Opublikowano
50 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Ogarek pierwszy próbował wbijać do Meg pod pozorem pytania o wiatę jakby nie dało się na ogólnym. Taka prawda i jak to pisze ogarek tego nie przeskoczysz żebyś pękł😲😂

Bo ja nie idę na łatwiznę i nie podrywam mężatek choć tobie akurat się nie udało- odosobniony przypadek🤣 tylko stare panny które dlatego są starymi pannami źe wszystkie ich związki skończyły się klapą. I teraz zapobiegają żeby nie zostać znowu zranione. Co ci będę pisał sam wiesz jak jest, sam tak stwierdziłeś😂

Cycelka podhalańska ci została tylko, ty już nic innego nie znajdziesz.   xD

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

się napić

Też kosztuje.

Po za tym...pieniądze na paliwo do motocykla, to tak naprawdę grosze...

Patrzyłem to od wiosny coś około 3500 zrobiłem...to co se zobaczyłem, co pojeździłem....warte dużo więcej...

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Zgodną z przepisami, szybciej nie wolno przecież ;) 

Oczywiście 🤫.

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

No i mam za paliwo płacić do motora żeby sobie przywieźć parę przypraw? Głupota... Czego nie rozumiesz? Do sklepu kilometr niecały... Raz na 2-3 tygodnie to na piechotę albo rowerem. Motorem jechać do roboty jeszcze większa głupota bo jak ulewa się zrobi? Nie ma jak auto na dalszy wyjazd albo przewóz czegoś...

Paliwo paliwem ale po części masz rację. Auto to całoroczny pojazd a motor jest dla hobbystów, którzy to lubią. Zresztą rower również.

Opublikowano
Teraz, dsbh napisał(a):

Paliwo paliwem ale po części masz rację. Auto to całoroczny pojazd a motor jest dla hobbystów, którzy to lubią. Zresztą rower również.

Rower to jak blisko gdzieś i nic wielkiego nie trzeba przywieźć bo paliwo nic nie kosztuje.

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

Rower to jak blisko gdzieś i nic wielkiego nie trzeba przywieźć bo paliwo nic nie kosztuje.

Co kto lubi. Ja lubię 4 koła. Nawet jak jest blisko.

Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Dla mnie prócz zdrowia nie ma nic ważniejszego. 

Jedyna przyjemność to zjeść i się napić.

Tak na drugi dzień po spożyciu, nie masz kaca i możesz jeść ?

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

@Chłoporobotnik uważaj tam jak pijesz, żebyś nie przeszedł terapii xD 

Może być zdjęciem przedstawiającym 2 osoby i tekst „TERAPEUTA: JAK tO SIE STAŁO. ŻE UWOLNIŁ SIĘ PAN OD TRWAJĄCEJ WIELE LAT CHOROBY ALKOHOLOWEJ w CİĄGU JEDNEJ DOBY? JA: NIE MOGĘ POWIEDZIEĆ”

Nie boję się takich rzeczy.

1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Tak na drugi dzień po spożyciu, nie masz kaca i możesz jeść ?

Kaca to ja w życiu nie miałem. A jak wypiję mniej to tym bardziej mi się jeść chce. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v