Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Andpol napisał:

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Zmień miejsce zamieszkania. 

Mógłbym ale żona na wieś nie chce a na wsi mam swoją chałupę cisza i spokój bo w mieście to chałupa żony.

co to za życie ona tam Ty tu

Tomasz0611 napisał:

1 minutę temu, Agrest napisał(a):

Urwa,  jesteś tak opętany że nawet tego nie widzisz. 

Pokaż mi gdzie chwalę Tuska ?? Ja jadę tylko po PiSiorach bo to najgorsze co pojawiło się w tym kraju po 89r ...

a co oni takiego zrobili że tacy źli byli

Opublikowano
20 minut temu, Andpol napisał(a):

Do bloku nigdy ja nie w bloku

To już moja 2 żona a były jeszcze bez ślubu

Uważam, że albo ty jesteś zdesperowany, albo ona niespełna rozumu, bo w życiu na jakies kompromisy trzeba iść, ale trzymać się kobity, dla której trzeba się wyrzec samego siebie, to dla mnie nienormalne

chociaż, mówią, że d*pa nie traktor, a ciągnie

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jahooo napisał(a):

Uważam, że albo ty jesteś zdesperowany, albo ona niespełna rozumu, bo w życiu na jakies kompromisy trzeba iść, ale trzymać się kobity, dla której trzeba się wyrzec samego siebie, to dla mnie nienormalne

chociaż, mówią, że d*pa nie traktor, a ciągnie

To co kobieta według ciebie ma się wyrzec sama siebie aby tylko zamieszkać z tobą. Ponieważ to ty masz mieć to co chcesz a ona ma się przystosować. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Pokaż mi gdzie chwalę Tuska ?? Ja jadę tylko po PiSiorach bo to najgorsze co pojawiło się w tym kraju po 89r ...

Trzeba ci przypomnieć jak powstały partie .

Platforma Obywatelska (PO) – polska partia polityczna o charakterze centrowym, założona (początkowo jako stowarzyszenie) 24 stycznia 2001 (jako partia pod nazwą Platforma Obywatelska Rzeczypospolitej Polskiej zarejestrowana 5 marca 2002).

3 marca 2001 na konferencji „Warunki Sukcesu Prawicy” Lech i Jarosław Kaczyńscy zapowiedzieli stworzenie formacji politycznej. W kwietniu i maju 2001 zakładano Komitety Prawa i Sprawiedliwości (pierwszy z nich powstał jednak już 22 marca 2001 w Białymstoku) .

Dla tych co nic nie wiedzą .

Nie uwierzysz, oni tworzyli partię rządzącą Polską. Później stali się wrogami .

Trwa zacięta polityczna walka na ostatniej prostej przed wyborami parlamentarnymi. Najgorętszy pojedynek rozgrywa się pomiędzy Prawem i Sprawiedliwością a Koalicją Obywatelską. Niektórym może być ciężko uwierzyć, ale część członków tych partii tworzyła kiedyś wspólne ugrupowanie pod nazwą Akcja Wyborcza Solidarność. Stefan Niesiołowski i Mariusz Kamiński po jednej stronie? Takie rzeczy działy się pod koniec lat 90 XX w.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/oni-kiedys-tworzyli-jedna-partie-teraz-to-nie-do-wyobrazenia-zdjecia/mpb0nmp

Opublikowano
2 minuty temu, Andpol napisał(a):

Tu też spoko ulica tylko to yebane nagłośnienie w kościele

Ciesz się że masz tylko jeden kościół ja w pobliżu siebie mam 3 w odstępie 2 przystanków autobusowych każdy z nich ma nagłośnienie i oczywiście jednocześnie dzwonią huk jest i na to nic nie można poradzić tak już jest i trzeba się z tym pogodzić 

Opublikowano
Teraz, jahooo napisał(a):

myślisz czemu haselhof czy ja samotni ?tez części siebie trzeba było sie wyrzec 

4 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

co to za życie ona tam Ty tu

znajomego żona też do miasta sie przeprowadziła , przy krowach nie POmagała bo chłop sam z rodzicami zasuwał , 2 dzieci mu urodziła a tera na PKP w kasie siedzi 

Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Ciesz się że masz tylko jeden kościół ja w pobliżu siebie mam 3 w odstępie 2 przystanków autobusowych każdy z nich ma nagłośnienie i oczywiście jednocześnie dzwonią huk jest i na to nic nie można poradzić tak już jest i trzeba się z tym pogodzić 

Mylisz się bo mam 4 kościoły niedaleko siebie +1 cerkiew i od 6,30 dzwonią

Opublikowano
3 godziny temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Dlatego najlepiej tam się dostać, startuje na radnego nie ma wyjścia, później do rady powiatu a stamtąd już prosta droga na kierowcę ciągnika w powiatowym rejonie dróg, żyć nie umierać i nh będę jeździł 8 godzin 😛

u nas byś dzondyrami 7820 czy tam POdobnymi być POśmigał

Opublikowano
2 minuty temu, Andpol napisał(a):

Mylisz się bo mam 4 kościoły niedaleko siebie +1 cerkiew i od 6,30 dzwonią

Myślałam że masz jeden. Pisałeś w liczbie pojedynczej dlatego tak załozyłam 

Opublikowano
10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

...prawie nie padało...

Tylko 67 kilometrów przejechane...

Coraz bardziej pochmurnie i monitor burz o wyładowaniach w okolicy powiadomił...

U mnie właśnie przeszła...

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

A zapomniałem Wam powiedzieć...

Dziś jakiś rowerem napierdzielal po ...no prawie esce pod Lublinem...

Raczej nie przypadkiem wjechał.

Tam jakieś wyścigi...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v