Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, dsbh napisał(a):

I ten drugi coś przekręci, ten pierwszy doda coś od siebie i z igły wyjdą widły 🤣.

A skąd ja mogę wiedzieć ? Z reguły nowi pracownicy są nadgorliwi i podlizusy 🙃.

Później można coś tam poprawić. Wszystko ma swoje plusy i minusy.

Nic nie jest takie jak się widzi od samego początku.

Tym bardziej jeśli dobrniemy do końca danego tematu  

Z mojego doświadczenia ostatnio z nowymi to tylko patrzą jak tu się poobijać. 

Dziewczyna chciała dorównać mężczyzną i się przeliczyła. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał(a):

Dużo. U mnie aby sprzedać nawet minimalną ilość jaj trzeba jechać na targ i swoje wystać i czasami nie ma kto kupić.

Za późno :ph34r: 😁.

Tu sami do chałupy przyjadą albo podrzucasz przy okazji. Po 1,20 bez kwękania.

Opublikowano
3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Żeby sobie jakiś kościół zobaczyć? Dajcież spokój... 

Najczęściej najciekawszą architektura i jest gdzie się zatrzymać....

Mam i z ruin i różnych innych miejsc też wstawiałem....

Akurat to cię zainteresowało...🤔

Opublikowano
38 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Chyba tak traktory wzdłuż wjazdu i na przeciwko warsztatu wjazd obok mieszkania określonego na biało 

To może i to samo miejsce.Stal tam fajny 7540 zetor,zastanawiało mnie czemu cały przedni most malowany

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Najczęściej najciekawszą architektura i jest gdzie się zatrzymać....

Mam i z ruin i różnych innych miejsc też wstawiałem....

Akurat to cię zainteresowało...🤔

Głupi cel mnie zainteresował... Rozumiem interesy, handelek, coś nabyć, coś sprzedać ale żeby coś zobaczyć? To na rowerze co najwyżej...

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Głupi cel mnie zainteresował

Dziś już prawie 100 kilometrów...a jeszcze gdzieś tu bliżej se smigne...jak byckom jeść dam...😀 

..Pioter, a przyjrzyj się...tam kościoła nie widać ....schowany jest...🤭

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Confused 1
Opublikowano
58 minut temu, Wiesio80 napisał(a):

Chyba tak traktory wzdłuż wjazdu i na przeciwko warsztatu wjazd obok mieszkania określonego na biało 

Jak byś się spytał to paliwa i czasu byś nie stracił 🤭

• Thanks 1
Opublikowano
20 minut temu, Bezduszna napisał(a):

Aaaaa kto jest tym co robił zdjęcie? 

Samowyzwalacz

Przepraszam, że od razu nie odpisałem w imieniu kolegi ale ręce miałem zajęte- strzygłem się

Ile teraz bierze zwykły męski fryzjer wsiowy? 

Opublikowano
24 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Aaaaa kto jest tym co robił zdjęcie? 

Fotografa wynająć.... stać go 😛

1 minutę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Samowyzwalacz

Przepraszam, że od razu nie odpisałem w imieniu kolegi ale ręce miałem zajęte- strzygłem się

Ile teraz bierze zwykły męski fryzjer wsiowy? 

Od ciebie to pewnie z 50...

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
43 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Z mojego doświadczenia ostatnio z nowymi to tylko patrzą jak tu się poobijać. 

Dziewczyna chciała dorównać mężczyzną i się przeliczyła. 

Czyli testowała równouprawnienie 🤔 ? Prawidłowo :ph34r:.

43 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Tu sami do chałupy przyjadą albo podrzucasz przy okazji. Po 1,20 bez kwękania.

1,3 na targu cena w miarę stabilna ale sprzedaż zależy od tygodnia. Raz jest lepiej a raz gorzej. W domu nie sprzedasz bo tu każdy wokół ma po kilka kur dla siebie.

38 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jeździ...

IMG_20250810_172943.jpg

@Bezduszna chyba już sobie nie pojeździsz. Chyba że Pafnucy dorwał przypadkowego przechodnia aby mu zdjęcie zrobił :ph34r:.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, GRZES1545 napisał(a):

Zofibór dobrze widzę? Rodzinne strony mojego taty...niedaleko rostrzelali mojego dziadka w 45r. 

Tak....

Nie byłem tam nigdy wcześniej.....no to se pojechałem... 

W 45?

To kto wtedy?

Edytowane przez 12Pafnucy
  • Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, Qwazi napisał(a):

W opisach było, że nie potrzebuje. Nie zauważyłem też, żeby się z żyta hybrydowego kurzyło, jak z populacyjnego w okresie zapylania. Ale nie spieram się. Ty masz większą wiedzę w tym zakresie ode mnie

Może się pyli mniej. Z tego co tam sobie czytałem uprawia się go z populacji matecznej z genem uniemożliwiającym pylenie, i drugiej ojcowskiej które pyli. Wiec każde ziarno ma w sobie gen uniemożliwiający pylenie. Tylko, że pyłek nadal jest potrzebny. W sumie zboża które nie pylą tak widowiskowo, też muszą się zapylić. Inaczej by się nie udało pszenżyta wyhodować. 

Opublikowano (edytowane)

Ty Adrian już się wypowiadałeś o krwawieniu krowy i kobiety aż potem konto zlikwidowałeś🤣

W dniu 14.05.2019 o 07:01, Gość napisał(a):

....

W dniu 14.05.2019 o 07:25, Gość napisał(a):

@Adrian_K_90 bzdura. Nie mieszaj chłopakowi w głowie. Pogadaj ze swoim lekarzem wet. , bo niestety jestes w błedzie. 

To, że akurat ktoś ram zauważył, że krowa krwawi nic nie znaczy. A porownywanie do zeńskiego układu rozrodczego znaczy o ignorancji i braku wiedzy o kobietach i krowach, nie wiem co gorsze 🤪🤪🤪Ale jesteśmy tu po to żeby się uczyć od siebie, odsyłam do książek lub artykułów na temat rozrodu bydła. 

🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano
19 minut temu, dsbh napisał(a):

Czyli testowała równouprawnienie 🤔 ? Prawidłowo :ph34r:.

1,3 na targu cena w miarę stabilna ale sprzedaż zależy od tygodnia. Raz jest lepiej a raz gorzej. W domu nie sprzedasz bo tu każdy wokół ma po kilka kur dla siebie.

@Bezduszna chyba już sobie nie pojeździsz. Chyba że Pafnucy dorwał przypadkowego przechodnia aby mu zdjęcie zrobił :ph34r:.

Po wsiach też mają kury ale blisko do miasta i miasteczka. Dużo takich co raz w tygodniu biorą daną ilość.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v