Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

No bo niby złe i nie warte tych piniędzy są

Ja go kupiłem za 21.000 PLN i zrobiłem pod siebie ;) A nie jak teraz ponad 30.000

Zresztą, 5314 którego miałem zapłaciłem 42.000 ...

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał(a):

Przyznaj się że nie umiesz i żeś leń 🤣🤣🤣🤦

myslisz że jebiąc na etacie gdzie nieraz trzeba sie namęczyc ludziom chce sie coś jeszcze robić po pracy , rozmawiam często z miastowymi to nie potrzebują dodatkowej roboty , kosztów i wysiłku 

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał(a):

myslisz że jebiąc na etacie gdzie nieraz trzeba sie namęczyc ludziom chce sie coś jeszcze robić po pracy , rozmawiam często z miastowymi to nie potrzebują dodatkowej roboty , kosztów i wysiłku 

...że sobą porozmawiaj...

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał(a):

Mi się po prostu nie chce, do wszelkich robót budowlanych to ja mam wstręt a moje umiejętności to się kończą na obsłudze wkrętarki. To po co się męczyć samemu i spie*dolić robotę?

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Mi się po prostu nie chce, do wszelkich robót budowlanych to ja mam wstręt a moje umiejętności to się kończą na obsłudze wkrętarki. To po co się męczyć samemu i spie*dolić robotę?

Nie przejmuj się ja też nic nie umiem poza dźwiganiem. Podłogę z desek w jednym pokoju już drugi miesiąc robię, ale na święta będzie

Dobranoc Pafnucy

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

No nie skręcone te struny

Ale robotę robią

Mi się rurowy nie P0doba 

Bo to po nim rowki w P0przek

https://youtu.be/lUkxVV0ZEFM?si=qs0S2nM_09Ox_VyU

Takie ściernisko jak na filmiku to każdy agregat talerzowy zrobi ... Niech dadzą filmik z kukurydzki takiej 12-14t/ha na mokro, to jest test ...

I ten drugi rząd talerzy mocowany w sumie na 4 blachach wątpliwej jakości ... 

Przyżydziłeś Rysiu i niedługo będziesz tego żałował ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

Kuźwa fotel yebnął

Nie podnosi się wcale po włączeniu pompowania 

A jak się go ręką podniesie to wtedy nieraz się uda napompować 

Gdy się usiądzie to odrazu powietrze ucieka

Najgorsze że dwie śruby ampulowe mają zardzewiały środek i się mielą

Nie idzie wykręcić

• Sad 1
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał(a):

o ile jesteś w stanie na to zarobić sumując dochody z etatu i zyski z gospo to ok , u mnie fachowcy zarabiający 2-3 x tyle co ja są poza moim zasięgiem i jeszcze koszty materiałów to już całkiem kosmos

Opublikowano
5 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Mi się rurowy nie P0doba

Też bym wolał strunowy...

Tylko że w tym na prosto mi się nie podoba.

...i kurna wyhamowałem....bo bym jutro dzwonił...

..cza pomyśleć...

Opublikowano
2 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Podłogę z desek w jednym pokoju już drugi miesiąc robię, ale na święta będzie

z betonem prościej bo ściągasz po rurkach

2 minuty temu, Karol6130 napisał(a):

Najgorsze że dwie śruby ampulowe mają zardzewiały środek i się mielą

Nie idzie wykręcić

torxa dobrać było i wbić w otwór i udarem , jak jest dojście to podlać wd40 

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Takie ściernisko jak na filmiku to każdy agregat talerzowy zrobi ... Niech dadzą filmik z kukurydzki takiej 12-14t/ha na mokro, to jest test ...

I ten drugi rząd talerzy mocowany w sumie na 4 blachach wątpliwej jakości ... 

Przyżydziłeś Rysiu i niedługo będziesz tego żałował ...

Nie sieje kukurydzy

Na piochach robotę zrobi 

Wytrzyma kupuć ciężką to ursusa P0 łamie 

Opublikowano
5 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Kuźwa fotel yebnął

Nie podnosi się wcale po włączeniu pompowania 

A jak się go ręką podniesie to wtedy nieraz się uda napompować 

Nowy kupić...🤷

...nie ma za co...dziękować...

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Wytrzyma kupuć ciężką to ursusa P0 łamie 

Lepsza była by o tej samej wadze ale 2,2m szerokości, i na 2H by szła na spokojnie, a tu jak dasz 2H i trochę głębiej to Ursus się zesra ... Żeby Łursus miał bieg pomiędzy 1 a 2 to wtedy można by próbować 2,5m. Jak płytko to 2H, jak głębiej to trochę wolniej.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Nie przejmuj się ja też nic nie umiem poza dźwiganiem. Podłogę z desek w jednym pokoju już drugi miesiąc robię, ale na święta będzie

Dobranoc Pafnucy

Myślalam że do wszystkiego to bierzesz fachowców  🤔

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
Teraz, Karol6130 napisał(a):

Nowy kosztuje pół ciągnika

Piniendze to....

2 minuty temu, Rolnik1973 napisał(a):

Strumyk też ma prosto

2.04...jakby lekko skosnie...

Cholera wie...może jak gęsto to nie podskakuje to...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v