Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest jeszcze @gregor1284. Możemy się pośmiać ale jak się czasami sypie to wszystko na raz.

13 minut temu, jacus napisał(a):

skad ty mozesz wiedziec co normalni turysci pokazuja ???

Fakt bo ty jesteś nienormalny 🤣. Najpierw parking, potem stopa, teraz drogowskaz. Same atrakcje 🤫. Poskąpiłeś na bilet i to wszystko. Lawendę widziałeś przez płot 😁. Turysta :ph34r:.

11 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Czego? Słowo nieznane u nas... Zboże to do babek się stawiało... 

Może mu się z mendlem od tego słońca wymieszało ?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Ja mam cały czas pod górę 

U mnie zawsze coś 

A ten tydzień to była kompletna katastrofa

Znowu każdy zarobił oprócz mnie, a tak dalej być nie może 

Trzeba będzie wyegzekwować obiecane profity, a że ja nie mam nic do stracenia ponieważ jestem pod ścianą to może być ciekawie

Bardzo ciekawie jak i również bardzo głośno

Jeśli za pierwszym razem dałeś się zrobić w bambuko i nie pokazałeś gdzie jest miejsce kogoś a tym bardziej że tobą nie ma gierek to teraz byś nie miał tego co masz. 

W interesach to masz tak że musisz powiedzieć jasno i wyraźnie że z tobą nie ma tak a jest tak. Jeśli robisz jednak innaczej to wiadomo że ludzie nie będą się z tobą liczyć. 

Jednym słowem trzeba trzymać wszystkich krótko za mordę. Nawet jeśli jesteś sprzedającym a on kupującym lub na odwrót. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
4 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Jeśli za pierwszym razem dałeś się zrobić w bambuko i nie pokazałeś gdzie jest miejsce kogoś a tym bardziej że tobą nie ma gierek to teraz byś nie miał tego co masz. 

W interesach to masz tak że musisz powiedzieć jasno i wyraźnie że z tobą nie ma tak a jest tak. Jeśli robisz jednak innaczej to wiadomo że ludzie nie będą się z tobą liczyć. 

Jednym słowem trzeba trzymać wszystkich krótko za mordę. Nawet jeśli jesteś sprzedającym a on kupującym lub na odwrót. 

Skąd Ty to wszystko wiesz ? 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, jacus napisał(a):

dobrze ze upal zelzal ..

sobie poszukaj.

umiesz czytac ze zrozumieniem ?? za miedza pola . z kiometr od domu.. gdy skoncze rmg to juz 2 kupcow jest ..

rolnik postepowy cos mota..

woz drabiniasty sie na lato robilo. 

drabiny -jeszcze mam .ponad 6 metrow. rozwore sie odsuwalo na maksa i zakladalo na klonice.

100 mondli zboza wchodzilo . woz byl porzadny bo w zimie ojciec do lasu jezdzil papierowke wozic..

skad ty mozesz wiedziec co normalni turysci pokazuja ???

u nas dzieci to juz przed urodzeniem na krakow jada.chyba ze niezdaza 🤣

ale jaja -jeszcze rano corka w domu byla a w poludnie sie wyprowadzila ?? co za czasy 🤣.

a ty zdazysz w zyciu nie pic 25 lat ??

w domu wszyscy zdrowi ?? kiedy cie ostatnio odwiedzili.

Chory debilu, w przeciwieństwie do ciebie wszyscy zdrowi, już chyba setny raz ci piszę, cześć mieszka ze mną, wnuczka wczoraj była, zacofany ciemniaku.

Edytowane przez witejus
Opublikowano
45 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Jeśli ludzie nie szanowali cię to człowiek przestaje ludzi szanować. Traktuje ich jak przedmioty które muszą sobie zasłużyć aby na nich spojrzał a tym bardziej aby traktował ich tak jak powinien traktować.

Jeśli sam(a) nie masz dla siebie szacunku, to raczej dla innych tez go mieć będziesz.  Czyli cytując słowa znanego szwajcarskiego wieszcza i poety DJ Bobo - Respect yourself

Don't care about what people say
R.E.S.P.E.C.T , will never get away
Today, we stay, and pay attention anyway
Fairplay, everyday don't run away

Opublikowano

kolejna msza sie zaczela -chyba zglosze na milicje ze organista falszuje 🤣🤣🤣

33 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Czego? Słowo nieznane u nas... Zboże to do babek się stawiało... 

Opowiedz coś o tej chałupie co ją masz za płotem... Ciekawią mnie takie rzeczy...

Nie sądzę. 

Trza się zbierać. 

u nas byly mondle. 9 snopkow i 10 na wierzch..

do sprzedania jest ,ale cena dla glupich..bo tak to bym dawno kupil..

tam nawet pradu nie ma - bo gdy robili to byla kurna-bez pieca. aktualnie do rozbiorki , piekny zapach papy polozonej na drewniane bale..czesto tam za dziecka urzedowalismy.. dwie stare panny mieszkaly.

bida u nich byla taka ze matka na piechote do danii chodzila buraki plewic ,jeszcze w koncu XIX w.

ich siostra w sasiedniej wsi w podobnej mieszkala .ale sladu po niej juz nie ma.

32 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

U nas tak ;) U Ciebie chyba nie wszyscy xD 

nawet ktos srednio rozgarniety powinien wiedziec o co w tym pytaniu chodzi..

18 minut temu, dsbh napisał(a):

Jest jeszcze @gregor1284. Możemy się pośmiać ale jak się czasami sypie to wszystko na raz.

Fakt bo ty jesteś nienormalny 🤣. Najpierw parking, potem stopa, teraz drogowskaz. Same atrakcje 🤫. Poskąpiłeś na bilet i to wszystko. Lawendę widziałeś przez płot 😁. Turysta :ph34r:.

Może mu się z mendlem od tego słońca wymieszało ?

zaczales memy tworzzyc ??

062_1755366985_34828.jpg

7 minut temu, witejus napisał(a):

Chory debilu, w przeciwieństwie do ciebie wszyscy zdrowi, już chyba setny raz ci piszę, cześć mieszka ze mną, wnuczka wczoraj była, zacofany ciemniaku.

znowu postawiles sobie trafna diagnoze ..

Opublikowano
44 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Ja już nic nie mam

Same straty tylko

Chyba będzie dobra, co?

Osika, luks drzewo 

17554381349032859446692615291624.jpg

Nie myśl o głupotach tylko weź się w garść.

@Chłoporobotnik wyczyść skrzynkę.

Opublikowano

Szwagierkę z dziećmi zawiozłem z żoną do Chełma na pociąg do Słupska. Wszystkie wagony pełne a w nich sami Ukraińcy. Skąd ich tyle u nas chyba spierdalaja z Upadliny za lepszym życiem?

Opublikowano
28 minut temu, witejus napisał(a):

Nie daj się sprowokować bo on na to czeka.

11 minut temu, jacus napisał(a):

zaczales memy tworzzyc ??

I znowu trafiłem. Ile poskąpiłeś. 20 zł za wstęp ?

Opublikowano
15 minut temu, jacus napisał(a):

znowu postawiles sobie trafna diagnoze ..

Ty faktycznie jesteś pierdolnięty, to prymitywne, dziecinne odbijanie piłeczki, stary chłop a rozum dziecka. Szybko zdziecinniałeś.

4 minuty temu, dsbh napisał(a):

Za głupi na to, on ma ograniczony zasób słów i pomysłów do poziomu młodszego przedszkolaka.

Opublikowano

wy wsiowe asy wiec rzeczywiscie mozecie nie rozumiec.

https://www.miejski.pl/slowo-A+w+domu+wszyscy+zdrowi_

23 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Na razie to tu wszyscy wiemy że masz coś nie tak z głową ...

ty masz problem nie tylko z glowa..a w gdansku wszyscy zdrowi ??🤣

14 minut temu, Andpol napisał(a):

Szwagierkę z dziećmi zawiozłem z żoną do Chełma na pociąg do Słupska. Wszystkie wagony pełne a w nich sami Ukraińcy. Skąd ich tyle u nas chyba spierdalaja z Upadliny za lepszym życiem?

po ilu latach sie obudziles ??

12 minut temu, dsbh napisał(a):

I znowu trafiłem. Ile poskąpiłeś. 20 zł za wstęp ?

sprawdz cennik..

ja w pracy jestem -ale wy mlodzi zdrowi-przynajmniej na ciele - ludzie ,siedzicie i klepiecie w klawiature,zamiast z zona ,dziecmi,rodzina  sasiadami,kolegami pogadac, kawe wypic,pospacerowac , jechac gdzies ...

to swiadczy najlepiej o was....zadne madrowanie nie zmieni tego..

co z wami jest nie tak ??

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacus napisał(a):

ty masz problem nie tylko z glowa..a w gdansku wszyscy zdrowi ??🤣

A nie wiem, spytaj się tych w Gdańsku xD Na pewno pod Krakowem taki jeden Cieciuritas Manager ma problemy z głową, za mocno słoneczko grzeje i go w budce dogrzało ...

Może pożyczyć Ci jakieś drobniaki, to sobie wejdziesz, obejrzysz normalnie Lawendowe Pole a nie tylko fotkę tabliczki pstrykniesz ?? xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, Kowalsky30 napisał(a):

To w końcu masz hotel, czy budę z zapiekankami? 😂

Budę z zapiekankami, ale teraz z KPO w ramach dywersyfikacji biznesu otwiera Swingers Club.

Żeby nie było, nie wiem czy to prawda, ale takie coś pasuje do urojonych teorii PaJacusia xD 

• Haha 2
Opublikowano
4 godziny temu, wojtal24 napisał(a):

jak masz jutro inna robotę to dziś zwieź a jak masz dziś pracować a jutro leżeć to trochę bez sensu

Chłopie roboty to ja mam dla trzech oporowo 😁 

Zdrowy rozsądek podpowiedział żeby sobie odpocząć, ostatni czas od świtu do północy kierat.

Podpowiedział, że najlepiej będzie jechać do mamusi na obiad 😆 

Już bym bardziej przy tych belach odpoczął 🙈

• Haha 1
Opublikowano
Kowalsky30 napisał:

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ciężko znaleźć coś, czego nie ma...🤭

To w końcu masz hotel, czy budę z zapiekankami? 😂

u to i to ma a i sieć supermarketów 🤪🤣🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Budę z zapiekankami, ale teraz z KPO w ramach dywersyfikacji biznesu otwiera Swingers Club.

Żeby nie było, nie wiem czy to prawda, ale takie coś pasuje do urojonych teorii PaJacusia xD 

Możliwe, że to urojenia.. Takie jak twoje o zdjęciu z bobem, które ci rzekomo wysłałem😂

Opublikowano

Jacuś jak zawsze  pod brzytwę nastawia się.  Zamiast to mądrze robić to robi tak jak zawsze. Czyli ma swoją starą śpiewkę. Tylko to już się znudziło. Oczywiście są też ludzie którzy zawsze na to się złapią. 

Na tym właśnie on żeruje na ludziach którzy mają słabe nerwy choć uważają że są twardzi i nic nie jest w stanie ich wyprowadzić z równowagi.

Zawsze mi tłumaczono nawet jeśli ktoś jest mniej inteligentny od ciebie nie daj mu tej satysfakcji i nie znizaj się do jego poziomu. 

Nie zawsze oczywiście trzeba to stosować ale trzeba wiedzieć kiedy uderzyć aby najbardziej zabolało. 

Osoba atakująca musi wiedzieć jedno ze jeśli chce być łowca a nie zwierzyna. Musi przewidzieć każdy ruch przeciwnika. Jacuś jednak nie potrafi tego zrobić. 

Jeśli by wiedział to uderzyłby  tak aby nikt nie był w stanie ugryźć tematu który sam zaczyna. 

Jeśli zwierzyna odpowie do świadczy o tym że atakujący zamienia się w zwierzynę i gra dalej się rozgrywa. Tylko wtedy do śmiechu początkowemu osobnikowi nie jest do śmiechu. 

Nawet jeśli robi to aby porozmawiać to trzeba umieć rozmawiać a nie być ciągle tym co atakuje. 

Chociaż gra w atak też jest świetna zabawa ale to trzeba umieć w nią grać. 

Opublikowano
Teraz, Kowalsky30 napisał(a):

Możliwe, że to urojenia.. Takie jak twoje o zdjęciu z bobem, które ci rzekomo wysłałem😂

Mi na PW nie wysyłałeś, w jakimś temacie, teraz już nie pamiętam którym wrzucałeś, a że nie mam archiwum tak jak ty to już nie wiem gdzie to było ...