Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

Ten skrin z internetu pokazuje wszystko jak wladza z lewą i z prawa robi sobie jaja z ludzkiej tragedii

Screenshot_20250910_192023_Facebook.jpg

Myślałeś że będzie inaczej. Zasada jest prosta krzywda ludzka ich nie interesuje dopóki im krzywda się nie dzieje to jest wszystko dobrze z obywatelami. Tam jeden dom to nie tragedia. 

Przypomnę ci jak było z powodzią obiecywali góry a wyszło jak zawsze 

Opublikowano
6 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Przypomnę ci jak było z powodzią obiecywali góry a wyszło jak zawsze 

NIE DOKOŃCA JESTEŚ DOBRZE PINFORMOWANY  bo odszkodowania były dobre . 

14 minut temu, wojtal24 napisał(a):

Ten skrin z internetu pokazuje wszystko jak wladza z lewą i z prawa robi sobie jaja z ludzkiej tragedii

Screenshot_20250910_192023_Facebook.jpg

no wychodzi jaką partią jest konfederacja 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, jarecki napisał(a):

odszkodowania były dobre . 

Zaraz usłyszę od ciebie że księżyc jest okragły. Jedni dostawali drudzy musieli sami sobie radzić. Przepisy swoje życie swoje a odszkodowania wiadomo jedni dostali drudzy nie. Nie mierz wszystkich jedna miarka. Wiadomo że to co piszą lub mówią nie jest zawsze prawda. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Wiadomo że to co piszą lub mówią nie jest zawsze prawda. 

pierwsze i najważniejsze to jest dobre ubezpieczenie a drugie rolą państwa nie jest postawienie domu a pomoc dorażna , zazwyczaj jest kilka-kilkanascie % osób które chciały by sie dorobić na odszkodowania 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
10 minut temu, jarecki napisał(a):

pierwsze i najważniejsze to jest dobre ubezpieczenie a drugie rolą państwa nie jest postawienie domu a pomoc dorażna , zazwyczaj jest kilka-kilkanascie % osób które chciały by sie dorobić na odszkodowania 

A świstak siedzi i zawija w sreberka.

Czyja  to była winna mieszkańców że zapory przeciw powodziowe puściły..

Według ciebie widzę to wszystko jest winna obywatela to on czegoś nie dopilnował i nie zrobił jak powinien i dlatego został zalany. Proszę cię zaraz mi powiesz że każdy powinien sam sobie poradzić z klęska żywiołowa tylko dlatego że ma mieć pomoc udzielona w części i nie w całości za to że ktoś czegoś nie dopilnował.  

Ubezpieczenie nie każdy posiadał. Nie możemy mówić o tym w momencie kiedy nie mamy pełnych danych kto miał a kto nie miał. Wiemy tylko że pewna część obywateli miała. 

Jeśli w powodzi tracimy cały swój dobytek czyli dom popłynął w sina dal to co ma nam odszkodowanie dać tylko część kosztów a po resztę idz do banku. To tak nie powinno działać. Jeśli straciliśmy cały dobytek życia to odszkodowanie należy się do całkowitych kosztów wybudowania nowego domu. Nie ma tu czegoś takiego jak kompromis. 

Z jedynym się z tobą zgodzę że są ludzie którzy się chcieli na tym dorobić ale to już byli wcześniej nauczeni tego.  

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Jeśli w powodzi tracimy cały swój dobytek czyli dom popłynął w sina dal to co ma nam odszkodowanie dać tylko część kosztów a po resztę idz do banku. To tak nie powinno działać. Jeśli straciliśmy cały dobytek życia to odszkodowanie należy się do całkowitych kosztów wybudowania nowego domu

jak ci ukradną samochód to tez do Pąństwa bo nie zamknął złodziei ? sory za głupie porównie ale słowa Cimoszewicza mi sie przypominają żeby się ubezpieczać , większosc nawet nie czyta polisy ubezpieczeniowej , ubezpieczenie jest obowiazkowe  przynajmniej u rolników 

Opublikowano
8 godzin temu, kizak napisał(a):

Nie pamiętasz lat osiemdziesiątych ,jak rozmieszczali w europie rakiety ,,atomowe'' ,wtedy też była sraczka  ,a jak taliby wysadzili samolotami wieże  ,to nie było strachu co dalej ,a wojna w Jugosławii

Jak on może pamiętać lata 80, jak on u ojca z jajka na jajko skakał🤭

Opublikowano
11 godzin temu, malaczarna napisał(a):

10 minut i mój mąż by miał nowa zone i autko

po traumie zwiazanej zwiazkiem z toba ?? 

na pare lat by mu kobiety zbrzydly 😂

13 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Raczej Ukraince, Polaka na budowie problem znaleźć ...

byles ostatnio na budowie ?  

wielu latami sie w solarium opalalo. polakow tez nie brakuje..

9 godzin temu, tomek222 napisał(a):

Te co nadleciały bezpośrednio z Białorusi to też Ukraińska prowokacja? Ja pier**le z kim ja tu siedze... Ale cóż lata zalewania polskiego internetu kacapską propagandą i jest efekt, rosja dobra ukraina, tusk i unia złe, zachodnie szczepionki złe, rosyjska szczepionka dobra. Części właśnie takich wpisów na mediach społecznościowych to troll konta ale większość to pożyteczni idioci czyli docelowa grupa ruskiej dezinformacji.

8bdc1a8084cda69573d6688194fa6b87850c9fe26f06e65b1e67226ce2ee2771.png

co sie dziwisz to elita polski i to bardzo wschodniej.im blizej granicy tym madrzejsi..

u nich armia czerwona latami stacjonowala i to teraz w genach wychodzi.

8 godzin temu, Kowalsky30 napisał(a):

Dziwnie się robi. Coś wisi w powietrzu jak we wrześniu 39

znowu nas napadniecie jak 3 ??

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, jarecki napisał(a):

jak ci ukradną samochód to tez do Pąństwa bo nie zamknął złodziei ? sory za głupie porównie ale słowa Cimoszewicza mi sie przypominają żeby się ubezpieczać , większosc nawet nie czyta polisy ubezpieczeniowej , ubezpieczenie jest obowiazkowe  przynajmniej u rolników 

Szybciej sprzedadzą Twój samochód na części niż policja co kolwiek zrobi z twoim problemem. Służby w tym przykładzie nic nie chcą lub nie mogą zrobić zbytnio jeśli nie mają na czym się oprzeć. Skradziony samochód to jest tylko skradziony. Wystawiaha w dużej ilości przypadkach papier i po sprawie. Przykład niezbyt trafny ale jakiś jest. 

Ale powódz a kradzież to są dwa różne i odmienne sytuację. 

Po pierwsze złodziej nigdy nie śpi druga tu przy powodzi można było uniknąć tego co się stało. Tylko że nie chciało się czegoś zrobić. 

Pamiętać trzeba że nie każdy może mieć ubezpieczenie czy to na dom czy na życie. Firmy odmawiają co poniektórym jego z powodu różnych zaistniałych sytuacji 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
8 godzin temu, tomek222 napisał(a):

Ja pier**le co ja czytam, człowiek się coraz bardziej zastanawia czy jest sens się poświęcać i niedaj boże bronić tego kraju w razie W... A pewnych informacji o tych atakach nie ujawnię, raz że nie mogę, a dwa czytając wyżej wymienione wpisy nie widzę sensu bo i tak odbije się od ściany.

O jakim poświęceniu Ty piszesz, zapitalasz dla mamony i wcześniejszego wieku emerytalnego. Może jako ochotnik w hobbytime'ach bronisz granic PL?🤣🤣🤣🤣🤣