Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

U mnie tradycyjnie chmura się rozeszła za radzyniem i poszło na łuków i Parczew dziękuję dobranoc

Siedlce pływają

2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Noo

Piorun uderzył w garwolinie w kościół 

Kurde jakby tu był usługodawca co by 400 zł brał to ja bym nawet nie wyjeżdżał swoim z garażu

Edytowane przez marulekk
Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Starość...

To Anka z dłuższą historią.. sporo pracowała kiedyś ta moja Ania....kiedyś szwagrowi się udało ją nawet położyć z pełną taśmą...

...no cza było zużyte elementy wymienić.

Będzie śmigać...z rana jeszcze pręt spinający Dolną taśmę....cza będzie kupić...i wymienić...

Pierwsza moja Anka była moją rówieśniczką, jeszcze na tych wysokich kołach. Przenośnik podłogowy, czyli ten w zbiorniku miała już dość sfatygowany i przy złożonym wysypie, przez pomylkę pociągnąłem taśmę. Tak się popier..., że skończyła swój żywot. Może bym ją jeszcze naprawił, ale tego roku były mokre wykopki i okno pogodowe akurat, więc na szybkości kupiłem drugi kombajn, który został już że mną do końca i niedawno go sprzedałem, jak przestałem się z pyrami barować na swoich polach

41 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Mógł bym zarezerwować i kupić?

O ile to chłopiec...

A to musisz Radka pytać 🤷

Edytowane przez Qwazi
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

bezmozg plci meskiej nawet sprawdzil w ktorym powstal af .choc sie pomylil .

a po co mialem sie rejestrowac w 2006 jak tu niewiele bylo, a czytac mozna  bylo bez problemu.

z 2006 to jest yacenty. griga i kto wiecej ??

ja tez sie ciesze twoim szczesciem z meg ..

choc to facet ale zawsze jakis postep zrobiles 🤣

Niczego nie sprawdzałem, poza Twoim kontem, najpiękniejszy Ty. 

Co do Meg i szczęścia…no jest, a czy to facet? Jajami, wigorem i sprawnością umysłową, z pewnością Cię przerasta, Cipo Rosochata. 

Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

No i czym będziesz kopał?

Jeszcze brak koncepcji. Ale chyba od kogoś muszę elewatorowej pożyczyć. Tyle dobrego, że żadnego odkopywania, bo z jednej strony można na drogę wyjechać, a z drugiej moje, po owsie 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Ma posadzone, on nie z dziadów, że pole mają i ziemniaki kupować muszą...

Dziad to ty jesteś ... Mi się z tym bawić nie chce dla kilku worków ... 2 worki sobie kupię za łubiankę truskawek to po co się z tym bawić i sadzić ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v