Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tylko najgorsze jest to, że ten fakt tobie podobnym odpowiada. I to jest najgorsze. 

Wasza niechęć do powiększania areału wychodzi bokiem. U nas z tych co zostali ziemi nikt nikt na budownictwo przeznaczyć  nie chce. 

Opublikowano
3 godziny temu, Bezduszna napisał(a):

Nie uzbierałeś ile trzeba? 

Jak to możliwe? 

A u ciebie widać że zero w skarbonce 🤣

Pieniądz taki się skleja więc może okazać się że jest to mniej niż w rzeczywistości jest. Trzeba na niego uważać. Szybko może się okazać że stracimy na nich więcej niż na tych co są już w użyciu. 

Chcesz pożyczyć 🤔🤭

Opublikowano
14 minut temu, Leszy napisał(a):

Wasza niechęć do powiększania areału wychodzi bokiem. U nas z tych co zostali ziemi nikt nikt na budownictwo przeznaczyć  nie chce. 

Przede wszystkim u nas sprzedaż ziemi pod rolnictwo nie istnieje... Tylko dzierżawy. Ba, mało razy było tak, że pole oddali w dzierżawę a potem jakiś kawałek odbierali pod sprzedaż pod budowę. 

Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał(a):

Zaraz przeinwestuje gospodarke

IMG_20250918_082921.jpg

Nie opłaca się 🤭

4 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Czy czuć?

No jak piniądz prosto z drukarni, to czuć...🤷

Znajomy co mi robi usługi jak w ciągnikach ceaty pozakładał to waliło ,,chiną,, 🤪

Opublikowano
Godzinę temu, Belaruss820 napisał(a):

Jak przez skrzynie podnieść? Ta dźwignia też nie reaguje co po prawej od żółw zająć 

Teraz w sumie mam lepsze zajęcie 

IMG20250919135202.jpg

To najpierw sprawdź czemu ona nie reaguje. Może kółek wypadł? A możesz jeszcze spróbować lewa dźwignia, czyli ta od WOM na czwartą pozycję (czyli na samej górze), jedynka i w trakcie jazdy powinien podnieść, jeśli to zerwany napęd pompy na niezależnych. Kiedy tak zrobisz będzie chodził napęd na zależnych 

55 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Fajnie tu macie, że macie się do kogo ślinić

Musicie dbać o Panią, żeby nie uciekła🤣

Wrzucę kamyczek do Twojego ogródka 👇

https://www.facebook.com/share/r/1AT6ZgnFPE/

🤭

• Haha 1
Opublikowano
53 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Widzę że skorzystał Pan z mojej rady i był u proktologa

Lepiej nie żartować z takich rzeczy to wcale nie jest śmieszne

Śmieszne to są twoje amory z Karolem i Kwasim😂

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Lepiej nie żartować z takich rzeczy to wcale nie jest śmieszne

Śmieszne to są twoje amory z Karolem i Kwasim😂

Właśnie gdzie tam się podziewa mleczny książę? 

12 minut temu, Qwazi napisał(a):

To najpierw sprawdź czemu ona nie reaguje. Może kółek wypadł? A możesz jeszcze spróbować lewa dźwignia, czyli ta od WOM na czwartą pozycję (czyli na samej górze), jedynka i w trakcie jazdy powinien podnieść, jeśli to zerwany napęd pompy na niezależnych. Kiedy tak zrobisz będzie chodził napęd na zależnych 

Wrzucę kamyczek do Twojego ogródka 👇

https://www.facebook.com/share/r/1AT6ZgnFPE/

🤭

Pozdrowienia od małżonka mojego dla Pana

23 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Nie opłaca się 🤭

Znajomy co mi robi usługi jak w ciągnikach ceaty pozakładał to waliło ,,chiną,, 🤪

Moje ostatnie zapasy.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tylko najgorsze jest to, że ten fakt tobie podobnym odpowiada. I to jest najgorsze. 

Ja planu nie uchwalalem..

To piach 5 klasy

37 minut temu, Leszy napisał(a):

Milion za ha i na kolanach byś do notariusza szedł 🤣

21 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Przede wszystkim u nas sprzedaż ziemi pod rolnictwo nie istnieje... Tylko dzierżawy. Ba, mało razy było tak, że pole oddali w dzierżawę a potem jakiś kawałek odbierali pod sprzedaż pod budowę. 

Nawet rolne zaczęli sprzedawać działkowcy 

19 minut temu, Qwazi napisał(a):

https://www.facebook.com/share/r/1MkH41ZBeS/

Kolor ciapka mi trochę nie pasuje 🫣

A że rodzice się zgodzili i kuratorium??

Opublikowano
47 minut temu, Leszy napisał(a):

kiedyś kosiłem bizonem u goscia w miescie łochów 22 hektary miał ojcowizny co roku od 20 lat kilka działek sprzedaje zostało mu juz kilka h swojego a zieme orna dzierżawi , drugi już tak samo w tym miescie kilka lat temu 10 h podzielil i co roku kilka działek sprzedaje teraz po 180 zł za metr a dzierżawi okolo 70-80 ha 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, malaczarna napisał(a):

Pozdrowienia od małżonka mojego dla Pana

Dziękuję. Proszę i jego pozdrowić 😊

25 minut temu, slawek74 napisał(a):

Czemu 🤔 żółte najładniejsze 🤗

Bo Piotrowa czerwona🤷

13 minut temu, jacus napisał(a):

A że rodzice się zgodzili i kuratorium??

A nie zbierałeś nigdy kartofli za gówniarza? Dla takich przedszkolaków to jest mega wycieczka

Chociaż moje najmłodsze szczęście, jak pojechało ze mną słomę turlać i jej powiedziałem nieopatrznie, że z 5 belek zrobimy, to po wyrzuceniu piątej belki z komory wydała rozkaz "wystalcy, wlacamy"🤷

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
12 minut temu, Qwazi napisał(a):

Bo Piotrowa czerwona🤷

A nie zbierałeś nigdy kartofli za gówniarza? Dla takich przedszkolaków to jest mega wycieczka

Chociaż moje najmłodsze szczęście, jak pojechało ze mną słomę turlać i jej powiedziałem nieopatrznie, że z 5 belek zrobimy, to po wyrzuceniu piątej belki z komory wydała rozkaz "wystalcy, wlacamy"🤷

Czerwony to dla Fergusona i zetora....

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

Się lato zrobiło 

Siarczan magnezu z sąsiedniej gminy droższy niż ten spod Poznania 

Gdybyś ty te domy stawiał to by żadnego problemu nie było.

Po takim nieudaczniku szybko by się rozleciały 😂

Czytać umiesz ale gorzej ze zrozumieniem tekstu

Ja stwierdzam fakt..

Na szczęście ludzkość nie składa się z takich mędrców jak ty

A we wsi wszyscy zdrowi?

Mam takie i takie..pełna guma jest dużo gorsza 

W jeden dzień 2 w powiecie do piachu poszło 

Jak zostanie impotentem jak ty..

Znowu lumpy się pod sklepem śmiały? Może lepiej jedź do biedronki..tam mogą cię nie znać i nie będziesz pośmiewiskiem.

Dobrze że ty udacznik 🫣

Eh boli cię dupsko widzę 🤣

• Haha 1
Opublikowano

Piękna pogoda wiatr ucichł..

Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Bo Piotrowa czerwona🤷

Ja swoich i cudzych się dość nazbierałem.

Na zwykłą wycieczkę musi być zgoda rodziców a co dopiero na taką akcję..

56 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Dobrze że ty udacznik 🫣

Eh boli cię dupsko widzę 🤣

Jeśli ciągle myślisz o mnie to chyba ciebie boli..na wyjeździe tylko koledzy🤣🤣🤣

Rozwaliles cos już dzisiaj??

Opublikowano
2 godziny temu, Kowalsky30 napisał(a):

Fajnie tu macie, że macie się do kogo ślinić

Musicie dbać o Panią, żeby nie uciekła🤣

Pisząc i tak nie poru****ą . 

Ale gdyby się spotkali to już mogło by dojść do czego 🫣

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, Michał18 napisał(a):

Pisząc i tak nie poru****ą . 

Ale gdyby się spotkali to już mogło by dojść do czego 🫣

Z pisania już tylko o jeden krok

Zresztą kto ich wie, czy się już nie ru spotykają

• Like 1
Opublikowano
50 minut temu, jacus napisał(a):

Rozwaliles cos już dzisiaj??

Byś miał zdrową psychikę to bym ci ją zniszczył. Niestety w gównie się taplać nie lubię 🤷

51 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A ty poruchałeś coś w tym roku ?? Bo ciągle gadasz o tej impotencji to rurka pewnie permanentnie miękka xD

Patrząc na jego zachowanie to śmiem twierdzić że jemu to do ruchania nie potrzebne. On raczej biernie bierze udział. To ewidentny masochista. 99% ludzi tu uważa za bajkopisarza i nieudacznika, czyta o tym kilka razy dziennie a mimo to dalej pisze te dyrdymały o swej potędze 🫣

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

A do czego to służy? Nigdy czegoś takiego nie widziałem...

Kopaczka do ziemniaków. Polska. Konna przerobiona na ciągnikową.

Edytowane przez Krzysztof81
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v