Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Patrząc po okolicy to ci co chcieli to coś osiągnęli 

Chłop zaczynał z torbą ubrań na zmianę 

Teraz kupuje działki buduje domy 

Choć teraz to on już żyje z pracy innych ludzi 

Drugi, żeby się nie zapił to brat go wziął do Francji żeby ciągniki zabezpieczał na lawetach 

Już po roku to on rozdawał karty, teraz żyje z wynajmu mieszkań, w Polsce, i na zachodzie 

Następny zaczynał jako kierowca busa,  teraz prawdopodobnie nie wie ile ma aut, pracowników ma od tego

I wszyscy skończą w jednym miejscu. Każdy ma inny sposób na szczęśliwe i spokojne życie, nie zawsze pieniądze są wyznacznikiem szczęścia 

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Tyle co u księdza? Widze powodzi się - bebzun wystaje, podgardle się robi. Bieda nie doskwiera.

Tyle co u księdza? Widze powodzi się - bebzun wystaje, podgardle się robi. Bieda nie doskwiera.

Wiedział gdzie się wżenić 

Opublikowano
Teraz, jacor73 napisał(a):

I wszyscy skończą w jednym miejscu. Każdy ma inny sposób na szczęśliwe i spokojne życie, nie zawsze pieniądze są wyznacznikiem szczęścia 

Jeden pójdzie do piachu, drugi w betony a trzeci do urny 

Na nich też można bardzo dobrze zarobić

Opublikowano
15 minut temu, Bezduszna napisał(a):

U mnie w pracy nie niewolnictwa 

Skoro odpowiedzialna praca to może wypadało by się na niej skupić aby nie narobić byków, które ktoś potem musi poprawiać.

13 minut temu, malaczarna napisał(a):

Mam plany nie spać. 

IMG_20250906_194642.jpg

Odstaw to świństwo. Lepiej soku się napić jak tej chemii.

10 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

Mcz a gdybym się ja tak wystroił jak Kwasi to miałbym szanse na te 165cm? Bo ja zawsze t-shirt dżinsy i dresy nawet nie mam garniaka w szafie

Czyli jednak wzrost nie ma znaczenia :ph34r:.

5 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Patrząc po okolicy to ci co chcieli to coś osiągnęli 

Chłop zaczynał z torbą ubrań na zmianę 

Teraz kupuje działki buduje domy 

Choć teraz to on już żyje z pracy innych ludzi 

Drugi, żeby się nie zapił to brat go wziął do Francji żeby ciągniki zabezpieczał na lawetach 

Już po roku to on rozdawał karty, teraz żyje z wynajmu mieszkań, w Polsce, i na zachodzie 

Następny zaczynał jako kierowca busa,  teraz prawdopodobnie nie wie ile ma aut, pracowników ma od tego

Solorz też sprzedawał kasety na straganach, tylko ilu takich jest ?

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Coś tam poprawiają...

Tam jedna z najbiedniejszych gmin Lubelszczyzny.

Teren zalewowy.

Nie łatwo zrobić wiadukt dla kilku rodzin.

Zalewa drogę raz na dziesięć lat przez krótki okres...

Czyli wszędzie tak samo. U nas obiecują i na obietnicach się kończy.

Opublikowano
14 minut temu, malaczarna napisał(a):

Poniżej średniej  w spodniach wiele nie zdziałasz. Taka bida to tylko jakaś desperatka się skusi

Ekspertki to miło posłuchać. Teraz wiadomo czemu jestes z tym swoim schorowanym mieszczuchem.

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

Skoro odpowiedzialna praca to może wypadało by się na niej skupić aby nie narobić byków, które ktoś potem musi poprawiać.

Odstaw to świństwo. Lepiej soku się napić jak tej chemii.

Czyli jednak wzrost nie ma znaczenia :ph34r:.

Solorz też sprzedawał kasety na straganach, tylko ilu takich jest ?

Czyli wszędzie tak samo. U nas obiecują i na obietnicach się kończy.

Nie porównuj PRL, wolnej polski do eurokołchozu

W latach 90 można było mieć bardzo dużo 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ekspertki to miło posłuchać. Teraz wiadomo czemu jestes z tym swoim schorowanym mieszczuchem.

Miłość. 

3 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

A no pomieszane 

Ta druga co stoi to jest sm mięsny z parki bliźniaków 

W ostatniej laktacji dała w 305 dni lekko ponad 9300 litrów 

Mięsny simental i tyle mleka?

Opublikowano
1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

Mój śp dziadek walczył podczas II wojny światowej pod Kockiem. Ostatni się poddali. Później reszta wojny w obozie i u baora.

No co roku uroczystości...

• Like 1
Opublikowano
41 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Już ludzi omijam i mnie omijają.

Pszczoły na masową skalę to ogrom pracy. Samemu ciężko to obrobić, zwłaszcza w sezonie, w maju, czerwcu. Przeglądy w okresie bezpożytkowym tylko wcześnie rano. Ewentualnie hodowla matek ale to już wymaga dużej wiedzy i wprawy.

Sprzedając miód poniżej 20zł za kilo w hurcie to szkoda sobie d*pę zawracać. Póki co konkurencja w detalu jest duża.

Teraz pszczelarzy hobbystów pełno. Jak nie sprzedaż w detalu to cena miodu w hurcie to jakiś żart. Miód z Chin i Ukrainy zrobił swoje. Miałem kolege pszczelarza to tez mi powiedział że z hodowli matek jest dobra kasa i zaczął się tym specjalizować ale już skończył działalność.

Opublikowano
Teraz, Krzysztof81 napisał(a):

Teraz pszczelarzy hobbystów pełno. Jak nie sprzedaż w detalu to cena miodu w hurcie to jakiś żart. Miód z Chin i Ukrainy zrobił swoje. Miałem kolege pszczelarza to tez mi powiedział że z hodowli matek jest dobra kasa i zaczął się tym specjalizować ale już skończył działalność.

Pełno ale większość to dziadki po 60-70 i więcej lat a następców nie ma. Młodzi się tym nie zajmują praktycznie. 

Opublikowano
3 minuty temu, witejus napisał(a):

🤣 nie wierz w te bajki

Akurat z tego co wiem miał taki epizod a w tej chwili pomimo fortuny jest schorowanym starszym panem, który za bardzo może nie wiedzieć co się wokół niego dzieje. 

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ale po co? Życie to bezsensowna zresztą egzystencja jednostek od narodzin do śmierci.

Odpuszczam temat bo coś mogę za dużo powiedzieć i będzie afera.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v