Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Dwie, trzy stówki możesz dodać 

I ważyła 120 kg🤷... zapewne 

Ważyła tyle ile ktoś za nią zapłacił

Co z tego, że twoje mają 120 jak sprzedajesz soltysowi😂 

Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał(a):

Dwie, trzy stówki możesz dodać 

Według OLX można wołać 2 tys. a ile kto z tego urwie to inna sprawa.

3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

Trzeba zacząć od tego, że nie byłoby takiego castingu🤷...

Po drugie to Łorawiok jest u Moniki na pewno zdyskwalifikowany... dożywotnio...bo jest mega delikatny, subtelny, męski i ... wogóle 🤭

Tylko skąd ona może wiedzieć jak on wygląda ? A może by jej wpadł w oko :ph34r: ?

Opublikowano
32 minuty temu, dsbh napisał(a):

Tak nie do końca. Swego czasu stałem się posiadaczem psa. Młody, mały piesek, pół roczny, tak mówili. Facet mi przywiózł ciele, któremu trzeba było ponad miesiąc czasu kołkiem jedzenie podsuwać bo strach było podchodzić. A okazało się że w czasie zabawy w porzednim domu za bardzo się rozszalał a mieli małe dzieci i dlatego chcieli go wydać. Był u mnie do końca ale  dzięki niemu wyleczyłem się z psów a tym bardziej dużych. Trzeba poświęcić masę czasu dla takiego psa a i tak się nie słuchał.

Dlatego "prezenty" najlepiej sobie samemu kupować.

Ile czasu tą tonę zaprawia ?

Nie powiem ci dokładnie ale około 10 ton zrobiliśmy w ponad 4 godziny

20 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Może któraś umyła by mi szybkę 🫢

20250915_151321.jpg

Ale ty masz te fajne działki wszędzie między drzewami , gałęzie tylko jebią o lusterka

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, dsbh napisał(a):

Tylko skąd ona może wiedzieć jak on wygląda ? A może by jej wpadł w oko :ph34r: ?

Tego nie wie nikt...poza tym, że prawdopodobnie nie jest łysy i nie ma niebieskich oczu, bo te 176/ 73 to takie jakieś...mało wiarygodne raczej 

Opublikowano
12 minut temu, dsbh napisał(a):

Według OLX można wołać 2 tys. a ile kto z tego urwie to inna sprawa.

Nie sprzedawałem byczków w tym roku i się zbytnio nie interesuję tematem, ale poniżej 2k nie ma co rozmawiać

• Thanks 1
Opublikowano
10 minut temu, marulekk napisał(a):

Nie powiem ci dokładnie ale około 10 ton zrobiliśmy w ponad 4 godziny

Ale ty masz te fajne działki wszędzie między drzewami , gałęzie tylko jebią o lusterka

Plus ściągają wodę 

Plus liście 

Plus cień 

Nie nadążam obcinać gałęzi już 

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał(a):

Tego nie wie nikt...poza tym, że prawdopodobnie nie jest łysy i nie ma niebieskich oczu, bo te 176/ 73 to takie jakieś...mało wiarygodne raczej 

To, że ktoś pisze o łysym z niebieskimi oczami nie znaczy, że takich nie ma

A może nawet łysy jest😲

Opublikowano

To też Ci nie wyjdzie🤷

2 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

A może nawet łysy jest😲

Opublikowano
3 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

A może nawet łysy jest😲

Ja tam mam oczy niebieskie....częściowo łysy tyż...ja...🤭

• Haha 2
Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Dał bym więcej...🙋

Klasa R lata po 29-30 zł, cielak ma ok 50kg, więc 🤷

Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Ja tam mam oczy niebieskie....częściowo łysy tyż...ja...🤭

i pojawiasz się...na białym koniu😉😊

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Qwazi napisał(a):

To też Ci nie wyjdzie🤷

Marny z ciebie śledczy. Wszystko to co u emerytowanego policjanta powinno inaczej funkcjonować ten wytresowany psi nos- szwankuje. Nie odbierz tego jako hejtu, tylko realną ocenę bezstronnego obserwatora

8 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ja tam mam oczy niebieskie....częściowo łysy tyż...ja

Nie masz już tej grzywki zaczesanej na bok co na maturze? 😂

Opublikowano
13 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Marny z ciebie śledczy. Wszystko to co u emerytowanego policjanta powinno inaczej funkcjonować ten wytresowany psi nos- szwankuje. Nie odbierz tego jako hejtu, tylko realną ocenę bezstronnego obserwatora

Twoja bezstronność jest dla mnie aż porażająca

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Skoro pies był niebezpieczny...to po co dziury w całym szukać?

Humanitarnie postąpili.

Jak dla mnie to nie było humanitarne. Tylko pozbycie się niechcianej zabawki. Kiedy kupujesz psa z rodowodem zawsze możesz go oddać zwrot pieniędzy możesz uzyskać. Druga sprawa zawsze są ludzie którzy wezmą takiego psa pod opiekę lub nawet postarają się pomóc w ułożeniu psa. 

To nie jest szukanie dziury ja po prostu nie rozumiem takich ludzi. Jest problem należy się nim zająć a nie pójść na łatwiznę. 

To tak jak by dziecko które sprawią problem oddać do domu dziecka lub podać truciznę bo nie radzę sobie z wychowaniem. A przecież człowiek w dużym procencie tego nie robi tylko próbuje w jakiś sposób wychować dziecko lub szuka pomocy u psychologów. 

1 godzinę temu, Qwazi napisał(a):

Weterynarz. Środki stosowane do usypiania są ściśle rozliczane, włącznie z raportowaniem do Inspekcji Weterynaryjnej. Właściciel psa nie zgładził. Szukał kogoś, kto może to zrobić legalnie. Do legalnego uśpienia psa potrzeba przesłanek, których tutaj (z tego co piszesz, bo nie znam sytuacji) nie było. Uczciwi weterynarze odmówili. Ktoś się znalazł. Jak to technicznie zrobił i rozliczył preparat, to inna kwestia

To nawet nie wiedziałam że tak restrykcje są co do usypiania zwierząt. 

Sama się nad tym przez dłuższy czas zastanawiałam ale widocznie znaleźli sposób na to. Przykre jest to tylko że młody pies został tak potraktowany. 

Już lepiej jak psy wyrzucają lub przywiązują do drzewa. Może się ktoś znaleźć kto takim zwierzakiem się zaopiekuje. Chociaż do schroniska oddać lub do fundacji to też jest jakiś sposób. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Mam....tylko wyżej...🤭

43 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Mam....tylko wyżej...🤭

31 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Zamiast zniżać cenę ty ja podwyższasz. Nie tak się robi. 🤣

No bo nie kłamię...🤷

17 minut temu, Bezduszna napisał(a):

To nie jest szukanie dziury ja po prostu nie rozumiem takich ludzi. Jest problem należy się nim zająć a nie pójść na łatwiznę. 

Zajęli się...

Nie wywieźli, nie utopili z kamieniem  u szyi...nie przywiązali do drzewa...w lesie.

Zasnął se ...i tyle...

17 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Już lepiej jak psy wyrzucają lub przywiązują do drzewa. Może się ktoś znaleźć kto takim zwierzakiem się zaopiekuje.

Albo i nie..zdycha wtedy w męczarniach.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
22 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Już lepiej jak psy wyrzucają lub przywiązują do drzewa. Może się ktoś znaleźć kto takim zwierzakiem się zaopiekuje. Chociaż do schroniska oddać lub do fundacji to też jest jakiś sposób. 

Jaja sobie robisz czy Ty serio ?

Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał(a):

Jak by mi poja taką przyjemność podarowała to  bym podziękował i poszedł spać na kanapie. 

Konieczność tak używał że wygiął zęby 

3 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Może mała ale jaka romantyczka. Chcesz mieć w domu Posejdona?

Mój teściu kupił kiedyś na urodziny swojej  żonie zestaw mopa z wiadrem.

Ja na urodziny dostaje opony, akumulatory itp. albo Sobieskiego 

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, Kowalsky30 napisał(a):

Gdybyś była starą panną i miała do wyboru swojego miastowego, Kwasia, Karola i mnie to kogo byś wybrała? 

Miastowy. Towar sprawdzony. Ty nie masz warunków i możliwości 

Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Ten twój mąż to jednak spoko gość. Szacun.

Nie lubię kwiatów i biżuterii 

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, malaczarna napisał(a):

Konieczność tak używał że wygiął zęby 

Ja na urodziny dostaje opony, akumulatory itp. albo Sobieskiego 

Aż strach pomyśleć co będzie....jak seksowną bieliznę Pani dostanie...🤭

Kurna...powietrze ktoś mi kradnie....z koła w traktorze....echch...

Opublikowano
7 minut temu, malaczarna napisał(a):

Miastowy. Towar sprawdzony. Ty nie masz warunków i możliwości 

Nie lubię kwiatów i biżuterii 

Czasem Panią czytając to patrzę czy moja ślubna konta na AF nie założyła 🤔🤔🤔

• Haha 2