Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Już myślałam że ten mój dręczyciel

Nieeee...Marek jest...tylko jeden😊

Łorawiok to Marcin 

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
1 minutę temu, malaczarna napisał(a):

Wuja Marek to nie dręczyciel 👌 

Wczoraj to mi nawet nocleg proponowali, ale bałem się że za długo trochę będziemy o starych Polakach wspominać 🫣

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał(a):

A to po to berbeluche woził 

I taki zadowolony jeszcze że kobity w domu nima

3 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Wuja Marek to nie dręczyciel 👌 

Wczoraj to mi nawet nocleg proponowali, ale bałem się że za długo trochę będziemy o starych Polakach wspominać 🫣

No wspominał że byłeś

Opublikowano
9 minut temu, Bezduszna napisał(a):

A mówiłeś że jak cię zostawi to kobieta będzie cię musiała przyjąć z dzieckiem. 

A tu widać kto za kim bardziej tęskni. Całe szczęście że mama a nie synek 

Bo tak by było 🤷 choc nie zanosi się na to żeby mnie chciała zostawiać 🤷 a pogadać to musi, gorzej jakby jej wszystko jedno było 

Wyjeżdżałem właściwie na jeden dzień, wieczorem się okazało że na dwa, a dziś że możliwe jest że wrócę dopiero w sobotę 🫣

• Sad 1
Opublikowano
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Skoncz...bo się kompromitujesz znowu....

Jeszcze tylko zacznij pisać że Ziemia jest płaska....i wszystko jasne...

A tak to ....się nie liczy ..

Tak że nie masz startu....do motocyklisty....🤭😆

za to do zony motocyklisty jak najbardziej 😂

ja opisuje co stalo sie u nas .. 

ludzie przestali jezdzic stara droga i koniec biznesow.

16 minut temu, malaczarna napisał(a):

to trzeba bylo jechac na termy do chocholowa , wtedy bys miala blisko do niego.

Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał(a):

a pogadać to musi

To takie narzekanie dobre jest? Kurła, dobrze, że nie mam kobity... 

Ursus pali od strzała na nowym akumulatorze, będziem kopać w przyszłym tygodniu... Koło 20 zasiać jeden kawałek jęczmienia a reszta do orki na zimę.

Opublikowano
Teraz, Chłoporobotnik napisał(a):

To takie narzekanie dobre jest? Kurła, dobrze, że nie mam kobity... 

Ursus pali od strzała na nowym akumulatorze, będziem kopać w przyszłym tygodniu... Koło 20 zasiać jeden kawałek jęczmienia a reszta do orki na zimę.

Oczywiście, znaczy że jej zależy. Jakby jej wszystko jedno było czy jestem w domu czy mnie nie ma to po co razem być ? 

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, szymon09875 napisał(a):

Oczywiście, znaczy że jej zależy. Jakby jej wszystko jedno było czy jestem w domu czy mnie nie ma to po co razem być ? 

Kurła, zaraz bym taką zgasił jakby mi zaczęła narzekać... Jak nie pasuje to won.

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Kurła, zaraz bym taką zgasił jakby mi zaczęła narzekać... Jak nie pasuje to won.

Gwarantuje ci żebyś to baaardzo polubił. A wręcz się w tym zakochał. Teraz tylko tak mówisz tym bardziej że zazdrość przez ciebie przemawia 🫢

Opublikowano
1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Gwarantuje ci żebyś to baaardzo polubił. A wręcz się w tym zakochał. Teraz tylko tak mówisz tym bardziej że zazdrość przez ciebie przemawia 🫢

Czego mu mam zazdrościć? Tego, że musi jak wół tyrać? Kowalski, nie załamuj mnie... Wyrabiać, wyrabiać i jeszcze raz wyrabiać... Nic poza tym, żadnego myślenia nawet mówienia nie trzeba. To jedyne czego bym chciał. Mam w nosie to czy się martwi. 

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Teraz, wojtal24 napisał(a):

A Ty ta swoją furę pod hotelem parkujesz ?😀😀😀

No dziś tak wyszło, do auta mam prawie 200km więc dziś razem ze mną jest w hotelu 🫣

będzie miał branie pod hotelem🤭😀😀

Opublikowano
Agrest napisał:

35 minut temu, FarmerDyzio napisał(a):

ja już się napalilem na suva. Mi takie auto nie jest potrzebne ale po prostu chciałbym mieć. Odkąd poszedłem do pracy pieniądze zdecydowanie łatwiej przychodzą i o wiele łatwiej się je wydaje niż zarobione z dojenia krów.

Ja mogę polecić Forda kugę. Auto nadal chwyta za oko a do tego bardzo przyjemne, pojemne.

Tylko szukać full opcji  4x4 a nie bidy z Polski 4x2

w ogóle nie brałem forda pod uwagę. Ale jeśli będę kupował to może zerkne. A co do wyposażenia to wolałbym starszy a dobrze wyposażony niż nowy w biedzie.

Opublikowano
malaczarna napisał:

2 minuty temu, wojtal24 napisał(a):

tera to już pewnie koło mojego zjazdu Lowicz lub Wiskitki

30 km do Stolicy. Mamy dobry czas

no ciśnięcie nieźle

szerokości przyczepnosci

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, Bezduszna napisał(a):

Czego mu mam zazdrościć? Tego, że musi jak wół tyrać? Kowalski, nie załamuj mnie... Wyrabiać, wyrabiać i jeszcze raz wyrabiać... Nic poza tym, żadnego myślenia nawet mówienia nie trzeba. To jedyne czego bym chciał. Mam w nosie to czy się martwi. 

dziabnij bo mamroczesz 🙋‍♂️🤦

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v