Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał(a):

No to ci już więcej nie zjedzą a inni w ogóle już nigdy nic nie zjedzą a raczej ich.

Wiem o tym ale są sposoby żeby się pozbyć tej trucizny i Niektórzy twierdzą że leczą nawet podobno to sprzedają na Allegro tylko to ma jakoś tam nazwę

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał(a):

a jest coś co się opłaca 🤔🤭

Sąsiad zlikwidował krowy,i uplynniam jego zapasy.Na takich popierdolkach ma lucerne -az przydała by się prasa🤦

Opublikowano
5 minut temu, Strongman napisał(a):

Wiem o tym ale są sposoby żeby się pozbyć tej trucizny i Niektórzy twierdzą że leczą nawet podobno to sprzedają na Allegro tylko to ma jakoś tam nazwę

Amanita

Opublikowano (edytowane)

Znam ludzi co to robią i stosują, o co w tym kaman nie wiem tylko ze to lekarstwo na takie rzeczy ze lekarz nie pomoże a to pomoże ,może przeciwbólowe.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wiesz panie szlachcic że wszystkie grzyby są jadalne ?? Tylko niektóre jeden raz xD 

Są grzyby jadalne i takie co ,,film"wyswietlą🤭

• Haha 2
Opublikowano
49 minut temu, 6465 napisał(a):

1000l na 3 miesiące to mus spore gospodarstwo pani ma.  U mnie 1000l co na cały rok do traktora i z 600 do auta.

U mnie 600 średnio na miesiąc od marca do grudnia 

Caddy czasami tankowany z tego 

Kilometry na łąki robią swoje. Podejrzewam że 80ka więcej kilometrów po drogach robię jak Pjoter autem 

Popadało, jadę zrobić swojej pani niespodzianke 🤭

Opublikowano

Dziś normalnie w szoku byłem

Chłopy się rozmawiają 

-Owies 400

-Może chociaż 200 zł dopłaty do tony dadzą to się wyjdzie

Niech im dadzą i 300, ale czy aby nie będzie dalej 400?

Jedno jest dobre, pszenica tańsza niż u tych co była tania, no i jest problem tam u nich 

Opublikowano

cos popadalo-2 mm dobre i to..

7 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

A co to taka kuchnia ?? Jakieś drobne, z 2, może 3 dni roboty przy truskawkach czy bobie to co to jest ... Ja nie muszę jak cieć spod Krakowa przeliczać każdą stówkę aby mi starczyło na wycieczkę śmierdzącym autobusem ...

ty nie masz pojecia o cenach niczego..

pare tysiecy to za 1 metr biezacy..

1 godzinę temu, dsbh napisał(a):

Stronę wcześniej  Abry Ryśkowi nie polecałeś 🤔 ?

Jaki kurna zamek ? Loch Smoka :ph34r:.

jaskin ci u nas dostatek..

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

No wiesz,..

Zależy kto...opisuje to...

ty w swiecie niebywaly to nie wiesz ze pod murami zamku jest jama smoka.

Wszystko zależy od różnych czynników. Powiększenia areału, zmiany profilu produkcji i.t.d. Zmianę dla samej zmiany skoro nic się nie dzieje uważam za bezsensu.

Ale co, chałupy nie dociepliłeś z dotacji ? To zamiast siewnika przeznacz na docieplenie. Nie dziękuj 🤫.

Czemu jacuś się nigdy nie chwalił zamkiem :ph34r: ?

Ale jacht ma ......

i autobus 🤣.

a ty nawet tego skad jestes sie wstydzisz..

1 godzinę temu, Agrest napisał(a):

A chwaliłbyś się mając taki zamek w drzwiach?  ... No i masz odpowiedź 

Screenshot_20250823_195611_Chrome.jpg

podeprzyj odrzwia kolkiem, zeby imigranci cie nie skrzywdzili.

Ech. 1-0 dla Ciebie :).

Myślisz że będzie chciała się z Tobą spotkać i się ujawnić ? Za miesiąc się z Warszawy wyprowadzi :P.

Tu już się jeden chciał spotykać będąc przejazdem autobusem. Kolejny gdzieś w Złotych Tarasach. Kurde albo to ten sam był 🤫. I nic z tego nie wyszło.

same cieniasy ..

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, jacus napisał(a):

ty nie masz pojecia o cenach niczego..

pare tysiecy to za 1 metr biezacy..

No widzisz, ja przy truskawkach mam te parę tysięcy w kilka godzin, ty siedzisz w śmierdzącej budce przy bramie cały miesiąc ... I nie bój się, mam pojęcie ile to kosztuje, tylko nie muszę tak jak ty siedzieć w budce ciecia przez pół roku albo dłużej aby to zarobić ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, jacus napisał(a):

podeprzyj odrzwia kolkiem, zeby imigranci cie nie skrzywdzili.

Oferujesz się? A jak długo ustoisz bez jedzenia i picia?

To się nie uda, za drogo byś mnie kosztował  i na nerwy działał.

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

No widzisz, ja przy truskawkach mam te parę tysięcy w kilka godzin, ty siedzisz w śmierdzącej budce przy bramie cały miesiąc ... I nie bój się, mam pojęcie ile to kosztuje, tylko nie muszę tak jak ty siedzieć w budce ciecia przez pół roku albo dłużej aby to zarobić ...

Kurde.. Szybko zbierasz😂

Pafnucy gdzie jesteś? Dobranoc

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Kurde.. Szybko zbierasz😂

No widzisz, sprawne ręce mam to i szybko zbieram xD Kisten na plecach noszę, bo na łubianki to nie nadążają mi pustych podstawiać ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wiesz panie szlachcic że wszystkie grzyby są jadalne ?? Tylko niektóre jeden raz xD 

Na słońce przez lornetkę też można popatrzeć. Dwa razy w życiu.

22 minuty temu, malaczarna napisał(a):

Amanita

Tak na szybko poczytałem to nielegalne jest. 

7 minut temu, jacus napisał(a):

a ty nawet tego skad jestes sie wstydzisz..

Kto ci tak powiedział ? W przeciwieństwie do ciebie nie wstydzę się swojej wsi, tylko nie widzę potrzeby tego ujawniać.

13 minut temu, jacus napisał(a):

same cieniasy ..

Masz sklerozę już to przypomnę. Jeden użytkownik chciał się z tobą spotkać i to na miejscu ale mówiąc nie ładnie, się osrałeś.

Opublikowano
42 minuty temu, Strongman napisał(a):

Muchomory ludzie specjalnie zbierają i jedzą bo są lecznicze ale trzeba je odpowiednio przygotować i w mikro dawkach zażywać,znam ludzi co tak robią.

słyszałem, że się nalewkę robi ale do smarowania, nie jedzenia. Po zjedzeniu to ma działanie narkotyczne chyba. Ludzie się tym interesują, bo chcą mieć odlot.  

Opublikowano
42 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

U mnie 600 średnio na miesiąc od marca do grudnia 

Caddy czasami tankowany z tego 

Kilometry na łąki robią swoje. Podejrzewam że 80ka więcej kilometrów po drogach robię jak Pjoter autem 

Popadało, jadę zrobić swojej pani niespodzianke 🤭

Pewnie więcej niż i moje auto. Myślę że nie przekrocze 6tys.km. przez rok. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dsbh napisał(a):

Ciekawość to pierwszy stopień do piekła 😁..

Ty się pytasz to ja też zaryzykowałam. Nikt za to mnie nie udusi ani nie zabije. Spróbować zawsze trzeba najwyżej odpowiedzi się nie dostanie. 

2 godziny temu, dsbh napisał(a):

Tylko że mi się nie chce ciągle czytać między wierszami, dlatego w większości pomijam Twoje posty.

Dobrze wiedzieć. Będę coraz częściej tak pisać aby było co pomijać. 

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

...coś Lucyferusia dziś nie widać...🤭

..dobra żartowałem...

Nie Popsuje wam weekendu...🤭

Nie przywołuje wilka z lasu.

Jeszcze jutro jest dzień. 

Widać że ci go brakuje. 

2 godziny temu, Qwazi napisał(a):

U mnie nawet się małe kałuże pojawiły 

Jej nie znam, ale wiem jak wygląda 🤷... poza tym to Ty jesteś warszawianką...ponoć

I zapraszałaś...

Jestem z Warszawy urodziłam się w niej. Dla ludzi jestem nia. Jednak aby  być Warszawianka w mojej rodzinie trzeba mieć obydwoje rodziców z Warszawy niestety ja dla nich  jestem mieszańcem. 

Poza tym zapraszałam cię do pracy abyś zobaczył że nie tylko co poniektórzy panowie mają takie a nie inne zachowanie do kobiet. Brakuje nam ludzi więc akurat byś się nam przydał. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
9 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Poza tym zapraszałam cię do pracy abyś zobaczył że nie tylko co poniektórzy panowie mają takie a nie inne zachowanie do kobiet. Brakuje nam ludzi więc akurat byś się nam przydał. 

Może być w pracy🤷

Opublikowano
10 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ty się pytasz to ja też zaryzykowałam. Nikt za to mnie nie udusi ani nie zabije. Spróbować zawsze trzeba najwyżej odpowiedzi się nie dostanie. 

Widzisz tam wyżej taki znak na przykład😁lub częściej taki :ph34r: ? Oznacza to że jaja sobie robię lub drę łacha jak kto woli 🤫.

A podobno czytałaś to forum i wiesz co i kto ? Jacuś chce się spotkać z użytkownikami AF, tylko jest taki mały problem. Chce się spotkać w Gdańsku, na Litwie w Rumunii czyli wszędzie tam gdzie akurat jedzie autobusem 🤣. Złote Tarasy to już nie pamiętam czy to też on czy ktoś inny. W każdym bądź razie jakieś dymy wtedy były.

18 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Dobrze wiedzieć. Będę coraz częściej tak pisać aby było co pomijać. 

Nie przywołuje wilka z lasu jeszcze jutro jest dzień. 

Widać że ci go tobie brakuje. 

Lubisz go jak by nie było 

O czymś takim właśnie piszę. A powinno być.

Nie przywołuj wilka z lasu. Jutro też jest dzień.

Widać że Ci go brakuje (lub bardzo brakuje ).

23 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Jestem z Warszawy urodziłam się w niej. Dla ludzi jestem nia. Jednak aby  być Warszawianka w mojej rodzinie trzeba mieć obydwoje rodziców z Warszawy niestety ja dla nich  jestem mieszańcem. 

W niektórych rejonach osoba, która przybyła do danej miejscowości nazywana jest przybłędą ale już dzieci które się tam urodzą są rodowitymi mieszkańcami.

25 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Ile godzin dziennie, ile zmian, ile dni w tygodniu, ile za godzinę ?