Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2025 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 godzin temu, Qwazi napisał(a):

A gdyby nie wyszło, to bym się tak twardo trzymał przy tym🤔...nawet więcej wyszło, ale nie powiem, nie wiem, nie znam się, nie mam innych informacji🤷

Fiu fiu.. Normalnie drugi Johny English🤣

Opublikowano
18 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Z tymi hulajnogami jest jak z motocyklami, można racjonalnie korzystać, a można iść na 3-go między dwa "TIRy" ...

Taka hulajnoga jadąca te 20-25km/h to fajny sposób na przemieszczanie się po mieście, a taka jadąca 60km/h to narzędzie śmierci ...

ja tam kupiłem właśnie elektryczną, do jeżdżenia lokalnie fajna sprawa, te 20km/h jest całkiem wystarczające.

25 minut temu, wojtal24 napisał(a):

jak podkręcają hulajnogi żeby 80÷100km/h jechały i do tego bez kasku a o wychamowaniu nie wspomne

to nie prędkość zabija - powiadają tacy, co podkręcają

tylko jej nagłe wytracenie

7 godzin temu, Qwazi napisał(a):

Chodziło mi o zwracanie się do ludzi po imieniu. Wtedy wiadomo. Gorzej, jak się imię pomyli🙆🤭

Widzisz Kasiu, tak cię dziś zerżnę, że zapomnisz, jak się nazywasz

Ale ja mam na imię Bożena!

Widzisz, jeszcze nie zaczałem, a już działa !

• Haha 3
Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał(a):

ja tam kupiłem właśnie elektryczną, do jeżdżenia lokalnie fajna sprawa, te 20km/h jest całkiem wystarczające.

Wiedząc jak zachowuje się duże koło motocykla na kamieniach, piasku, białych liniach, metalowych pokrywach studzienek bałbym się jechać taką hulajnogą z małymi kółkami szybciej niż te 25km/h ...

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wiedząc jak zachowuje się duże koło motocykla na kamieniach, piasku, białych liniach, metalowych pokrywach studzienek bałbym się jechać taką hulajnogą z małymi kółkami szybciej niż te 25km/h ...

ja mam kółka 10 cali i na podwórku podskakują, najrozsądniej jest jechać maks 12-15km/h po dobrej drodze

Opublikowano (edytowane)

No i pogodę na żniwa zapowiadają Zobaczymy pożyjemy

11 godzin temu, Michał18 napisał(a):

Klątwa znów dopadła . Jak to zrobić 🤔

IMG20250806195608.jpg

Nie da się nasadzić zgieło się

Wbić i przyspawać aby nie wypadło.no bo wbić i zplechować dobrze to może się zacisnać i być za ciasno .

11 godzin temu, Michał18 napisał(a):

Klątwa znów dopadła . Jak to zrobić 🤔

IMG20250806195608.jpg

Nie da się nasadzić zgieło się

Albo spinkę kup.

Edytowane przez Strongman
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Wiesio80 napisał(a):

🙋☀️

Nie za długo śpicie?

Dziś jadę na pogrzeb.... chłopak 21 lat... wesoły, pełen planów.... kolega syna.... zginął na hulajnodze w niedzielę 😒

Rozmawiałem z kuzynka  .... Słyszałem że u was turkoć się pojawia?

Opublikowano
18 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Jak to się stało?

Znaleźli go na ulicy nikt nie widział upadku .... lublin112/tragiczny finał wypadku na hulajnodze elektrycznej nie żyje 21-latek janow lubelski 

34 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Rozmawiałem z kuzynka  .... Słyszałem że u was turkoć się pojawia?

Tak 

Opublikowano
7 minut temu, Strongman napisał(a):

Zda to egzamin

17545500591974285333091002874163.jpg

Moim zdaniem nie. Będzie gorzej, jak na ziemi, nawet jak przykryjesz flizem. Wystarczy trochę wody, która na folii się będzie utrzymywać i zrobi robotę. Nie będzie miała możliwości wsiąkania. Żeby to było dobrze, trzeba by zrobić z paczkę, czyli wcisnąć fliz pod folię. 

Ja kładę na ziemi i się nie bawię w takie głupoty. Możnaby na paletach i to jest ok, ale mi się nie chce w to bawić. Dużych strat nie ma

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v